ps.: Co nie oznacza że kursant ma spędzać np. 2 h dziennie nad podręcznikiem

Na dzisiejszym czacie opracowaliśmy pierwsze szczegóły nowego projektu, z którym chcielibyśmy wystartować w ciągu najbliższych tygodni. Chodzi o utworzenie internetowego kursu spirytystycznego bazującego na cotygodniowych czatach tematycznych.
2) Kurs bazowałby na cotygodniowych czatach, na których przerabialibyśmy kolejne lekcje. Przerobienie wszystkich powinno zająć około rok.
1) Trzeba będzie przygotować stronę powitalną dla uczestników z informacjami o kursie (na czym bazujemy, jaki jest jego cel itp., jakie będą tematy do dyskusji), warunkami uczestnictwa, pytaniami i odpowiedziami zwłaszcza dla osób mniej znających spirytyzm itp.
3) Trzeba rozreklamować kurs, żeby w pierwszym uczestniczyło ok. 10-15 osób (myślę, że ok. połowa zapewne się wykruszy)
Pytanie, po co komu taki kurs? Rozumiem, że kierowany jest dla osób z zewnątrz stowarzyszenia. Więc kto zapisze się na ten kurs i pilnie będzie uczył się jeżeli nic z tego nie będzie miał? Rok pracy po co? Do niczego zawodowo mu się to nie przyda a i hobbistycznie też nie. Wiedza dla wiedzy? Taki kurs moim zdaniem ma jedynie sens wtedy jeżeli coś umożliwia albo jeżeli jest olbrzymie zapotrzebowanie na to. Cała wiedza kursu zawarta jest w kilku książkach Kardeca, które są dostępne na rynku i jak ktoś będzie chciał to po nie sięgnie.
Kurs przeznaczony jest dla wszystkich, czyli dla członków PTSS i osób do stowarzyszenia nienależących. Myślę, że w tej chwili nie ma nikogo w Polsce, kto mógłby powiedzieć: "Wiem już wszystko i taki kurs zupełnie nie jest mi potrzebny". Nawet mi przyda się odświeżenie niektórych informacji i poukładanie wiedzy w logiczną całość.
można np. ustalić, że posiadacz takiego dyplomu będzie mógł prowadzić kurs u siebie itp.
Wstępnie start przewiduję za jakieś 2-3 tygodnie.
Jednak ludziom potrzeba wiedzy. Rzetelnej. Kompetentnej. Sprawdzonej. Opartej na dowodach, badaniach. Taki powinien być ten kurs. To, że jakiś autorytet powie to i to, nie oznacza, że tak jest. Użytek będzie z naszych rozumów.
To jest właśnie wada tego typu rozwiązania, choć z drugiej strony niewątpliwą zaletą jest to, że można uczyć się, kiedy chcemy.

Meffisto pisze:co nie pozwala się skupiać na szczegółach

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości