Jeżeli Kroniki Akaszy to nie bajki ?

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Jeżeli Kroniki Akaszy to nie bajki ?

Postautor: Ryszard » 20 lut 2018, 21:57

Teraz zależy mi tylko na jednym, byłem w raju, miałem raj, co mnie czeka ... no cóż chyba piekło bo tego nie doświadczyłem.
Codziennie proszę Stwórcę o wiarę, o oświecenie.
Czasu nie cofnę, niczego już nie naprawię.
Jak pisał Freud coraz bardziej popycha mnie odwieczny ludzki popęd do śmierci.
Nawet gwiazdy płaczą z tym, kto płacze w nocy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: danut » 20 lut 2018, 22:07

Jeśli sam nie rozjaśnisz sobie umysłu Nikt Cię nie oświeci !! Gdy nie odnajdziesz sensu swojego życia.... domyśl się co się stanie. Nie o wiarę tutaj chodzi, bo "umarli niech grzebią umarłych", a Ty szukaj życia.
danut

Postautor: czarnyMag » 21 lut 2018, 08:49

Ryszard pisze:Teraz zależy mi tylko na jednym, byłem w raju, miałem raj, co mnie czeka ... no cóż chyba piekło bo tego nie doświadczyłem.
Codziennie proszę Stwórcę o wiarę, o oświecenie.
Czasu nie cofnę, niczego już nie naprawię.
Jak pisał Freud coraz bardziej popycha mnie odwieczny ludzki popęd do śmierci.

To może zmień metodę. Codziennie moja żona prosi Boga o to samo o co Ty prosisz i codziennie nic się nie zmienia.
Ja mówię do niej - połóż się wygodnie np. na plecach np. w nocy bo wtedy jest absolutna cisza w ciemnym pomieszczeniu np. w sypialni i zwróć się do Niego identycznie ale bez tego wyuczonego bełkotu - tak po prostu swoimi słowami ale w myśli i nie gadaj jak nakręcona tylko od razu powiedz myślą swe pragnienia, wątpliwości, to co leży ci na sercu :!:
a ona mi na to, że tamta metoda jest lepsza (bo tak było od zawsze :) No właśnie, tak było od zawsze...i nigdy nie było odpowiedzi :!: a ona mi na to - ale widziałam kiedyś światło - a ja jej na to - to jest to dobra metoda na zobaczenie światła...które nic nie wnosi bo nadal nic nie uzyskałaś :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 21 lut 2018, 14:54

Ryszardzie, a nie powinieneś tego tematu zacząć od przedstawienia tego - czym jest Akasza? Bo tak piszesz o wchodzeniu w nią,że mi się wydaje, że jakoś inaczej ją pojmujesz. W hinduizmie jest pojmowana jako pierwotny eter kosmosu przenikający wszystko, dający życie, jako przestrzeń bezkresna, pierwszy składnik wszechświata wykraczający poza rozum. To jak Absolut w nauce, boska cząstka wszechobecna,zatem czerpiesz z niej wiadomości według swoich połączeń i nie należy szukać,bądź próbować podłączać się do obcych.
danut

Postautor: Ryszard » 21 lut 2018, 21:37

danut pisze:Ryszardzie, a nie powinieneś tego tematu zacząć od przedstawienia tego - czym jest Akasza? Bo tak piszesz o wchodzeniu w nią,że mi się wydaje, że jakoś inaczej ją pojmujesz. W hinduizmie jest pojmowana jako pierwotny eter kosmosu przenikający wszystko, dający życie, jako przestrzeń bezkresna, pierwszy składnik wszechświata wykraczający poza rozum. To jak Absolut w nauce, boska cząstka wszechobecna,zatem czerpiesz z niej wiadomości według swoich połączeń i nie należy szukać,bądź próbować podłączać się do obcych.

Danusiu, przecież na samym początku dałem linka z wywiadem Pani Orr.
W skrócie , Kroniki Akaszy to myśli wszystkich istot, które są lub były we wszechświecie, niekoniecznie ludzi ... umożliwiają także kontakt z umiłowanymi przodkami.
Wejście do swoich Kronik jest stosunkowo łatwe , do cudzych wymaga by były jakieś relacje miedzy np mną a Tobą, rodzina, przyjaźń itp.
Jednak Mistrzowie i Opiekunowie Kronik, zawsze zapytają , po co Tobie to potrzebne, nie udzielą odpowiedzi jak "unieszkodliwić" wrednego szefa, co najwyżej jak jemu pomóc.
Muszę i mogę Tobie, Wam zakomunikować , że mam już idealny kontakt z moją Mamą, i niczego więcej mi nie potrzeba, być może kiedyś zapytam o przeszłe życia, powoli powoli powoli ...
Prośmy a bedzie Wam dane , szukajcie a znajdziecie, prosiłem, szukałem i DOSTAŁEM
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: danut » 21 lut 2018, 21:40

Ryszardzie a nie mówiłam :D - po co ci jakieś kontakty przez inne osoby skoro możesz sam i że tak się stanie?
danut

Postautor: Ryszard » 21 lut 2018, 21:45

danut pisze:Ryszardzie a nie mówiłam :D - po co ci jakieś kontakty przez inne osoby skoro możesz sam i że tak się stanie?

Byłem człowiekiem małej wiary :(
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Ryszard » 21 lut 2018, 21:46

Pewnie głupio to zabrzmi płakałem bo nie wierzyłem , teraz płaczę bo uwierzyłem , lecz jakże inne to łzy
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: danut » 21 lut 2018, 21:50

Czy czujesz,że te dwa zdania które tu objawiłeś z kontaktu dobrze zinterpretowałam?
danut

Postautor: Ryszard » 21 lut 2018, 21:54

danut pisze:Czy czujesz,że te dwa zdania które tu objawiłeś z kontaktu dobrze zinterpretowałam?

Bardzo dobrze !!!
Awatar użytkownika
Ryszard

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka