Jeżeli Kroniki Akaszy to nie bajki ?

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Jeżeli Kroniki Akaszy to nie bajki ?

Postautor: Ryszard » 20 lut 2018, 20:12

Chyba przykleił sie jakiś inny temat, nadgorliwość modów albo "złych duchów" ?
Nawet gwiazdy płaczą z tym, kto płacze w nocy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: danut » 20 lut 2018, 20:16

Ryszard pisze:Chyba przykleił sie jakiś inny temat, nadgorliwość modów albo "złych duchów" ?

W Kronice Akaszy jest wszystko,a odpowiedź na swój post otrzymałeś. Odpowiesz mi na nią?
danut

Postautor: Ryszard » 20 lut 2018, 20:22

danut pisze:To z tego się ciesz. Tym bardziej nieobarczony obowiązkiem, przymusem masz więcej czasu dla siebie, na doskonalenie się jako człowiek i na poszukanie pasji życia.

Dziękuję Danusiu, przestało mnie już interesować doczesne życie, polityka , sport, nawet już nie ćwiczę :(
Chociaż chciałbym pomagać ludziom, chciałbym znaleźć się wśród takich których mógłbym uważać za braci i siostry.
Utopia, człowiek jest stworzony do rywalizacji, czy to w firmie , kościele, czy nawet wśród masonerii.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: danut » 20 lut 2018, 20:25

Nie prawda. Człowiek ma nauczyć się żyć bez rywalizacji,przez nią został wygnany z Raju.
danut

Postautor: Ryszard » 20 lut 2018, 20:27

danut pisze:Nie prawda. Człowiek ma nauczyć się żyć bez rywalizacji,przez nią został wygnany z Raju.

Raczej przez ciekawość, lub głod wiedzy która podobnie jak wojny popycha ludzkość do przodu.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: danut » 20 lut 2018, 20:31

Podstępnie wykradziony głód wiedzy? Ciekawe w jakim celu,czyż nie o rywalizacje z Bogiem tam chodziło? :D A to poróżnienie pomiędzy braćmi skutkujące aż zabójstwem, to tez nie chodziło o względy i rywalizację, który niby jest lepszy w oczach Boga?
danut

Postautor: Ryszard » 20 lut 2018, 20:32

Do przodu lub ku zagładzie, miałem na mysli postep techniki, duchowość raczej umiera
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Ryszard » 20 lut 2018, 20:34

danut pisze:Podstępnie wykradziony głód wiedzy? Ciekawe w jakim celu,czyż nie o rywalizacje z Bogiem tam chodziło? :D A to poróżnienie pomiędzy braćmi skutkujące aż zabójstwem, to tez nie chodziło o względy i rywalizację, który niby jest lepszy w oczach Boga?

Nie chcę się z Tobą sprzeczać , ale walka braci miała miejsce już poza rajem - rozumiem co piszesz
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: danut » 20 lut 2018, 20:35

Ryszard pisze:Do przodu lub ku zagładzie, miałem na myśli postęp techniki, duchowość raczej umiera
Ale, że zamiera u innych to u Ciebie też musi, bo taka jest moda?
Popatrz, ile różnych rzeczy trzeba przemyśleć, nie ma czasu na znudzenie.
danut

Postautor: danut » 20 lut 2018, 20:37

Ryszard pisze:
danut pisze:Podstępnie wykradziony głód wiedzy? Ciekawe w jakim celu,czyż nie o rywalizacje z Bogiem tam chodziło? :D A to poróżnienie pomiędzy braćmi skutkujące aż zabójstwem, to tez nie chodziło o względy i rywalizację, który niby jest lepszy w oczach Boga?

Nie chcę się z Tobą sprzeczać , ale walka braci miała miejsce już poza rajem - rozumiem co piszesz

A jakie to ma znaczenie gdzie ? W każdym miejscu i czasie możesz sobie stworzyć Raj lub Piekło -rozumiesz? A jeśli nawet chciałbyś ten rajski swój
świat zbudować gdzieś indziej, to i tak stąd do tam musisz sobie ugruntować drogę.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka