Jeżeli Kroniki Akaszy to nie bajki ?

Rozwój nauki, naukowe ciekawostki, pseudo i paranauki. Sprytne i ciekawe rzeczy, badania i doswiadczenia.. Pisz o swoich zainteresowaniach.

Re: Jeżeli Kroniki Akaszy to nie bajki ?

Postautor: odnowa » 09 lut 2018, 17:22

Wybrane przeze mnie dwie wskazówki z książki "The infinite wisdom of Akashic Records"
-Bądź obecny i świadomy w swoim ciele. Miej oczy otwarte. Chcesz się nauczyć kroczenia przez życie i przez swoją Księgę Akaszy, z otwartymi oczami.
-Proszę nie ucz tych modlitw nikogo bez właściwej nauki u nauczyciela

Odnośnie słowa "Akashic Record". Dlaczego tłumaczone jest jako "Księga Akaszy"? Czy nie lepiej byłoby być dokładniejszym i używać zwrotu "Zapisu Akaszy?"
odnowa

Postautor: danut » 09 lut 2018, 17:37

Lepiej jest używać sformułowania "zapis" - kronika to suche zrelacjonowanie, a nad zapisem można pracować, zmieniać go i dopisywać nowe.
"Proszę nie ucz tych modlitw nikogo bez właściwej nauki u nauczyciela" - Człowiek nie gotowy na zrozumienie i tak nie pojmie, musi sam odnaleźć prawdę w sobie, bo jeszcze nikogo do tej prawdy nie doprowadziło klepanie regułek.
danut

Postautor: Ryszard » 10 lut 2018, 01:11

Macie rację modlitwy bez odpowiedniego przygotowania niczego nie wnoszą. :(
Kupiłem książkę Gabrielle Orr, Kroniki Akaszy - Jedyna Prawdziwa Miłość
Jest to przewodnik, krok po kroku, (bardzo niespiesznym) jak otwierać swoje i swoich bliskich Księgi a także jak nawiązywać kontakty ze swoimi umiłowanymi bliskimi

Odniosłem jakby pierwszy sukces , pismo automatyczne ... nie wiem zresztą jak to nazwać, myślałem o jednym a napisałem coś innego. Miało być KUPIŁAŚ MI ... a napisałem KUPIŁAM TOBIE ... - teraz także musiałem poprawić, bo napisałem odwrotnie.
Z wejściem do Kronik celowo zwlekam, to dosyć długi proces by odpowiednio się dostroić, nie chce przez pospiech zepsuć relacji już na samym początku.

Co do nazwy są ich setki, jednak będę się "trzymał" tej jednej, nie wiem czy wysłuchaliście wywiadu z Panią Orr, w którym zapewnia , ze każdy może wejść do swoich kronik a w dalszym rozwoju także do innych by pomagać innym, by uczyć, korzystając z ww przewodnika.
Nawet gwiazdy płaczą z tym, kto płacze w nocy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: odnowa » 10 lut 2018, 15:45

Jak możesz to relacjonuj dalej swoją przygodę z "Kronikami Akaszy" :) To na pewno będzie również ważne dla innych, szczególnie tych którzy tak jak ty utracili kochanych bliskich.
odnowa

Postautor: danut » 10 lut 2018, 15:53

Myślę Ryszardzie, że jak na razie nawiązałeś telepatyczny kontakt z bliską Ci kobietą, nie wiem czy jest to córka,czy inna osoba, do której zwracałeś się z tym pytaniem- "kupiłaś mi". Odpowiedź przyszła tak błyskawicznie, że nawet się nie połapałeś. :)
danut

Postautor: Ryszard » 10 lut 2018, 19:04

odnowa pisze:Jak możesz to relacjonuj dalej swoją przygodę z "Kronikami Akaszy" :) To na pewno będzie również ważne dla innych, szczególnie tych którzy tak jak ty utracili kochanych bliskich.

Oczywiście !!!!
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Ryszard » 10 lut 2018, 19:25

danut pisze:Myślę Ryszardzie, że jak na razie nawiązałeś telepatyczny kontakt z bliską Ci kobietą, nie wiem czy jest to córka,czy inna osoba, do której zwracałeś się z tym pytaniem- "kupiłaś mi". Odpowiedź przyszła tak błyskawicznie, że nawet się nie połapałeś. :)

Danusiu, umarła mi moja najukochańsza Mama, piszę odręcznie coś w rodzaju pamiętnika , wspomnienia, i samo mi się napisało , co dziwniejsze , gdy chciałem o tym tutaj napisać, "zrobiło się" to samo i musiałem poprawiać.
Wiesz już zapewne , ze jestem sceptykiem ale pełnym nadziei ...
Moja Mama jest wzorem do naśladowania, wykształcona, biegle władająca 3 językami i 2 mniej, pomaga każdemu, wymuszała bym przyjmował do pracy tych którzy nie potrafią się odnaleźć a nie są leniami ( nie żałuję, okazywali chęci i do pracy i do nauki) dawała pieniądze każdemu kto prosił, np zapamiętałem scenę gdy podczas śnieżycy na przystanku stał staruszek, ładnie ubrany ale bez szalika i na szyi zrobiła mu się "zaspa", Mama kazała mi się zatrzymać, wysiadła i zawiązała mu na szyi swój piękny moherowy szalik, staruszek i tak nie zauważył i nie zrozumiał, ale to nie miało znaczenia.
Dając datki proszącym wielu mówiło, po co Pani daje on przecież zaraz to przepije, Mama odpowiadała "ale chociaż na chwilkę będzie miał dobrze" ...
Chcę być lepszym człowiekiem !!!
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: danut » 10 lut 2018, 19:38

Dawno pisałam, że przeinaczenia w mowie zwykle nie są przypadkowe. Mają znaczenie. Zauważcie, to w swoim życiu. Ile razy przez samowolne wypowiedzenie czegoś o czym w danej chwili nie myśleliście i nie chcieliście powiedzieć było głosem waszej duszy? Napisanie ma ten sam kierunek. Coś wiesz, czujesz w głębi serca, ale mimo to nie umiesz uwierzyć i tak się objawi.
danut

Postautor: Ryszard » 11 lut 2018, 18:28

danut pisze:Dawno pisałam, że przeinaczenia w mowie zwykle nie są przypadkowe. Mają znaczenie. Zauważcie, to w swoim życiu. Ile razy przez samowolne wypowiedzenie czegoś o czym w danej chwili nie myśleliście i nie chcieliście powiedzieć było głosem waszej duszy? Napisanie ma ten sam kierunek. Coś wiesz, czujesz w głębi serca, ale mimo to nie umiesz uwierzyć i tak się objawi.

Napisałem wyraźnie , pisałem odręcznie piórem pamietnik, a później na klawiaturze , tutaj.
Ech :(
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: danut » 11 lut 2018, 18:34

Ryszard pisze:
danut pisze:Dawno pisałam, że przeinaczenia w mowie zwykle nie są przypadkowe. Mają znaczenie. Zauważcie, to w swoim życiu. Ile razy przez samowolne wypowiedzenie czegoś o czym w danej chwili nie myśleliście i nie chcieliście powiedzieć było głosem waszej duszy? Napisanie ma ten sam kierunek. Coś wiesz, czujesz w głębi serca, ale mimo to nie umiesz uwierzyć i tak się objawi.

Napisałem wyraźnie , pisałem odręcznie piórem pamietnik, a później na klawiaturze , tutaj.
Ech :(

Przecież czytać umiem i do tego się odnoszę. Czego nie zrozumiałeś? Przejęzyczenia są podobnym zjawiskiem.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nauka