Przemyślenia soldado :)

Nasze przemyślenia na temat filozofii, religii i związków wyznaniowych. Podobieństwa i różnice do spirytyzmu. Co nas intryguje, ciekawi, co budzi wątpliwości...

Re: Przemyślenia soldado :)

Postautor: soldado » 01 lut 2018, 21:16

ronald73 pisze:
soldado pisze:Jednak ja od jakiegoś czasu wycofuję się z tego wszystkiego i proszę zrozum mnie również.
Kiedyś z palcem w d... bym to zrobił... teraz mam to wszystko z pewnych względów gdzieś....

Miałeś może jakies nieprzyjemne doświadczenie z tymi duchami?

Miałem bardzo dużo nieprzyjemnych doświadczeń....
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: ronald73 » 01 lut 2018, 21:21

Oj :(
tylko czasami coś czytam
ronald73

Postautor: soldado » 01 lut 2018, 21:25

ronald73 pisze:Oj :(

Jak to medium....
To norma.
soldado
Moderator forum.

Postautor: Estia72 » 02 lut 2018, 17:26

Rozumiem Cie Soldado doskonale, tyle że z mojego doświadczenia mogę Ci powiedzieć że nigdy do końca się od tego nie uwolnisz....to nie jest tak że dzisiaj stwierdzisz że masz dość i nagle twój dar przestaje działać :D Ja również chciałam z tym całkowicie zerwać ale niestety się nie da, przestałam medytować , modlić się, przestałam w ogóle tym się zajmować, próbowałam przekierować uwagę na zupełnie inne tory...no niestety ale guzik z tego, nie masz możliwości odciąć się od tego :( :roll: Każdy z nas nosi jakieś brzemię i nie da się go tak po prostu zrzucić...
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: soldado » 08 lut 2018, 22:13

Estia72 pisze:Rozumiem Cie Soldado doskonale, tyle że z mojego doświadczenia mogę Ci powiedzieć że nigdy do końca się od tego nie uwolnisz....to nie jest tak że dzisiaj stwierdzisz że masz dość i nagle twój dar przestaje działać :D Ja również chciałam z tym całkowicie zerwać ale niestety się nie da, przestałam medytować , modlić się, przestałam w ogóle tym się zajmować, próbowałam przekierować uwagę na zupełnie inne tory...no niestety ale guzik z tego, nie masz możliwości odciąć się od tego :( :roll: Każdy z nas nosi jakieś brzemię i nie da się go tak po prostu zrzucić...

I masz racje w tym co piszesz.
Doskonale zdaje sobie z tego sprawę.
Nauczyłem się ograniczać to do minimum.
Sami sobie są winni.
Od początku bardzo dużo praktyki, praktycznie bez żadnego przygotowania z mojej strony.
Byłem z tym wszystkim sam, zero wsparcia z zewnątrz, a wręcz odwrotnie.
Czułem się wyobcowany, bo nie byłem akceptowany z tym wszystkim przez moich przyjaciół, rodzinę i znajomych.

Nauczyciel - Istota Wyższa owszem nauczył mnie bardzo wiele, ale milczał i milczy w tej kwestii relacji z osobami, które tego nie rozumieją.
A ja najzwyczajniej w świecie sobie z tym nie radzę.
Dlatego ograniczyłem wszystko do minimum.
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 08 lut 2018, 22:32

Dawno Ci pisałam - Jemu nie zależy na przekazywaniu wiadomości jakimś osobom, wie, że to nic nie daje.
danut

Postautor: czarnyMag » 09 lut 2018, 13:31

danut pisze:Dawno Ci pisałam - Jemu nie zależy na przekazywaniu wiadomości jakimś osobom, wie, że to nic nie daje.

Bo "on" (ten "nauczyciel" nie do końca jest tym za kogo się podaje). Prosty przykład - patrzysz na ducha twoim zdaniem "wyższego od ciebie" z uwielbieniem :twisted: a gdy zlustrujesz go od dołu do góry się okazuje że albo nie ma głowy albo w miejscu stup są szpony :) Więc jest to "nauczyciel" doputy go nie zlustrujesz :!:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 09 lut 2018, 14:35

czarnyMag pisze:
danut pisze:Dawno Ci pisałam - Jemu nie zależy na przekazywaniu wiadomości jakimś osobom, wie, że to nic nie daje.

Bo "on" (ten "nauczyciel" nie do końca jest tym za kogo się podaje). Prosty przykład - patrzysz na ducha twoim zdaniem "wyższego od ciebie" z uwielbieniem :twisted: a gdy zlustrujesz go od dołu do góry się okazuje że albo nie ma głowy albo w miejscu stup są szpony :) Więc jest to "nauczyciel" doputy go nie zlustrujesz :!:

Po pierwsze, to Twoje pojmowanie tworzy Ci obraz, pracuje własna świadomość. Zatem, gdy patrzysz na kogoś z nieuzasadnionym nadmiernym uwielbieniem obrazuje się wtedy twój samozachwyt i fanatyzm, gdy widzisz szpony, kopyta i rogi czarny magu, to najprawdopodobniej widzisz swój strach, a gnębiące cię sumienie przyciąga odpowiednie. Nie trzeba mierzyć innych swoją miarą,
danut

Postautor: czarnyMag » 09 lut 2018, 14:50

danut pisze:Po pierwsze, to Twoje pojmowanie tworzy Ci obraz, pracuje własna świadomość. Zatem, gdy patrzysz na kogoś z nieuzasadnionym nadmiernym uwielbieniem obrazuje się wtedy twój samozachwyt i fanatyzm, gdy widzisz szpony, kopyta i rogi czarny magu, to najprawdopodobniej widzisz swój strach, a gnębiące cię sumienie przyciąga odpowiednie. Nie trzeba mierzyć innych swoją miarą,

To znaczy, że gdy ja się szarpię ze swoimi dłońmi trzymającymi szaty białego ducha by je puścić bo jego głowa jest rozmazana ktoś inny chłonie jego nauki i je później przekazuje być może jako nauki wyższych duchów?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 09 lut 2018, 14:58

A skąd ja mam wiedziec za jakie Ty białe szaty szarpiesz - może to prześcieradło :D Każdy ma łącznosc z takimi wartościami jakie sam nosi w sobie, nie ma mowy o pomyłkach.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Religia i filozofia