Homoseksualność

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Homoseksualność

Postautor: stefan12 » 06 gru 2017, 10:58

jario pisze: Najwazniejszym celem w tym zyciu jest milosc ,wiec jezeli nawet wystepuje w formie homoseksualnej to jaki jest cel zeby uznawac ja za chora i warta zwalczania.

Tłumaczenie wszystkiego miłością to taki tani trick.

Pedofilie = miłość do dzieci
Zoofilia = miłość do zwierząt
Nekrofilia = miłość do zmarłych,

itd,itp.

Za chwilę będzie nacisk na legalizację małżeństw ze zwierzętami, no bo to przecież miłość więc nie powinno się jej zwalczać a wręcz promować.

A może by jednak powiedzieć stop temu szaleństwu?
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: cthulhu87 » 06 gru 2017, 11:22

stefan12 pisze:Tłumaczenie wszystkiego miłością to taki tani trick.

Pedofilie = miłość do dzieci
Zoofilia = miłość do zwierząt
Nekrofilia = miłość do zmarłych,

itd,itp.

Za chwilę będzie nacisk na legalizację małżeństw ze zwierzętami, no bo to przecież miłość więc nie powinno się jej zwalczać a wręcz promować.

A może by jednak powiedzieć stop temu szaleństwu?

Ty dyskutujesz czy robisz popisy erystyczne? Nikt poza tobą na tym forum tak nie definiuje tych pojęć.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: stefan12 » 06 gru 2017, 11:48

jario pisze:Najwazniejszym celem w tym zyciu jest milosc ,wiec jezeli nawet wystepuje w formie homoseksualnej to jaki jest cel zeby uznawac ja za chora i warta zwalczania.

No jak to, @jario definiuje homoseksualizm jako rodzaj miłości.

Oczywiście zupełnie błędnie, bo homoseksualizm to nie żadna miłość, to pociąg seksualny.

Więc ja per analogia użyłem porównań innych zachowań seksualnych do jego stwierdzenia, by wykazać błędne podejście do homoseksualizmu.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: jario » 06 gru 2017, 12:08

stefan12 pisze:
jario pisze:Najwazniejszym celem w tym zyciu jest milosc ,wiec jezeli nawet wystepuje w formie homoseksualnej to jaki jest cel zeby uznawac ja za chora i warta zwalczania.

No jak to, @jario definiuje homoseksualizm jako rodzaj miłości.

Oczywiście zupełnie błędnie, bo homoseksualizm to nie żadna miłość, to pociąg seksualny.

Więc ja per analogia użyłem porównań innych zachowań seksualnych do jego stwierdzenia, by wykazać błędne podejście do homoseksualizmu.

Sefan12 ,na prawde nie widzisz roznicy w prawdziwej milosci dwoch dojrzalych ludzi gdzie istnieje szacunek,dbalosc o to druga strone i relacje,zaufanie,odpowiedzialnosc,sprawiedliwos ,uczciwosc,tolerancja,wiernosc i jeszcze wiele innych cech milosci od zoofilii?

Pociag seksualny to tylko jedna ze skladowych dopelnienia milosci.

Poza tym naukowo homoseksualizm jest normalnym wariantem ludzkiej seksualnosci
Mistrz pojawia się tylko wtedy, kiedy uczeń jest gotowy ...
Awatar użytkownika
jario
spirytysta
spirytysta

Postautor: stefan12 » 06 gru 2017, 12:27

jario pisze: prawdziwej milosci dwoch dojrzalych ludzi gdzie istnieje szacunek,dbalosc o to druga strone i relacje,zaufanie,odpowiedzialnosc,sprawiedliwos ,uczciwosc,tolerancja,wiernosc i jeszcze wiele innych cech milosci?

Wiesz, darzę takim uczuciem co najmniej 2 dorosłych mężczyzn, a żaden z nas nie jest homoseksualistą, a mianowicie mojego ojca i syna. Można? Można!

jario pisze:Pociag seksualny to tylko jedna ze skladowych dopelnienia milosci.

No nie bardzo, bo pociąg seksualny istnieje niezależnie od miłości.
Chyba nie wmówisz mi, że gej, który idzie do parku albo klubu, żeby odbyć stosunek seksualny z przypadkowym osobnikiem zakochuje się w nim na 10 minut?

jario pisze:Poza tym naukowo homoseksualizm jest normalnym wariantem ludzkiej seksualnosci

Nauka zmienia swoje tezy i homoseksualizm był definiowany jako zaburzenie popędu seksualnego, podobnie jak i zoofilia czy pedofilia.
Jednak pod naciskiem lobby LGBT zostało to zredefiniowane.
Nie oznacza to, że obecna definicja homoseksualizmu jest prawidłowa. Pieniądze i władza może wszystko.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Ryszard » 06 gru 2017, 13:10

Nareszcie ktoś pisze co jest normalne a co nie jest .
Homoseksualiści to także najczęściej pedofile, stąd walka o zalegalizowanie także tej dewiacji.
Nawet gwiazdy płaczą z tym, kto płacze w nocy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: jario » 06 gru 2017, 13:49

stefan12 pisze:
jario pisze: prawdziwej milosci dwoch dojrzalych ludzi gdzie istnieje szacunek,dbalosc o to druga strone i relacje,zaufanie,odpowiedzialnosc,sprawiedliwos ,uczciwosc,tolerancja,wiernosc i jeszcze wiele innych cech milosci?

Wiesz, darzę takim uczuciem co najmniej 2 dorosłych mężczyzn, a żaden z nas nie jest homoseksualistą, a mianowicie mojego ojca i syna. Można? Można!

jario pisze:Pociag seksualny to tylko jedna ze skladowych dopelnienia milosci.

No nie bardzo, bo pociąg seksualny istnieje niezależnie od miłości.
Chyba nie wmówisz mi, że gej, który idzie do parku albo klubu, żeby odbyć stosunek seksualny z przypadkowym osobnikiem zakochuje się w nim na 10 minut?

jario pisze:Poza tym naukowo homoseksualizm jest normalnym wariantem ludzkiej seksualnosci

Nauka zmienia swoje tezy i homoseksualizm był definiowany jako zaburzenie popędu seksualnego, podobnie jak i zoofilia czy pedofilia.
Jednak pod naciskiem lobby LGBT zostało to zredefiniowane.
Nie oznacza to, że obecna definicja homoseksualizmu jest prawidłowa. Pieniądze i władza może wszystko.

1.Nie jest mowa tutaj o milosci macierzynskiej ,bo jezeli posiadasz zone to chyba nie darzysz jej taka sama miloscia jak syna i znasz zapewne roznice miedzy tymi dwoma uczuciami.

2.Nie wmowie ci tego ,jak rowniez nie wmowie ze facet ktory idzie do klubu i uprawia seks z nowopoznana kobieta np w toalecie tez raczej sie nie zakochuje w trakcie takiego stosunku.

3.Ja sadze ze nauka poprostu sie rozwija i dlatego zmienia swoje tezy. To chyba jakas teoria spiskowa ze wszelkie niezalezne od siebie na calym swiecie towarzystwa,rady,stowarzyszenia,kolegia fundacje...;psychologiczne,psychiatryczne,seksuologiczne,psychoanalityczne,medyczne,naukowe itdsa oplacane przez przedstawicieli jakiejs grupy ktora stanowi do 7% spoleczenstwa.
Mistrz pojawia się tylko wtedy, kiedy uczeń jest gotowy ...
Awatar użytkownika
jario
spirytysta
spirytysta

Postautor: stefan12 » 06 gru 2017, 14:21

Ad 1. Miłość to miłość, niezależnie do kogo jest kierowana. Można kochać wiele osób i nie musi to być związane z pożądaniem seksualnym.
Miłość do swoich dzieci jest bardzo pożądana, ale już stosunki kazirodcze są bardzo naganne.

Ad.2 Oczywiście, czyli dowodzi to że pożądanie seksualne występuje niezależnie od miłości. A doskonale to widać zwłaszcza u homoseksualistów, bo zmieniają oni partnerów dużo częściej niż heteroseksualni. Stąd te choroby.

Ad.3 Nie żadne wszelkie towarzystwa czy rady, a po prostu WHO czyli jedna z agend ONZ.
W roku 1990 homoseksualizm został wykreślony z Międzynarodowej Klasyfikacji Chorób ICD-10, wydawanej przez Światową Organizację Zdrowia (WHO).
I nie trzeba by opłacało taką zmianę 7% społeczeństwa (swoją drogą skąd Ty te 7% wziąłeś) ale wystarczy jeden mega bogaty gościu.
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: cthulhu87 » 06 gru 2017, 14:23

Ryszard pisze:Homoseksualiści to także najczęściej pedofile, stąd walka o zalegalizowanie także tej dewiacji.

Pedofile i cykliści :lol:
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: stefan12 » 06 gru 2017, 14:38

Nie takie hahaha

Wśród pedofili występuje nieproporcjonalnie wysoka liczba homoseksualistów. Podczas gdy homoseksualiści stanowią 1-3% populacji, aż 1/3 aktów pedofilii popełniana jest przez homoseksualistów. Konkretnie: 25% aktów pedofilii popełnianych jest na chłopcach, a chociaż jednym z argumentów przeciw mówieniu o "homoseksualnej pedofilii" jest twierdzenie, iż płeć dziecka jest dla pedofila obojętna, a pociąga go niedojrzałość organizmu, jednak aż 86% pedofili wykorzystujących seksualnie chłopców deklaruje się jako homoseksualiści. Zatem występowanie pedofilii wśród homoseksualistów jest wielokrotnie wyższe, niż wynika z prostej statystyki.
Awatar użytkownika
stefan12

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi