danut pisze:Ułuda - sukces własny to otrzymana nagroda na tu i teraz, która ma zaspokoić nasze dalsze pragnienia i zatrzymać poszukiwania. "Skoro nagrodę już tu otrzymałeś, to jakiej jeszcze oczekujesz nagrody w Niebie?" Nic z tego nie przełoży się na następne życia, bo następne życia już istnieją i odbierają oddziaływanie zewsząd jak i my teraz, to tylko czcze obietnice kłamcy. Skoro wszystko z wielości istnienia poświecisz np. dla swojej tu kariery, to tam co Ci zostanie? Dziel, ale dobrze i sprawiedliwie. A w ogóle staję w obronie soldado i odpędzam od niego wszelkie wasze czarny magu i Nataszy złe duchy. Te które zobrazowały się jak piszesz w innym poście i Twojej żonie, te za pomocą których próbujesz wpływać na innych a są one tylko Twoim własnym wyobrażeniem skupionym siłą własnej nienawiści i ja o tym wiem dlatego ich się nie boję, dlatego nie oddziałują na mnie i przekażę te wiedzę soldado by również on wiedział czym one są oraz od kogo pochodzą.
Natasza jest dobrym duchem
Otóż poszukiwania są nam wrodzone - więc szukamy - ale mamy szukając widzieć w tle tych poszukiwań Boga
Jakież są te nasze konkluzje gdy w tle nie ma naszego Stwórcy - a Stwórcy swojego nie przeskoczysz