Tzw. pytania forumowicza do innych forumowiczów

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Tzw. pytania forumowicza do innych forumowiczów

Postautor: czarnyMag » 23 paź 2017, 13:46

Anka pisze:Rozne osoby o rożnych charakterach i z różnymi ułomnościami zostali obdarzeni darem i moga sie nazywać Medium A co robia w życiu prywatnym ? Kto to moze wiedzieć ?
Dar sam w sobie ma służyć pomocą innym
Chyba nie ma ludzi doskonałych - takie mam zdanie

To nie jest dar :!: To jest przebudzenie ducha na zgęstniałej od materii Ziemi :!: Po pierwsze :!:
Mamy sobie służyć - ale gdzie jest powiedziane jak :?: Mamy konfrontować dusze zmarłe z duszami żyjącymi gdy jedne i drugie śnią koszmar materialny? Mamy się "prać" z takimi jak my którzy śnią gdy my już nie :twisted:
Cóż czekając na przebudzenie bliźnich wchodzimy w ich koszmar senny i robimy im pstryczek w nos :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Anka » 23 paź 2017, 13:48

Danut tak jak to pojmuje tak opisałam Nie każdy uważa że Bóg Stwórca jest ponad nami Ja tak uważam Niektórzy tutaj ciągle nadmieniają że wszyscy są równi i że nie ma osób świętych , zła czy dobra Wszystko to całość
Dla mnie źródło to Bóg po prostu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
Anka

Postautor: czarnyMag » 23 paź 2017, 13:49

danut pisze:I to pytanie też chyba nie do mnie,bo co prawda też jestem medium, ale medium nie publiczne, nie komercyjne a takie tylko dla siebie. Dlaczego? Bo nie mam zamiaru babrać się cudzymi świadomościami przez podłączanie się w nieswoje pola, by narobić i sobie i tam sieczki informacyjnej, by bałamucić i mieszać. Udawanie dobroduszności czarny magu to strzał w dziesiątkę,dokładnie tak chcą być postrzegane -Bzdura! Prędzej człowiek z silną łącznością ze swoim źródłem l jeśli Ono jest dobre pomoże innym jak szaman ;) np. naprawi wyrwany bark, itp. dzięki podłączeniu do siebie nieziemskiej siły, lub objawi prawdę o swoich doświadczeniach jak ja bez tego pokazowego show jak " o widzę ducha,to twój brat,mówi ze jest szczęśliwy" i tak każdemu po kolei aż do znudzenia, które naprawdę robi się już śmieszne.
Tak samo Aniu to gadanie o darach. Podaj źródło, które niby te dary im rozdaje.

Ty też jesteś medium :!: I ty też masz "obowiązek" wybudzania :) a jest to koszmarna sprawa i czasami zaczyna nas to wybudzanie sąsiada bawić jednostronnie :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 23 paź 2017, 13:54

Anka pisze:Danut tak jak to pojmuje tak opisałam Nie każdy uważa ze Bóg Stwórca jest ponad nami Ja tak uważam Niektórzy tutaj ciagle nadmieniają ze wszyscy sa równi i ze ma osób świętych , zła czy dobra Wszystko to całość
Dla mnie źródło to Bóg poprostu

Lecz nie znasz Tego Boga ani Aniołów,posługujesz się terminologią religijną, zatem to wszystko jest zamazane,niepoznane, niejasne ubrane w symbole co piszesz. A zapewniam Cię nic nie ma za darmo, choćby się jak kto nie przechwalał, że ot tak otrzymuje. To gadanie było wykorzystywane od początku cywilizacji- o to boski posłaniec będzie twoim władcą i tak od wieków ogłupiano tłum.
danut

Postautor: Ingitre » 23 paź 2017, 13:57

Dla ciebie tak - to gra w której przegrywasz i rodzisz się ponownie w błocie

To nie było miłe
Awatar użytkownika
Ingitre

Postautor: czarnyMag » 23 paź 2017, 14:17

Ingitre pisze:

Dla ciebie tak - to gra w której przegrywasz i rodzisz się ponownie w błocie

To nie było miłe

Prawda nie ma być miła. Prawda ma być prawdą bez względu na przyjaźń.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Anka » 23 paź 2017, 14:25

danut pisze:
Anka pisze:Danut tak jak to pojmuje tak opisałam Nie każdy uważa ze Bóg Stwórca jest ponad nami Ja tak uważam Niektórzy tutaj ciagle nadmieniają ze wszyscy sa równi i ze ma osób świętych , zła czy dobra Wszystko to całość

Lecz nie znasz Tego Boga ani Aniołów,posługujesz się terminologią religijną, zatem to wszystko jest zamazane,niepoznane, niejasne ubrane w symbole co piszesz. A zapewniam Cię nic nie ma za darmo, choćby się jak kto nie przechwalał, że ot tak otrzymuje. To gadanie było wykorzystywane od początku cywilizacji- o to boski posłaniec będzie twoim władcą i tak od wieków ogłupiano tłum.

Hmmm Nie wiem dlaczego mi mówisz że nie znam Boga o którym pisze Nie jest to dla mnie "zamazane , niejasne ubrane w symbole"
:-)

Awatar użytkownika
Anka

Postautor: Ingitre » 23 paź 2017, 14:26

Nie znasz mnie, więc nie możesz stwierdzić czy to jest prawda. Oceniasz mnie bezpodstawnie.
Awatar użytkownika
Ingitre

Postautor: danut » 23 paź 2017, 14:30

Anka pisze:
danut pisze:

Hmmm Nie wiem dlaczego mi mówisz ze nie znam Boga o którym pisze Nie jest to dla mnie "zamazane , niejasne ubrane w symbole"
:-)

Dlatego, że widzę po postach Twoje pojmowanie Boga. Bronisz tylko swojej wiary. A gdzie masz dla niej wytłumaczenie? Dlatego, ze chcesz ślepo ufać jakimś ludziom wybranym- kto ich wybrał, jakie mają prawo by prowadzić innych jak owce?
Ps. Anka w Kościelisku jest jakaś bardzo znana kobieta wróżka- medium- znasz ją, bo osobiście miałabym do niej kilka pytań na temat jej działalności.
danut

Postautor: Mirek » 23 paź 2017, 14:34

danut pisze:Lecz nie znasz Tego Boga ani Aniołów,posługujesz się terminologią religijną, zatem to wszystko jest zamazane,niepoznane, niejasne ubrane w symbole co piszesz. A zapewniam Cię nic nie ma za darmo, choćby się jak kto nie przechwalał, że ot tak otrzymuje. To gadanie było wykorzystywane od początku cywilizacji- o to boski posłaniec będzie twoim władcą i tak od wieków ogłupiano tłum.

Obrazek
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi