Tzw. pytania forumowicza do innych forumowiczów

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Tzw. pytania forumowicza do innych forumowiczów

Postautor: odnowa » 10 paź 2017, 14:22

Nikita pisze:he he Odnowa...dobre dobre...jak wywołałeś Chico? Przesłanie jest dobre...ale pewnie Twoje? W jaki sposób dostałeś przekaz?

Wystarczyła prośba do Boga o wywołanie Chico Xaviera. Nie minęła nawet chwila, wziąłem ołówek do ręki, napisałem datę i zacząłem pisać lewą ręką.
Możliwe że przesłanie pochodzi od mojej kreatywnej strony, związanej z prawą półkulą mózgową. Dlatego piszę lewą ręką. Z reguły przed napisaniem jakiegoś tekstu mam pustkę w głowie, nie wiem na jaki będzie temat. Tak samo było z "przekazem od Chico Xaviera".
odnowa

Postautor: Krzysztoff » 10 paź 2017, 16:31

Piękny przekaz Odnowa. Dziękuję

W sumie właśnie widać na tym przykładzie, że gdy wywołujesz, nie masz pewności z kim rozmawiasz. Zawsze trzeba analizować przekaż, jego styl, intencję i sensowność
Pozdro
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 10 paź 2017, 17:26

Krzysztoff pisze:Piękny przekaz Odnowa. Dziękuję

W sumie właśnie widać na tym przykładzie, że gdy wywołujesz, nie masz pewności z kim rozmawiasz. Zawsze trzeba analizować przekaż, jego styl, intencję i sensowność
Pozdro

Dokładnie i aż mi miło czytać Ciebie, gdy w co drugim poście dostrzegam podobieństwo mojego z Twoim widzenia rzeczy :) . Mam doświadczenie i potrafię dokładnie określić różnice w kontaktach przez nasze wywołanie oraz tych przychodzących z inicjatywy innej rzeczywistości. Otóż oprócz trudności
z rozpoznaniem nadawcy w tych pierwszych trzeba wziąć pod uwagę dokładnie wszystko co mieści się w naszej świadomości tj. ukryte wspomnienia,urazy, żądze, nawet te dawne żale, pragnienia, marzenia, wyobraźnię, można "usłyszeć" cudze intencje do nas wysłane, czyli przekazy takie od naszych wrogów i te od przyjaciół. Czasami leciutko z poza tego szumu przebije się jakaś informacja z poza tego świata, co wygląda jak walka i przez ból jej przedzieranie się.Tylko ten kto ma mądrość ten słucha :D reszta podaje te informacje fałszywe niewiadomego pochodzenia, a inna część wywoływaczy przy takich seansach po prostu wariuje, a jeszcze innym uderza palma do głowy i myślą, ze są mistrzami i tak wiele dusz się akurat do nich dobija mając ich za wybranych. Tak wiele ale informacji wzburzonych i nie po układanych ;)

PS. A moja analiza przekazu Odnowy - to było coś jak wena, czyli głos duszy, to co leżało mu na sercu odezwało się.
danut

Postautor: odnowa » 10 paź 2017, 19:47

Co do innych przekazów, to jeden jasnowidz mi napisał iż poniższy przekaz jest od anioła światła. Czy podzielacie jego opinię?
Oto co zostało napisane 27.09.2017:
Kod: Zaznacz cały
"Twoja misja to pomaganie ludziom. Nie materialnie lecz duchowo.
Dlatego postaw Boga na pierwszym miejscu czyniąc rozwój duchowy drogą ku niemu. Nie przywiązuj się do pieniędzy. One nie są celem, pośredniczą w nabywaniu dóbr i usług i tylko tyle. Nie żyj tylko dla siebie! Jesteś bliski oświecenia zatem medytuj! Nie czytaj książek. Medytuj. Mimo że masz problemy z medytacją to po prostu siedź i medytuj! Jeśli nie możesz medytować to po prostu siedź z zamkniętymi oczami!
Łukasz, zrozum - OŚWIECENIE.
Końcowy przystanek twego rozwoju jest już całkiem blisko!
Nie dziel się swoimi przekazami z innymi. Są one tylko dla ciebie."

Osobiście uważam że czytanie książek również rozwija, pomaga lepiej zrozumieć siebie i otaczający świat. Sama medytacja nie wystarczy. Mam problemy z medytacją, więc daleko mi do oświecenia. Ten przekaz uważam raczej za negatywny. Takie jest przynajmniej moje zdanie.
1.10 otrzymałem kolejny przekaz, tak jakby dokończenie poprzedniego:
Kod: Zaznacz cały
"Mantry służą uspokojeniu umysłu.
Możesz je powtarzać, ale lepszym środkiem samopomocy jest pomoc innym. Jak sam już wiesz, nie żyjesz tylko dla siebie. Mimo że to wiesz, to twoje czyny stanowią inaczej. Stawiasz na pierwszym miejscu swój czas i swoje potrzeby nawet jeżeli jest to zabawa a nie praca. Nie pisz przekazów dla innych, nie przywołuj duchów. Jesteś na to nieprzygotowany. Duchy po przywołaniu mogłyby przy tobie pozostać i sprawić problemy tobie i twoim bliskim. Możesz słuchać Rafała, to dobry człowiek. Chce by twoje życie i życie twojej siostry uległo poprawie. Od ciebie zależy czy wysłuchasz jego rad czy nie. Powodzenia!"

Nie zawsze jestem w stanie pisać "przekazy". Dzisiaj chciałem "wymusić" jeden - nic z tego nie wyszło. Brak weny? Być może ;)
odnowa

Postautor: danut » 10 paź 2017, 20:13

Odnowo, bo weny nasze rozumowe i mechaniczne patrzenie nie produkuje :D Ona przychodzi,jest jak olśnienie, błysk z naszej duszy.
danut

Postautor: Pablo diaz » 10 paź 2017, 21:04

Apostoł miłosierdzia Euripides Barsanulfo na pytanie czy niezwykłe medium Francisco Candido Xavier można
zaliczyć do misjonarzy odpowiedział:

Francisco Candido Xavier był dobrym przykładem misjonarza od Chrystusa,świecącą gwiazdą,której nikt z uniwersalnego nieba nie ośmielił by się zabrać.Tymczasem jego wielka dusza abdykowała ten właśnie tytuł,po to by
stanąć we współnocie człowieka,niezmęczenie ujawniając się jako sługa wszystkich ludzkich cierpień.
Bez wątpienia jest on misjonarzem Ewangelii dwudziestego wieku.
Duch Dr.Bezerra de Menezes,twierdzi,że Chico Xavier po Kardecu jest sługą ,który skonsolidowal aspirację
Ducha Prawdy dla przyszłości spirytyzmu.
Koniecznym jest,aby towarzysze ideału przestali wywyższać go jako ,,doskonałe medium,,a przyjrzeli się
z większym zainteresowaniem jego przykładem życia dążącego ku doskonałości,który nie
pokonał jeszcze wszystkich etapów drogi ku Bogu i który nie tylko potrafił unikać zła,ale przede wszystkim
potrafił praktykować dobro.

Fragment przekazu od Chico Xaviera

Nigdy nie lubiłem ostentacji,którą byłem na Ziemi.Mojego mediumizmu użyłem tylko,aby pomagać zarówno tym,
którzy byli biedni materialnie,cierpiącym duchowo jak i tym,którzy stracili swoich bliskich.
Chciałbym podziękować moim braciom z Ziemi ,za dobro i uczucie ofiarowane w pomocy we wszystkich pracach
podczas mojego ziemskiego życia.
Czasami bardzo cierpiałem,ale w żadnej z tych chwil nie rozpaczałem ,ból był częścią wzrostu dla
mojego ducha.zrealizowałem misję i pragnę powrócić jako posłaniec do światów Chrystusowych...

Dalej Chico kontynuował,że znajduje się w części duchowego świata ,która nazywa się ,,Nasz dom,,
tam przebywać będzie tylko chwilowo ,aby nastepnie zostać przenisionym na Capelle,planetę o wyższym poziomie
ewolucyjnym.

Przekaz otrzymała medium Avany Frossard
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: 1Prawda1 » 10 paź 2017, 23:39

Dobra, tyle teorii - teraz praktyka - Co z tą miłością o której mowa? Już nie mogę się doczekać. Czekam na odpowiedź od was.

Pablo - jak wygląda (oczywiście mniej więcej) Twoja miłość do bliźniego? Rozwiniesz tę myśl? Pięknie proszę...

Czy jestem godzien poczuć ją od Ciebie? Jeśli tak to jaką dasz temu szansę?

Postaraj się odpowiedzieć na te trzy pytania.

:) Uśmiech
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Nikita » 11 paź 2017, 08:50

Tak Chico jeszcze się nie wcielił ponownie....gdyby się wcielił nie mógłby dyktować przekazów...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: danut » 11 paź 2017, 10:00

Nikita pisze:Tak Chico jeszzce sie nie wcielil ponownie....gdyby sie wcielil nie moglby dyktowac przekazow...

Jest coś jak "Jądro Świadomości"wszystkich wcieleń danej duszy, a wcielenia też nie dotyczą tylko naszej czasoprzestrzeni i naszej rzeczywistości, bo te są raczej rzadkością i dotyczą raczej silnych buddyjskich przekonań, gdzie nawet czyta się przy śmierci i nakierowuje dusze do nie udania się gdzie indziej tylko na konieczny tu powrót. Jeśli ktoś zapisał tutejsze życie w mocny sposób w świadomości Jądra i pozostawił tu kogoś z kim mocno był związany to Ono samo skontaktuje się w umieniu tegoż tu istnienia z taką osobą, pomimo iż wieść może i inne życia w tym lub w innym świecie,a Jądro do takiego kontaktu wybierze sobie taką postać z tych wcieleń jaką będzie chciało. Ale... :D z przekazu wyżej nie wyłaniają się żadne aż tak ważne rzeczy by dla nich doszło do aż takiego zaangażowania. Takie przekazy to i Odnowa umie podawać. :D
danut

Postautor: odnowa » 11 paź 2017, 14:32

Dzięki Pablo za zamieszczone przekazy. Dzięki temu wiem że to co napisałem było tylko i wyłącznie moim wytworem lub jak to napisała danut, weną :)
odnowa

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi