autor: Pablo diaz » 10 paź 2017, 21:04
Apostoł miłosierdzia Euripides Barsanulfo na pytanie czy niezwykłe medium Francisco Candido Xavier można
zaliczyć do misjonarzy odpowiedział:
Francisco Candido Xavier był dobrym przykładem misjonarza od Chrystusa,świecącą gwiazdą,której nikt z uniwersalnego nieba nie ośmielił by się zabrać.Tymczasem jego wielka dusza abdykowała ten właśnie tytuł,po to by
stanąć we współnocie człowieka,niezmęczenie ujawniając się jako sługa wszystkich ludzkich cierpień.
Bez wątpienia jest on misjonarzem Ewangelii dwudziestego wieku.
Duch Dr.Bezerra de Menezes,twierdzi,że Chico Xavier po Kardecu jest sługą ,który skonsolidowal aspirację
Ducha Prawdy dla przyszłości spirytyzmu.
Koniecznym jest,aby towarzysze ideału przestali wywyższać go jako ,,doskonałe medium,,a przyjrzeli się
z większym zainteresowaniem jego przykładem życia dążącego ku doskonałości,który nie
pokonał jeszcze wszystkich etapów drogi ku Bogu i który nie tylko potrafił unikać zła,ale przede wszystkim
potrafił praktykować dobro.
Fragment przekazu od Chico Xaviera
Nigdy nie lubiłem ostentacji,którą byłem na Ziemi.Mojego mediumizmu użyłem tylko,aby pomagać zarówno tym,
którzy byli biedni materialnie,cierpiącym duchowo jak i tym,którzy stracili swoich bliskich.
Chciałbym podziękować moim braciom z Ziemi ,za dobro i uczucie ofiarowane w pomocy we wszystkich pracach
podczas mojego ziemskiego życia.
Czasami bardzo cierpiałem,ale w żadnej z tych chwil nie rozpaczałem ,ból był częścią wzrostu dla
mojego ducha.zrealizowałem misję i pragnę powrócić jako posłaniec do światów Chrystusowych...
Dalej Chico kontynuował,że znajduje się w części duchowego świata ,która nazywa się ,,Nasz dom,,
tam przebywać będzie tylko chwilowo ,aby nastepnie zostać przenisionym na Capelle,planetę o wyższym poziomie
ewolucyjnym.
Przekaz otrzymała medium Avany Frossard
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.