Z kim/czym mamy możliwość kontaktu - nasze opinie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Z kim/czym mamy możliwość kontaktu - nasze opinie

Postautor: danut » 17 wrz 2017, 18:55

fruwla pisze:
Niewiara19 pisze:Co to się tu porobiło :-D Ludzie, z jakich planet wy jesteście

Z roznych planet, Niewiara, z roznistych .... ;) A wszyscy tu za kare, na planecie Ziemia :|

I właśnie poddałam pod rozważenie i temu zaprzeczam, kupy się nie trzyma. Mam jeszcze raz przetłumaczyć swój post odnośnie informacji, bodźców, sygnałów i wyobrażeń a odniesień namacalnych? Ja nie idę za moda i za gupotami szerzonymi w internecie. :D
danut

Postautor: Niewiara19 » 17 wrz 2017, 19:27

danut pisze:A skoro te sygnały to takie cuś nielogiczne dla Ciebie to odpowiedz mi na najstarsze pytanie ludzkości- jak to się dzieje, ze powstaje życie? Jak to się dzieje że z komórki powstaje człowiek, jak to się dzieje ze rośniemy, tyjemy, starzejemy się, że z nasiona powstaje roślina, itd. Jak to się dzieje ze bezustannie umierają w organizmach komórki i dokąd nie utraci się tej siły w ich miejsce tworzą się nowe? Dlaczego tak się dzieje? A wszystko to nie potrzebuje by zaszło ani rozumu, ani rąk człowieka i jego jego mechanicznej ingerencji? I nie tłumacz tego co rozpoznane, tylko zacznij od gdzie te wszystkie procesy mają początek oraz co nimi kieruje?

Polecam serię podręczników "Biologia na czasie" części 1, 2 i 3. Wystarczy przeczytać i tam będą odpowiedzi. Gdy będę mieć więcej czasu to mogę ci to opisać w odpowiedzi na twój post.
" Normalny umysł nie jest w stanie wytrzymać tak względnej wieczności. "
Ágnes Nemes Nagy
Awatar użytkownika
Niewiara19

Postautor: danut » 17 wrz 2017, 19:34

Niewiara19 pisze:
danut pisze:A skoro te sygnały to takie cuś nielogiczne dla Ciebie to odpowiedz mi na najstarsze pytanie ludzkości- jak to się dzieje, ze powstaje życie? Jak to się dzieje że z komórki powstaje człowiek, jak to się dzieje ze rośniemy, tyjemy, starzejemy się, że z nasiona powstaje roślina, itd. Jak to się dzieje ze bezustannie umierają w organizmach komórki i dokąd nie utraci się tej siły w ich miejsce tworzą się nowe? Dlaczego tak się dzieje? A wszystko to nie potrzebuje by zaszło ani rozumu, ani rąk człowieka i jego jego mechanicznej ingerencji? I nie tłumacz tego co rozpoznane, tylko zacznij od gdzie te wszystkie procesy mają początek oraz co nimi kieruje?

Polecam serię podręczników "Biologia na czasie" części 1, 2 i 3. Wystarczy przeczytać i tam będą odpowiedzi. Gdy będę mieć więcej czasu to mogę ci to opisać w odpowiedzi na twój post.

wiesz dawno kończyłam szkoły, a podręczniki do gimnazjum i dalej nie są w stanie odpowiedzieć mi na te pytania, zatem traktuj poważnie swoich rozmówców.
danut

Postautor: Krzysztoff » 17 wrz 2017, 19:41

czarnyMag pisze:Po prostu większość z was nie wierzy w takie rzeczy jak i w takie, że ktoś z waszej rodziny obłożył inną część rodziny klątwą. A taka bajkowa "klątwa" jest dla większości nieporozumieniem i chorobą psychiczną a dla obłożonego to jest to multum chorób które owocują nieszczęściem osobistym i cierpieniem (straszne choroby skumulowane naraz w jednym słabym organizmie).

Oczywiście , w żadną klątwę w takim znaczeniu bajkowym nie wierzę . Czyli ktoś powie - niech ci się stanie to i tamto - i takie nieszczęścia się dzieją .

No nie dzieją się. Gdyby to tak działało to wystarczyło by wyrazić swoją wolę żeby coś się komuś stało.

Natomiast wierzę w wielowiekową "nawalankę" zwaśnionych duchów i ten konflikt trwa za życia jak i po śmierci; Sam podawałeś swój przykład. To smutne
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 17 wrz 2017, 19:50

Niewiaro - Jest zasada kosmologiczna, którą stosuje się w obecnej nauce i mówi ona wyraźnie, że nie może być większych odstępstw w prawach fizyki w całym wielkim kosmosie. Tak, obowiązują w nim te same prawa, od rzeczy najmniejszej do wielkiej całości, gdzie ta najmniejsza jest jej częścią, jedynie niektóre struktury uznane za stałą fizyczną mogą być za taką mylnie uznawane i nad tym trwają badania. Co za tym idzie głupotą jest dzisiaj pisać o jakichś światach i kosmitach niematerialnych mieszkających gdzieś za jakąś zasłoną na Ziemi i głupotą jest pisać ze jest tylko jedna Ziemia, nasze Słońce okazało się być zwykłą gwiazdą i znajduje się ono na peryferiach tej jednej i jak najbardziej pospolitej z olbrzymiej ilości galaktyk. A jeśli mamy we Wszechświecie te same prawa fizyczne, a kontakt rzeczywisty na tej Ziemi z kosmitami byłby możliwy to musiałby on mieć formę taką samą jakby z łazika wychodził człowiek na jakiejś planecie i został on tam wypatrzony przez zamieszkałe ową planetę istoty, a nie przez jakiejś seanse, czy transy, bo niby one okrywają się czapka niewidką i mieszkają razem z nami i odwiedzają po kryjomu tylko wybranych :lol: .
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2017, 20:02 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: fruwla » 17 wrz 2017, 20:01

Krzysztoff pisze:
Oczywiście , w żadną klątwę w takim znaczeniu bajkowym nie wierzę . Czyli ktoś powie - niech ci się stanie to i tamto - i takie nieszczęścia się dzieją .

Krzysztoff, w takim razie jak odniesiesz sie do znanego biblijnego cytatu " a slowo cialem sie stalo "
Mysle ,ze jesli chodzi o oblozenie klatwa, to "zwykle" slowa nie wystarcza, potrzebna sa jeszcze inne skladniki...
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Re: Seans dla początkującej. Może są chętni?

Postautor: Krzysztoff » 17 wrz 2017, 20:07

czarnyMag pisze:Tak się składa, że w swoim burzliwym życiu miałem kilka zbiegów okoliczności które każą mi wierzyć, że nie były to zbiegi okoliczności.
1) Poprosiłem Lucyfera by usunął z mego pola nauczycielkę tak, że będę mógł wybronić się na wyższą ocenę niż tamta zamierzała mi dać. Następnego dnia szanowna pani prof. zleciała ze schodów pod moje nogi. Założyłem, że duszek okruszek potraktował mnie poważnie.
2) Ponieważ duszek okruszek był dla mnie miły zdecydowałem się zawrzeć z nim pewien układ. W trakcie pertraktacji opuściłem z premedytacją wątek jego kolacji i wtedy on załatwił mi tego mojego kotka.
3) Kiedy odbierałem w nocy lekcję pokory od duszka okruszka mój kuzyn zaczął mnie pewnego dnia wyśmiewać. Stał ode mnie metr dalej odwrócony przodem jak to w rozmowie. Nagle syknął i krzyknął że coś go użarło w plecy. Podniósł koszulkę i odwrócił się do mnie bym mu powiedział co on tam ma? Miał takie same równoległe krwawe linie jak ja :) Oczywiście zwiał choć twierdził że w duchy nie wierzy.
4) W nocy po latach serfowałem po okultystycznej stronie i moją uwagę przykuło dwóch poniżających się gości (akurat słuchałem głośnej muzyki). Żonę w drugim pokoju obudziły śmiechy dwójki gości - przy czym jeden śmiał się tak, że ciarki jej przeszły po plecach. Zaczęła się skradać do drzwi by zobaczyć kto do mnie wpadł po północy? Okazało się, że jestem sam i nie mam pojęcia z kim tak dobrze się bawiłem przed chwilą :)
5) Kiedy spotkałem moją przyszłą żonę była narzeczoną jakiegoś lekarza. Zacząłem jej wypierać w nocy w trakcie wizualizacji tego gościa. Oczywiście wyparłem go całkowicie :) Po latach powiedziała, że nie potrafiła zasnąć choć była bardzo zmęczona bo cały czas myślała tylko o mnie i o tym że tamten to nie ten właściwy.
6) i parę innych od drugiej strony :)
Więc ten kot po prostu wtedy zmarł? :lol:

Ciężko się czyta takie teksty , właściwie to nie wiadomo czy chwalisz się czy żalisz ? Jeżeli to działa tak jak twierdzisz - to nie zazdroszczę Ci , bo za te wszystkie negatywne intencje i czyny będziesz musiał odpowiedzieć.

Jeżeli to działa tak jak ja mówię, to po prostu niskie duchy robią cię "w balona" a na koniec to ty im służysz a nie na odwrót.
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Krzysztoff » 17 wrz 2017, 20:16

fruwla pisze:
Krzysztoff, w takim razie jak odniesiesz sie do znanego biblijnego cytatu " a slowo cialem sie stalo "
Mysle ,ze jesli chodzi o oblozenie klatwa, to "zwykle" slowa nie wystarcza, potrzebna sa jeszcze inne skladniki...

Nie znam tego cytatu ale znam rzeczywistość fizyczną i prawa którą nim rządzi. Więc żeby coś się zadziało potrzebna jest myśl , wola i czyn
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 17 wrz 2017, 20:19

fruwla pisze:
Krzysztoff pisze:

A mnie przypadło to zdanie do gustu "wierzę w wielowiekową "nawalankę" zwaśnionych duchów i ten konflikt trwa za życia jak i po śmierci"
W przyrodzie nic nie ginie, myśl posiada energię i jest ona napędem twórczym do działania, te myśli niezrealizowane, ich jakieś kumulacje i połączenia można nazwać duchami i to one się na..ją od wieków, walczą o to, która ma mieć większy wpływ na rzeczywistość, czyje pomysły mają się spełnić i być na wierzchu, o realizacje na fizycznym planie. I masz i wyjaśnienie "Jak słowo ciałem się stało" i całą resztę. Jeśli ktoś se powie, a to co powiedział nie ma żadnych podstaw do przedostania się głębiej by nabrało mocy, by "duchem" się stało niech sobie plecie, ale nieraz jest to takie wołanie które tę moc otrzyma i zmora tkwi w tym ze zarówno miłość jak i nienawiść dysponuje swoją siłą i może zrealizować swoje zamiary na planie fizycznym.
danut

Postautor: fruwla » 17 wrz 2017, 20:31

Krzysztoff pisze:
fruwla pisze:

Nie znam tego cytatu ale znam rzeczywistość fizyczną i prawa którą nim rządzi. Więc żeby coś się zadziało potrzebna jest myśl , wola i czyn

Ewangelia Sw. Jana 1 " Na poczatku bylo slowo "
Slowo to mysl wypowiedziana.
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi