Witam z Gdańska

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Witam z Gdańska

Postautor: danut » 15 wrz 2017, 13:56

Fruwla - obie danut są takie same czy stąd czy z "rzeczywistości nieoczywistej" problem z tym że zbyt łatwo przyjmujecie obraz osoby fałszywie narzucany Wam przez napisze wprost mających w tym swój interes byście tak a nie inaczej ją postrzegli. ;)
danut

Postautor: Ryszard » 15 wrz 2017, 21:04

Dostałem odpowiedź od Pana asystenta Marka Szwedowskiego, "proszę wpłacić na konto ********** 200 zł "
Odrzuciło mnie , ten Pan nie pracuje tylko żyje żerując na zdesperowanych ludziach.
Jestem naiwny jak dziecko :( teraz jest mi wstyd , ze do niego napisałem.
Nawet gwiazdy płaczą z tym, kto płacze w nocy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Ryszard » 15 wrz 2017, 21:06

danut pisze:Fruwla - obie danut są takie same czy stąd czy z "rzeczywistości nieoczywistej" problem z tym że zbyt łatwo przyjmujecie obraz osoby fałszywie narzucany Wam przez napisze wprost mających w tym swój interes byście tak a nie inaczej ją postrzegli. ;)

Juz kiedyś pisałem, kochamy tylko tych którzy mają takie same poglądy jak my.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Ryszard » 15 wrz 2017, 21:16

danut pisze:By nabrać pewności co do istnienia naszego dalej życia to bardzo długa droga i ciężka sprawa, wymaga ona jednak niesamowitego wysiłku umysłu. Ale wtedy, gdy się już o tym dowiemy czujemy ulgę i spokój. Wiara zaś działa jak narkotyk, usypia naszą czujność, wkleja ludzi w kołowrót i nakręca. Często też ludzie przestają myśleć i klepią tylko powtarzane po kimś hasła. Choc od wieków wierzono w swoje wieczne istnienie i nie godzono się ze śmiercią, to zbyt pospiesznie snuto tylko na ten temat wyobrażenia i mamy ich dotąd całe pakiety. Co prawda byli już i tacy myśliciele, którzy odkrywali wiele, ale zwykle takich tępiono i odsuwano ich od głosu, a jeśli już ich uznano to odbierano im ten głos biorąc ich za bogów i otaczając czcią, tak by znowu wygrywały tylko wyobrażenia silniejszych i to one były rozpowszechniane. Dlaczego tak się działo? Bo nie wystarczy czegoś doświadczyć, bo nie wystarczy ujrzeć, bo nasze zmysły zbyt łatwo dają się zwieść i zbyt łatwo można nimi manipulować, co można dostrzec, ale dopiero po mozolnej i wnikliwej analizie. Poczucie siebie, dotarcie do tego co naprawdę nasze a co zaczerpnięte od innych i narzucone też jest bardzo trudne do osiągnięcia, świadomość to matka cnót a wpływ na nią mają tylko silne uczucia. To one kierują nami w tej drodze. Jeśli się na niej utrzymamy ujrzymy swoje dalsze połączenia,ujrzymy to jak wielka i skomplikowana jest to sieć i jak wiele mamy do zrobienia i do zrozumienia, by dopiero móc dalej żyć i w ogóle poznać to po co się żyje. Wszystko co dotąd rozgłaszano to tylko tego uproszczenia. I wszystko zależy też od tego jaka wiedza komu wystarcza.

Po kiego żyje, skoro czas na ziemi to mrugniecie oka Boga, skoro czeka mnie wieczne życie ?
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: danut » 15 wrz 2017, 21:21

Ryszard pisze:Dostałem odpowiedź od Pana asystenta Marka Szwedowskiego, "proszę wpłacić na konto ********** 200 zł "
Odrzuciło mnie , ten Pan nie pracuje tylko żyje żerując na zdesperowanych ludziach.

Jest paru najwybitniejszych i rozreklamowanych mediów i jasnowidzów w Polsce :D Jeden z nich nawiązał ze mną kontakt po przeczytaniu książki( nie zdradzę nazwiska, bo nie chce temu panu robić przykrości, ani wejść z nim w konflikt) i co? Wystarczyła mi z nim krótka wymiana zdań i złapałam go na kłamstwie, miejcie oczy otwarte. Zadziwiające jest też to od czego zaczynają swoją reklamę, bo wszyscy czytają jak z kartki prawie to samo. - Wyuczone? ;)
danut

Postautor: Ryszard » 15 wrz 2017, 21:46

danut pisze:
Ryszard pisze:Dostałem odpowiedź od Pana asystenta Marka Szwedowskiego, "proszę wpłacić na konto ********** 200 zł "

Jest paru najwybitniejszych i rozreklamowanych mediów i jasnowidzów w Polsce :D Jeden z nich nawiązał ze mną kontakt po przeczytaniu książki( nie zdradzę nazwiska, bo nie chce temu panu robić przykrości, ani wejść z nim w konflikt) i co? Wystarczyła mi z nim krótka wymiana zdań i złapałam go na kłamstwie, miejcie oczy otwarte. Zadziwiające jest też to od czego zaczynają swoją reklamę, bo wszyscy czytają jak z kartki prawie to samo. - Wyuczone? ;)

Wyglądał rzetelnie jednak uważa, iż dar jaki dostał od Boga pomaga mu być bogatym.
"Pomaganie" ludziom w żałobie traktuje jako pracę, bo jakoś musi utrzymać dom ...
Jestem stary ale jeszcze nie aż tak naiwny.
Jak dla mnie to kawal drania
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: soldado » 27 wrz 2017, 23:05

Ryszard pisze:
danut pisze:

Wyglądał rzetelnie jednak uważa, iż dar jaki dostał od Boga pomaga mu być bogatym.
"Pomaganie" ludziom w żałobie traktuje jako pracę, bo jakoś musi utrzymać dom ...
Jestem stary ale jeszcze nie aż tak naiwny.
Jak dla mnie to kawal drania

Może daj sobie spokój z szukaniem u innych odpowiedzi.
Twoja Mam jest cały czas przy Tobie, bo Cię bardzo kocha.
Deklaruje, że będzie aż do twojej śmierci, wtedy dosłownie weźmie Cie za rękę i Cię przeprowadzi dalej.
Zaufaj swojej intuicji, swoim odczuciom i temu co od Niej odbierasz. Nie neguj tego.
Masz cały czas podpowiedzi w snach, nawet bardzo często nie są to Twoje myśli, tylko są one Ci podsuwane.
Podpowiedzi masz również od innych osób, ale je negujesz, dlatego zaufaj nie taki oszołomom jak ja, nie takim innym osobom, którzy robią coś dla kasy, ale zaufaj po prostu sobie.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Ryszard » 28 wrz 2017, 09:56

soldado pisze:
Deklaruje, że będzie aż do twojej śmierci, wtedy dosłownie weźmie Cie za rękę i Cię przeprowadzi dalej.
Zaufaj swojej intuicji, swoim odczuciom i temu co od Niej odbierasz. Nie neguj tego.
Masz cały czas podpowiedzi w snach, nawet bardzo często nie są to Twoje myśli, tylko są one Ci podsuwane.
Podpowiedzi masz również od innych osób, ale je negujesz, dlatego zaufaj nie taki oszołomom jak ja, nie takim innym osobom, którzy robią coś dla kasy, ale zaufaj po prostu sobie.

Nawet nie wiesz, jak bardzo chciałbym w to wierzyć :(
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: soldado » 30 wrz 2017, 21:00

Ryszard pisze:
soldado pisze:

Nawet nie wiesz, jak bardzo chciałbym w to wierzyć :(

A jak tam ostanio noce?
Śpisz dobrze, czy raczej się budzisz?
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Ryszard » 30 wrz 2017, 21:03

[quote="soldado"]

Śpię i śnię
Awatar użytkownika
Ryszard

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!