Toksyczne ataki

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Toksyczne ataki

Postautor: danut » 14 wrz 2017, 12:27

Ryszard pisze:
danut pisze:Ryszard pisze to co i ja o agresywnym wyrzucaniu z jakiejś grupy ludzi ścisłe uznającej swój jedynie słuszny pogląd ll ludzi myślących inaczej. Wegetarianie tez tak sztywno trzymają się własnych zasad, że nie mają litości dla inności? I nawet nie przyjmą do wiadomości tego ze brak mięsa w pożywieniu im szkodzi, ani żadnej innej opinii? "Co robią z tymi? - no odpowiedz, czy nie miałaś na myśli agresji?

Trochę kpiarsko to napisałem, to miał być jakby test na moralność spirytystyczną administratorów w stosunku do ludzi bardziej otwartych na wiedzę niż na wiarę.
Dla wielu wiedza i wiara to jedność, dla mnie nie.

Poprosiłem jasnowidza i medium Pana Marka Szwedowskiego o pomoc w kontakcie z moją zmarłą Mamą.
Czego to dowodzi, chciałbym wierzyć , jednak pragnę choćby najmniejszego dowodu.
Teorie strun, kwantowa rzeczywistość, inne wymiary ... to nauka.
Dusze, duchy, piekło, niebo, czyściec ... to wiara.

Wyjaśniłeś to najprościej jak się da, "wyłożyłeś kawę na ławę"dlatego napisałam wyżej, że "Ryszard pisze to co i ja." :) Ale niestety może nadal to co piszesz prócz mnie nie każdy rozumie?
danut

Postautor: Nikita » 14 wrz 2017, 20:14

Ryszardzie nie chodzi o czyjesc poglady ale o sposob dyskutowania...i nikt nie ma do Ciebie zadnych pretensji...mozesz sobie wierzyc w co chcesz....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: danut » 16 wrz 2017, 14:05

Myślę że może do tego tematu ten artykuł będzie pasował, bo naprawdę jest warty uwagi i być może niektórzy dzięki niemu zrozumieją to czego jeszcze nie rozumieją.

http://www.psychologia.edu.pl/dziupla-j ... wania.html
danut

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi