Witam z Gdańska

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Witam z Gdańska

Postautor: danut » 12 wrz 2017, 20:37

Ryszardzie szukasz najmniejszego dowodu a czytałeś może "Moje spotkania z tymi, którzy odeszli" moje czyli moje własne w książce pt. "Kwantowa rzeczywistość"?
Jeśli i to nie jest dla Ciebie najmniejszym dowodem, to choćbyś i sam porozmawiał z duchem kogoś bliskiego uznasz to za halucynacje, nie ma nikt wpływu bowiem na Twoje myślenie.
danut

Postautor: Ryszard » 12 wrz 2017, 20:44

danut pisze:Ryszardzie szukasz najmniejszego dowodu a czytałeś może "Moje spotkania z tymi, którzy odeszli" moje czyli moje własne w książce pt. "Kwantowa rzeczywistość"?
Jeśli i to nie jest dla Ciebie najmniejszym dowodem, to choćbyś i sam porozmawiał z duchem kogoś bliskiego uznasz to za halucynacje, nie ma nikt wpływu bowiem na Twoje myślenie.

Nie czytałem, ale dzieki, przeczytam.
Łapię sie wszystkiego co pomogłoby mi uwierzyć , ze jest jakies tam ...
Sama widzisz , spirytyści wierzą w coś czego nie mozna udowodnić a negują dowody bo nie mieści sie w pale - ech
Danusiu nie wierzę w to co ktoś widział lub mu sie zdawało, jestem otwarty ale tutaj widze tylko zabawę :(
Nawet gwiazdy płaczą z tym, kto płacze w nocy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: danut » 12 wrz 2017, 20:53

Ja tutaj zamiesiłam tylko parę postów z osobistych przeżyć i oczywiście opis ich jest diametralnie różny od tych ezoteryczno spirytystycznych tutaj dawanych przez inne osoby i od razu i chyba jedynie i z tego powodu od razu pojawił się na mnie atak, bo to powinno być tak i tylko tak jak oni wyznają :D

Nie jest, ale za to daje konkretne wiadomości, za to utwierdza w przekonaniu ze po za nasza rzeczywistością jest dopiero coś dużo więcej, świat szerszy i prawdziwy mający nasz świat w swoim władaniu.
danut

Postautor: Pawełek » 12 wrz 2017, 20:58

Danut, nie mieszaj proszę spirytyzmu z ezoteryką.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Ryszard » 12 wrz 2017, 21:02

Pawełek pisze:Danut, nie mieszaj proszę spirytyzmu z ezoteryką.

Mała róznica.
Ezoteryzm uprawia inne postrzeganie rzeczywistości, bardziej otwarte, rozwój duchowy, porusza tematy duchowe lub odrzucane przez naukę. Treści są na ogół otoczone atmosferą tajemnicy, przekazów ze starożytności, guru o nadnaturalnych mocach, itp., są odczuwalne w sposób pozazmysłowy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: danut » 12 wrz 2017, 21:03

Staram się nie mieszać tych pojęć ale niestety masa forumowiczów z tutaj jest zwykłymi ezo-terami i z rozsądkiem oraz z solidnym badaniem zjawisk nie wiele ma wspólnego, a ja jestem za stara na dziecinadę.
danut

Postautor: Ryszard » 12 wrz 2017, 21:04

danut pisze:

Staram się nie mieszać tych pojęć ale niestety masa forumowiczów z tutaj jest zwykłymi ezo-terami i z rozsądkiem oraz z solidnym badaniem zjawisk nie wiele ma wspólnego, a ja jestem za stara na dziecinadę.

Gdzie widać róznicę ?

Ezoteryzm uprawia inne postrzeganie rzeczywistości, bardziej otwarte, rozwój duchowy, porusza tematy duchowe lub odrzucane przez naukę. Treści są na ogół otoczone atmosferą tajemnicy, przekazów ze starożytności, guru o nadnaturalnych mocach, itp., są odczuwalne w sposób pozazmysłowy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Pawełek » 12 wrz 2017, 21:08

danut pisze:Staram się nie mieszać tych pojęć ale niestety masa forumowiczów z tutaj jest zwykłymi ezo-terami i z rozsądkiem oraz z solidnym badaniem zjawisk nie wiele ma wspólnego, a ja jestem za stara na dziecinadę.

Nikt Cię nie trzyma tu na siłę.

Z tego względu że jest to forum publiczne musisz się pogodzić z tym, że mogą się tu pojawiać różne opowieści i doświadczenia innych osób, a to że Ci się nie podobają to już inna sprawa. Musisz uszanować "brednie" innych.

A ezoteryka nie ma nic wspólnego ze spirytyzmem, ponieważ spirytyzm to głównie filozofia (no i w pewnym sensie również nauka).

Ryszardzie, ezoteryka to przede wszystkim wiedza tajemna. A spirytyzmu nikt nie chce ukrywać. Masz wolną drogę by ściągnąć książki z internetu, bądź je kupić i poznawać bardziej spirytyzm.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Ryszard » 13 wrz 2017, 09:54

Wszedłem tutaj szukając pomocy :(

Masz wolną drogę by ściągnąć książki z internetu, bądź je kupić i poznawać bardziej spirytyzm.

Jak już pisałem wcześniej , szukam wszędzie.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Ryszard » 14 wrz 2017, 11:57

Poprosiłem o pomoc Pana Marka Szwedowskiego, jasnowidza i medium, może w końcu ją (pomoc) uzyskam.
Awatar użytkownika
Ryszard

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!