Dziwny sen. Czy to już kontakt?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Dziwny sen. Czy to już kontakt?

Postautor: Niewiara19 » 10 wrz 2017, 04:12

Witajcie, pisze do was dziś, teraz (o tej godzinie) ponieważ miałam nietypowy sen który zapamiętałam. Jak zaczęłam o nim myśleć to dopiero dziś przypomniał mi się pierwszy i jak widzę nie ostatni (ten dzisiejszy jest drugi) dziwny sen, przez który zalogowałam się na tym forum. Ale na razie opisze tu mój dzisiejszy sen, a na tamten poświęce oddzielny post. Oto opis z dzisiaj:
A więc tak, na początku śniło mi się że przyszła do mnie przyjaciółka. Wszystko działo się na początku w KFC ;) Zamówiłysmy mnóstwo jedzenia, dosłownie mnóstwo. Obżarłyśmy się strasznie po czy nie wiem jak ale pojawiłyśmy się w moim domu z resztą tego zamówionego jedzenia. Czułam się taka syta że już patrzeć na nie, nie mogłam (no dobra jednak mogłam :D ). Telewizor w pokoju był włączony ale nie zwracałam na niego uwagi dopóki... Moja przyjaciółka usneła i gdy ją budziłam nadal zasypiała ( tak jakby nie powinna teraz być ze mną ). Nagle zwróciłam całą moją uwagę na telewizor. Było na kanale niedostępnym więc wzięłam pilot i zaczęłam przełączać. O dziwo po dwóch kanałach trafiłam na jakiś ciekawy tytuł. Nie pamiętam numeru kanału ale tytuł tak. To był pojedynczy wyraz, jakby imię. Brzmiał: asbiel. Zaciekawił mnie i włączyłam recenzje. Pamiętam też dobrze, że zanim wzięłam na recenzje to film się już zaczął. Nie było pisem wstępnych tylko od razu obraz wydarzeń, yy...początku filmu. Była pokazana wysoka, szczupła brunetka, istna modelka. Nie wiem czemu ale dobrze mi się kojarzyła. Wyglądała łagodnie, na tyle łagodnie że jeśli miałabym gdzieś z nią iść to bym poszła ( takie miałam odczucie patrząc na nią) ale włączyłam recenzje i po przeczytaniu okazało się że film nie jest interesujący. Jednak miałam wybór czy przełączyć go czy nie. To ja trzymałam pilot ( dodam tylko że w poprzednim śnie, który później opisze było inaczej, nic sama nie mogłam zrobić ). Ostatecznie przełączyłam kanał i wtedy... Się obudziłam, tak nagle, bez żadnej przyczyny. Zawsze budziłam się ze snu dopiero jak na mnie np. lodówka spadła :D ,a tu taka odmiana. Przełączyłam kanał i się obudziłam.

Pisze to tu ponieważ chcę się również dowiedzieć informacji na temat wyrazu "asbiel". Wierzcie mi lub nie ale nie mogę teraz nic sprawdzić w internecie. Działa mi tylko to forum i dwie inne zakładki. Cokolwiek wpisuje w google nie może mi się wyświetlić. Mój telefon złapał taki zamuł że ciągle jest timeout przy wyszukiwaniu. Więc teraz jedynie w tym forum mogę zyskać pomoc. Nawet w sennik wejść nie mogę.
P.S Mój pierwszy sen, który będzie odgrywać tu ważną rolę, postaram się opisać po południu. To było takie przeżycie że do dziś go pamiętam.
Teraz jestem zbyt zmęczona i znów się kładę.
Dobranoc ludziska :-D

Edit: sprawdzone, internet nadal muli ale wiem już czym/kim jest Asbiel.
" Normalny umysł nie jest w stanie wytrzymać tak względnej wieczności. "
Ágnes Nemes Nagy
Awatar użytkownika
Niewiara19

Re: Dziwny sen. Czy to już kontakt?

Postautor: OneNight » 10 wrz 2017, 09:47

Ustaw w ustawieniach synchronizacje daty i godziny z siecią. Usuń też z przeglądarki wszystkie dane - cookies, cache(pamięć podręczna) i historie. Jesteś kobietą, więc zgaduję, że nie masz nawyku usuwania takich rzeczy.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 10 wrz 2017, 10:34

Sny są teoretycznie najłatwiejszym kontaktem z drugim światem z tego powodu, że podczas snu nasza dusza nie trzyma się tak mocno naszego ciała jak to jest w czasie normalnego funkcjonowania. Problem pojawia się taki, że nie wiadomo jak można odróżnić zwykły sen od snu z jakimś przesłaniem, może to zazwyczaj w jakiś sposób czujemy, tego nie wiem.

Warto jednak aby po każdej "dziwnej" sytuacji, szukać racjonalnego powodu, a nie od razu związku z duchami. Sam przechodziłem przez taki okres, a teraz po prostu staram się szukać przede wszystkim racjonalnych przyczyn, duchy natomiast są na ostatnim miejscu. Nie możemy wszystkiego dziwnego w naszym życiu łączyć z duchami, bo może nam to zaszkodzić, a także nieźle pomęczyć. Nie bez powodu na ziemi jest mało mediów, abyśmy się skupili aktualnie na naszym życiu tu i teraz, a nie szukali za wszelką cenę związków z duchami. Oczywiście jak taki kontakt będzie potrzebny, to na pewno się odbędzie. Nic nie dzieje się bez przyczyny.

Jeśli chcesz bardziej zwrócić swoją uwagę na sny, to proponuję Ci założenie dziennika snów. Może prędzej czy później zauważysz jakieś podobieństwa, albo będziesz mogła zobaczyć o czym śnisz. Ważne jest, by taki sen zapisywać od razu po przebudzeniu gdy najwięcej pamiętamy, dlatego warto jest mieć zeszyt z długopisem pod poduszką ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Niewiara19 » 10 wrz 2017, 12:45

OneNight pisze:Ustaw w ustawieniach synchronizacje daty i godziny z siecią. Usuń też z przeglądarki wszystkie dane - cookies, cache(pamięć podręczna) i historie. Jesteś kobietą, więc zgaduję, że nie masz nawyku usuwania takich rzeczy.

:shock: :shock: O co ci chodzi, przecież dobrze jest :o :shock: Synchronizacje mam ustawioną, a ciasteczka co jakiś czas usuwam. I co to ma znaczyć to całe:Jesteś kobietą, więc zgaduję, że nie masz nawyku usuwania takich rzeczy. Hmm... Otóż mam nawyk usuwania takich rzeczy.

Dla twojej wiadomości, nie potrzebuje rad jak odmulić telefon. Nie używasz mojego telefonu więc skąd masz wiedzieć co jest problemem.
Aplikacjia wykryła wirus, którego nie będę wyjaśniać jak się nabawiłam bo chodzi o gry i muzykę... Zniknie wirus, zniknie problem, a ty nie musisz mi tłumaczyć co mam zrobić. Kaboom... Będąc kobietą też potrafię myśleć !!!
" Normalny umysł nie jest w stanie wytrzymać tak względnej wieczności. "
Ágnes Nemes Nagy
Awatar użytkownika
Niewiara19

Postautor: OneNight » 10 wrz 2017, 13:54

I co to ma znaczyć to całe:Jesteś kobietą, więc zgaduję, że nie masz nawyku usuwania takich rzeczy.

Chodzi o ten stereotyp, że na komputerze faceta historia przeglądarki jest zawsze usunięta. Dziwne, że o tym nie słyszałaś.
Nie używasz mojego telefonu więc skąd masz wiedzieć co jest problemem.

Jestem programistą... KABOM

Czasem drobna różnica czasu i daty powoduje tzw. błąd certyfikatu bezpieczeństwa i zamula lub nie odtwarza stron. Nie denerwuj się tak.
Awatar użytkownika
OneNight

Wróć do Pytania i odpowiedzi