Seans dla początkującej. Może są chętni?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Seans dla początkującej. Może są chętni?

Postautor: Niewiara19 » 07 wrz 2017, 14:07

Witam! I am back ;-) przybywam z kilkoma pytaniami. Otóż planuje zorganizować mój pierwszy seans. Chcę skontaktować się z pewną duszą i zastanawiam się jak mam się do tego zabrać. Wpadłam na pomysł zrobienia listy potrzebnych rzeczy i pytań i modlitw. Jestem sama i pomyślałam również że może ktoś chciałaby się przyłączyć. Jeśli nie, to spróbuje wywołać ducha samemu.
Mam kilka pytań i zależy mi na odpowiedziach do nich, dlatego proszę o UWAŻNE przeczytanie mojego postu:)
A więc tak, zaczynając:
Czy dodatkowe atrybuty takie jak (np. krzyże, świece, Biblia) mogą wpłynąć na powodzenie seansu? Czy dzięki nim może być większa możliwość nawiązania kontaktu, czy to jedynie zwykle rzeczy materialne bez żadnej mocy, które mogą służyć tylko do ustroju? :?: Czy jest możliwość żeby tak początkującą osobą jak ja, zainteresował się zły duch bądź jakaś silna dusza? Jak się przed tym ustrzec? Czy godzina, o której chcę odprawić seans jest ważna? Czy powinno to być "stereotypowo" o tej słynnej północy, w ciemnym pokoju itd. czy może to być na przykład pod wieczór albo za dnia? Czy będzie to mieć wpływ na nawiązanie kontaktu np. za dnia będzie można słabiej nawiązać kontakt niż w nocy? :shock: Czy musi to być w absolutnej ciszy? Czy może być np. przy muzyce z ulubionej płyty? (pytam bo to właśnie przy tych kojących dźwiękach wpadam w istny trans i może dzięki temu łatwiej się z kimś skontaktuje). Czy jest możliwość, że dusza, która się zjawi nie będzie chciała odejść? Czy podczas rozmowy będę mieć jakiś ograniczony czas, czy będę mogła rozmawiać z duszą tyle ile zechce ?
To chyba jak na razie wszystkie pytania. Jeśli coś jeszcze mi przyjdzie na myśl to użyje "edycji" i napisze je w tym poście :)
Liczę na pomoc i sensowne odpowiedzi :P :lol:
" Normalny umysł nie jest w stanie wytrzymać tak względnej wieczności. "
Ágnes Nemes Nagy
Awatar użytkownika
Niewiara19

Re: Seans dla początkującej. Może są chętni?

Postautor: Nikita » 07 wrz 2017, 15:56

Musisz miec przede wszytskim pozytywne nastawienie i powazny powod . Najlepiej przygotowca sie w ten sposob aby wyciszyc umysl, napelnic go dobrymi pozytywnymi myslami i uczuciami. Poprosic Boga i opiekuna o opomoc i ochrone. Swieczke mozna zapalic a reszta chyba niepotrzebna. U nas sa powazni spirytysci, ktorzy mogliby zrobic seans z prawdziwego zdarzenia ale chyba jeszcze sie wszyscy boja...ja tez sie boje.. ;)
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Niewiara19 » 07 wrz 2017, 16:16

Nikita pisze:U nas sa powazni spirytysci, ktorzy mogliby zrobic seans z prawdziwego zdarzenia ale chyba jeszcze sie wszyscy boja...ja tez sie boje.. ;)

Co jest powodem tego strachu?
Ágnes Nemes Nagy
Awatar użytkownika
Niewiara19

Postautor: OneNight » 07 wrz 2017, 16:51

Czy dodatkowe atrybuty takie jak ( np. krzyże, świece , Biblia ) mogą wpłynąć na powodzenie seansu?

Nie
Czy dzięki nim może być większa możliwość nawiązania kontaktu

Nie
Czy jest możliwość żeby tak początkującą osobą jak ja , zainteresował się zły duch

Tak
Jak się przed tym ustrzec?

Nie wiem
Czy godzina, o której chcę odprawić seans jest ważna?

Nie
Czy musi to być w absolutnej ciszy ?

Nie wiem
Czy jest możliwość, że dusza, która się zjawi nie będzie chciała odejść?

Tak
Czy podczas rozmowy będę mieć jakiś ograniczony czas?

Tak, widzimisię ducha.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 07 wrz 2017, 18:33

Czyste serce - to przede wszystkim. Myślę, że modlitwa o wsparcie dobrych duchów może pomóc i się pojawią "niedaleko" by w razie czego wesprzeć. Nie pozwolą Ci zrobić krzywdy. Jednak przeważnie to seanse w większej grupie osób mają sens, nie mówiąc już o różnych ocenach tego co się wydarzyło, bo w przypadku gdy jesteś sama, ocena jest tylko jedna a nie musi być ona poprawna.

Druga sprawa jest taka, że teoretycznie jeśli nie ma w pobliżu jakiekolwiek medium, to nic się nie wydarzy.

Więcej szczegółów powinnaś znaleźć w księdze mediów, mam nadzieję że znajdziesz tam odpowiedzi na pytania, o których jeszcze nawet nie pomyślałaś by zadać.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 07 wrz 2017, 19:16

Niewiara nie wiem...w Anglii odbywaja sie seanse ale u nas narazie nie...moze ludzie poprostu nie Maja czasu i boja sie, ze nie sa wystarczajaco przygotowani? Wiem, ze w Wisle Leszek mowil, ze tam byla grupa regularnie wywolujaca duchy....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Pawełek » 07 wrz 2017, 19:37

Nikito, myślę że to jest spowodowane kulturą i sposobem pokazywania duchów w filmach, książkach. Od zawsze one były tematem horrorów, więc mamy nie jako wpojone strach przed nimi. Co myślisz?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: fruwla » 07 wrz 2017, 21:27

Niewiara19 pisze: Otóż planuje zorganizować mój pierwszy seans. Chcę skontaktować się z pewną duszą

A co zrobisz Niewiara, kiedy ta pewna dusza przyjdzie i powie , ze nie zyczy sobie abys ja wywolywala.
Ze nie bedzie odpowiadac na zadne pytania i ze masz jej dac spokoj ?
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Niewiara19 » 07 wrz 2017, 22:02

fruwla pisze:
Niewiara19 pisze: Otóż planuje zorganizować mój pierwszy seans. Chcę skontaktować się z pewną duszą

A co zrobisz Niewiara, kiedy ta pewna dusza przyjdzie i powie , ze nie zyczy sobie abys ja wywolywala.
Ze nie bedzie odpowiadac na zadne pytania i ze masz jej dac spokoj ?

Dam jej ten spokój. Przeprosze za wezwanie, odeśle z powrotem=zakończe seans na jej życzenie i wrócę do mojego normalnego życia. Zapewne zrobię sobie kanapki i włącze film. :P :lol: :lol: :D
Ágnes Nemes Nagy
Awatar użytkownika
Niewiara19

Postautor: Niewiara19 » 07 wrz 2017, 22:06

Olus pisze:
Czy dodatkowe atrybuty takie jak (np. krzyże, świece, Biblia)

Może do tego jeszcze jakaś dziewica na ofiarę :twisted:

Bardzo chętnie. :) Jeśli tylko znasz jakąś ochotniczke to podaj jakiś kontakt do niej ;) :twisted: :D
Ágnes Nemes Nagy
Awatar użytkownika
Niewiara19

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi