Tzw. pytania forumowicza do innych forumowiczów

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Tzw. pytania forumowicza do innych forumowiczów

Postautor: Krzysztoff » 03 wrz 2017, 21:03

czarnyMag pisze:Od pewnego czasu nie pasuje mi to, że Ziemia jest władztwem Boga! Każdorazowo w imię Adonaja wzywałem Demony i one się stawiały. Zaczynam uważać, że Bóg oczywiście ma tu wejście ale, że jest to władztwo Demona.

Wzywasz, wywołujesz a przychodzą byty odpowiadające twojej intencji i wibracji. Nic więcej

Wszelkie wiarygodne źródła powtarzają że niskie duchy (bo demonów nie ma) podlegają woli duchów wyższych a wszystko podlega woli Boga

czarnyMag pisze:Zresztą w Biblii też tak jest napisane, że Diabeł spadł na Ziemię (a wtedy na Ziemi nie było jeszcze nas). To On nas tu sprowadził! Nasze dusze stworzył być może Bóg ale Diabeł nas tu sprowadził.

Już wolę teorię o kosmitach

czarnyMag pisze:A do czego zmierzam? Otóż jak np. katolik wierzy w niebo i piekło to po swej śmierci sam sobie wykreuje to w co wierzy a więc będzie więźniem swych omamów. To samo spirytysta sam sobie stworzy karmę i się w niej pogubi. Spirytyści lubią wypierać Diabła więc każdy Diabeł może się im przedstawić jako opiekun duchowy który dla ich "dobra" proponuje odrobienie kolejnej pracy na rzecz bliźniego.

Jeżeli Diabła definiujesz jako byt który w sposób sprytny nakłania inne istoty do pracy na rzecz bliźniego , to znaczy że to jest taki dobry diabeł.
Świadoma praca na rzecz bliźniego jest wynikiem indywidualnej decyzji, co więcej w zaświatach jest wielu chętnych do takiej pacy a nie wszyscy mają okazję się wcielić i zrealizować swój plan

czarnyMag pisze:A ja prysnę bo nie stworzę sobie "krat" swego poniżenia :) Ale muszę być całkowicie przekonany że Ziemia to kreacja Demona!

Praca na ziemi nie jest żadnym poniżeniem lecz wzniosłym zadaniem i misją i z pewnością ty taką misję sobie też zaplanowałeś , skontaktuj się ze swoim przewodnikiem i zapytaj o cel swojej misji
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 04 wrz 2017, 10:56

Krzysztoff pieknie napisane dzieki...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: fruwla » 04 wrz 2017, 20:41

:lol: Anka , to nie ja pisze o zlosci , tylko czarnyMag, a Ty go cytujesz. :lol:
Ja nie mam w sercu zlosci, w moim sercu jest cos innego....
Dziekuje Ci za odpowidz, zainspirowalas mnie.
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: czarnyMag » 06 wrz 2017, 09:53

Krzysztoff pisze:Wszelkie wiarygodne źródła powtarzają że niskie duchy (bo demonów nie ma) podlegają woli duchów wyższych a wszystko podlega woli Boga

Demony są! Tylko, że ty/wy uważacie za nie duchy Ziemi a to są wcielani w ciało zanim my zaczęliśmy się wcielać w ciało! Czy to jest aż tak niezrozumiałe? Ci co wcielali się w ciało zanim my zaczęliśmy teraz są rozwiniętymi duchami które w oparciu o wolną wolę wybrali - ja też kiedyś wybiorę właśnie tak jak oni wywierali! My mówimy, że posiadamy wolną wolę ale my po śmierci ciała jesteśmy niczym zombie :!: My nie posiadamy po śmierci ciała wolnej woli bo nas prowadzą jak przedszkolaki duchy rozwinięte! Wy nie macie pojęcia o swym wcieleniu z poza tego układu Słońca! Jak więc mamy rozmawiać wiarygodnie?! Ja pamiętam wcielenie z poza Słońca (tego układu planet)! Wy jesteście w powijakach! Przy Mnie :lol: I to nie jest wywyższanie się (choć tak dla Was to wygląda

Krzysztoff pisze:Już wolę teorię o kosmitach

A co pamiętasz z poza Ziemi?! Nic - zgadza się? To następnym razem gdy będziesz się wcielał wybierz wcielenie rozwijające duszę i pamięć duszy :D

Krzysztoff pisze:Jeżeli Diabła definiujesz jako byt który w sposób sprytny nakłania inne istoty do pracy na rzecz bliźniego , to znaczy że to jest taki dobry diabeł.
Świadoma praca na rzecz bliźniego jest wynikiem indywidualnej decyzji, co więcej w zaświatach jest wielu chętnych do takiej pacy a nie wszyscy mają okazję się wcielić i zrealizować swój plan

Bo Diabeł czy nie Diabeł to akurat nie ma znaczenia (w co wierzymy na Ziemi)! Liczą się faktyczne czyny które w większości nie są czynami pod publiczkę lecz poza świadomością publiczki. Ty Krzysztoff zacznij coś również robić dla siebie dla duszy (w sensie, że medal dostaniesz od spirytystów a powinieneś go dostać po śmierci ciała gdzie ten twój Kardek jest równy Mi i Tobie - RÓWNY! nie jakiś tam pan filozof który wymyślił filozofię! Ale równy i nic poza RÓWNYM! I nie ważne w co wierzył na Ziemi! Po śmierci to w co wierzył nie ma znaczenia ROZUMIESZ?!)

Krzysztoff pisze:Praca na ziemi nie jest żadnym poniżeniem lecz wzniosłym zadaniem i misją i z pewnością ty taką misję sobie też zaplanowałeś , skontaktuj się ze swoim przewodnikiem i zapytaj o cel swojej misji

A czym ta praca na Ziemi Wasza różni się od tego co ja robiłem podczas wcielenia w ciało w innej galaktyce? (ja tam mordowałem dla królowej :lol: ) Tu wcielenie = Ziemia = Praca/Karma Tam wcielenie = X = Wojna/Pola krwi :lol:
Widzisz (obojętnie w co wierzysz - analogia jest taka, że to Twój wybór co Ty robisz podczas wcielenia! :twisted:
Możesz zbawiać ludzkość :lol: a i tak będziesz się wcielał tam gdzie ci każą i nie będzie decydowało to ile razy klęknąłeś czy się pochyliłeś przed kimś a... coś nieokreślone, coś co mnie z stamtąd przeniosło na Ziemię :!:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Nikita » 06 wrz 2017, 11:03

Ale cos Cie jednak wcielilo tutaj i tutaj zyjesz... ;)
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: czarnyMag » 06 wrz 2017, 12:05

Nikita pisze:Ale cos Cie jednak wcielilo tutaj i tutaj zyjesz... ;)

Ja tutaj żyję bo obudziła się moja świadomość na statku obcych i zadałem sobie pytanie w stylu: "co ja tutaj robię? i czemu my się mordujemy skorośmy jednakowi?"
A choć powinienem się wcielać na Ziemi jeszcze przynajmniej 500 razy to już wiem, że się kolejny raz wcielę gdzie indziej. Po wizycie tzw. św. Ricie podszedł do mnie "świetlisty byt" (kiedy ona odchodziła - a ona widziała jak on podchodził więc nie stało się to poza nią) i pokazał mi nowy świat (ja o tym już pisałem). I ja tu już się nie wcielę (bo akurat to co z KD o nie cofaniu się przerobiłem na "autostradzie dusz" i tam również nie interesowały mnie światy na prawo. Mój kolejny świat wcielenia jest na lewo za Ziemią która jest któraś tam na lewo od poprzedniego świata z którego za Ziemię przyszedłem).
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 06 wrz 2017, 13:25

Wiecie czym jest "karma"?
Karma to nieprzystosowanie ducha na planecie karmicznej do zrobienia kroku naprzód! Światy karmiczne to tzw. przedszkola - zerówki dla wcielonych!
Weźmy takiego "Olus" - on nie jest gotowy rozbić swoje poglądy z takim który stracił zęby na dziełach i dyskusjach na których on się opiera! Nie jest gotowy na konfrontacje z kimkolwiek i gdziekolwiek! Z takim który ma w rodzinie tzw. kapłanów kościoła katolickiego (którzy sami w sobie nic nie mają do innowierców i kogokolwiek ale godzinami potrafią rozważać wszystkie za i przeciw - tylko prywatnie).
On i jemu podobni którzy potrzebują oparcia w postaci podręcznika - instrukcji na światach karmicznych zdobywają empatię która nie wynika z tych podręczników a z naszego wnętrza - to samo dotyczy wiary która jest nam przypisana niejako ale nie z podręcznika ma się objawić! "Podręcznik" jest dla przedszkolaka który ma mieć oparcie w nim.
Niestety ale duch ma sam otworzyć sobie świadomość i żadne podręczniki - instrukcje nie pomogą w tym procesie. Ale już duchy wyższe owszem tak. Tylko duchy wyższe nie zakłócają same tegoż procesu który jest rozpisany na lata. Tylko niektórzy mogą ten proces przyspieszyć zwracając się do duchów nauczycieli (ale muszą być przyparci do muru niejako by zainicjować coś takiego) i ich się z takich karmicznych przedszkoli duchów zaraz po śmierci ciała zabiera do...pierwszej klasy :D
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Nikita » 08 wrz 2017, 15:00

A wiesz Magu, ze Swieta Rita odwiedzila takze Joao de Deus?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: czarnyMag » 09 wrz 2017, 01:28

Nikita pisze:A wiesz Magu, ze Swieta Rita odwiedzila takze Joao de Deus?

Nie wiedziałem. Ale teraz sobie to właśnie przeczytałem.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Krzysztoff » 10 wrz 2017, 22:25

czarnyMag pisze:Demony są! Tylko, że ty/wy uważacie za nie duchy Ziemi a to są wcielani w ciało zanim my zaczęliśmy się wcielać w ciało! Czy to jest aż tak niezrozumiałe? Ci co wcielali się w ciało zanim my zaczęliśmy teraz są rozwiniętymi duchami które w oparciu o wolną wolę wybrali

Nie wiem kim są My ? Zdefiniuj "My" z kim rozmawiam?
To co napisałeś po prostu definiuje duchy które nie są jeszcze mocno rozwinięte

czarnyMag pisze:A co pamiętasz z poza Ziemi?! Nic - zgadza się? To następnym razem gdy będziesz się wcielał wybierz wcielenie rozwijające duszę i pamięć duszy :D

Nic nie pamiętam ale wspomnienia z poprzednich wcieleń i między wcieleniami badał dr. Michael Newton; zrobił rekonesans metodą hipnozy regresyjnej na grupie ludzi i od tych N osób wyciągnął wiedzę . Taka informacja do mnie przemawia - niezależne badania a nie pojedyncze "wsponienia" pisane anonimowo na jakimś forum
Polecam ci książki z serii "Wędrówka dusz" może to coś wyjaśni

czarnyMag pisze:Bo Diabeł czy nie Diabeł to akurat nie ma znaczenia (w co wierzymy na Ziemi)! Liczą się faktyczne czyny które w większości nie są czynami pod publiczkę lecz poza świadomością publiczki. Ty Krzysztoff zacznij coś również robić dla siebie dla duszy (w sensie, że medal dostaniesz od spirytystów a powinieneś go dostać po śmierci ciała gdzie ten twój Kardek jest równy Mi i Tobie - RÓWNY! nie jakiś tam pan filozof który wymyślił filozofię! Ale równy i nic poza RÓWNYM! I nie ważne w co wierzył na Ziemi! Po śmierci to w co wierzył nie ma znaczenia ROZUMIESZ?!)

Dziękuję za cenną radę , z pewnością powinienem robić więcej . Co do Kardeca to nikt tutaj nie traktuje go jak świętego (ze spirytystów), raczej wyrażamy wdzięczność za wykonaną dobrą robotę w kwestii kodyfikacji (KD).
A co do rozwoju duchowego to Ty - słuchaj więcej swojej żony :D

czarnyMag pisze:Widzisz (obojętnie w co wierzysz - analogia jest taka, że to Twój wybór co Ty robisz podczas wcielenia! :twisted:
Możesz zbawiać ludzkość :lol: a i tak będziesz się wcielał tam gdzie ci każą i nie będzie decydowało to ile razy klęknąłeś czy się pochyliłeś przed kimś a... coś nieokreślone, coś co mnie z stamtąd przeniosło na Ziemię :!:

Obojętnie w co wierzysz - każdego obowiązuje prawo przyczyny i skutku więc można robić co się chce ale konsekwencje zawsze cię dopadną .

Zresztą , to co opisywał właśnie dr. Newton świadczy o tym że czym więcej wiemy i umiemy tym więcej możemy decydować o swoich wcieleniach. Jest ciekawy opis "maszyny" która służy do przygotowywania się do wcielenia

Mi Ziemia się podoba, nie mam powodów żeby myśleć o jakichś przenosinach , zresztą w tym stanie umysłu (wcielonego) nie ma sensu tego roztrząsać
Myślę że gdy ludzie traktują siebie jak ludzi (myślących , czujących) - zawsze damy radę się dogadać
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi