Dlaczego nic nie pamiętamy?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Dlaczego nic nie pamiętamy?

Postautor: Marzyciel » 24 sie 2017, 16:30

1Prawda1 pisze:Zapytam Cie o coś.

Co widzisz w tym fragmencie, że twierdzisz, że jest on taki należyty na wklejenie go w rozmowę?

Własne 1Prawdowskie1 dopięcie: Pycha unicestwiona do maksimum.

Ja widzę tłumaczenie odpowiedzi do pytania które brzmi kim jesteś? Ta odpowiedz jest dosć
istotna w kontekście dyskusji o pamięci. Nie wiem czy odnowa to rozumie, czy nie, napewno
nie jest to powód by go wyśmiewać. Z bezdomnego stojącego w kolejce do pracy tez byś sie
smiał, tylko dlatego że praca jest kiepska? Skoro rozumiesz to co napisał, to mu wytłumacz,'
zamiast, jak to dyplomatycznie ujełeś "obniżać takie rozumowanie".
Sed fugit interea, fugit irreparabile tempus.
Awatar użytkownika
Marzyciel

Postautor: 1Prawda1 » 24 sie 2017, 19:46

Ja mam inne podejście. Wykraczam tradycyjne reakcje, po to, aby dać ewentualnej prawdzie większego pola możliwości jej zobaczenia. Zrobiłem to po to, aby odnowa zobaczył (oczywiście nic na siłe) że może wkroczyć z nami na rozmowę z poziomu głębi a nie cytowania kogokolwiek; platona, buddy, jowisza czy marsa :). Chciałem mu pokazać, że to głęboka rozmowa i nie opłaca się cytować, lecz po swojemu filozofować - jeżeli jesteśmy w dwóch różnych poziomach tej rozmowy to przyspieszam mu tutaj zbliżenie się do bardziej zaawansowanych rozmyślań - wole być dosadny, niż bezużyteczny, oczywiście chodzi mi o moją osobistą wiedzę. Duch dysponuje po to zmysłami, aby odnowa znalazł odpowiedź na to, że materia jest z nami związana podczas przebywania ziemskiego. Całkowitego niebytu nie ma odnowo - a jeśli jesteś przeciwnego zdania, to napisz mi wreszcie jaki sens ma niebyt według Ciebie.

Ps. Ja naprawdę nie mam zamiaru się pysznić bo pyszne to są kuź*a ciastka delicje, a najpyszniejsza to jest.. miłość, ale jak nie będziesz dosadny to nie pokażesz powagi wiedzy, którą kto wie - być może masz.

Równie dobrze mogę usunąć trzy moje ostatnie posty, jeśli jest to możliwe.

Daje Ci wybór, skoro źle mnie rozumiesz i kto wie może nie tylko Ty.

1. Mam usunąć trzy ostatnie posty?
2. Mam ich nie usuwać.
3. Nie odpiszesz już nic na ten temat, lub odpiszesz, że do mnie należy decyzja.

Wybieraj 1, 2, 3 - i tak zrobię - aby nie było jakichś pych.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: czarnyMag » 24 sie 2017, 23:15

Lisa Renee ma na ten temat nie pamięci ludzi swoje zdanie

Prawdziwe zapisy historyczne zostały usunięte

Zapisy dotyczące prawdziwej historii ludzkości, prawdziwego jej pochodzenia, zaangażowania w to ET, wspomnienia wyższej świadomości a także starożytne święte oraz artefakty zostały usunięte z naszej planety – z poziomu 3D, abyśmy nie pamiętali, skąd pochodzimy i kim jesteśmy. W zamian za to, abyśmy uwierzyli w sfabrykowaną antyludzką kulturę, która jest kontrolowaną wersją trójwymiarowej rzeczywistości, nasi oprawcy dali nam sfałszowaną historię, fałszywą tożsamość i fałszywą rzeczywistość - wraz z szeroko zakrojonymi programami kontroli umysłu NAA. Sztuczne sieci ziemskie i linie czasu AI są wykorzystywane przez kontrolerów - zarówno ludzi, jak i nieludzi - do utrzymywania trójwymiarowej rzeczywistości dla mieszkańców tej planety i podtrzymywania stanu niewolnictwa.

Jeśli nasza pamięć została wymazana, a my byliśmy zmuszeni do wielokrotnego powtarzania krótkich wcieleń, zapomnieliśmy, że Ziemia została najechana i że zostaliśmy uwięzieni tutaj w matrycy upadającej. Teraz, gdy te sieci AI i zagrody częstotliwości rozpadają się, możemy sobie przypomnieć fragmenty linii czasu z przeszłości i przyszłości oraz je zintegrować - poszerzając świadomość wspomnień, a także połączyć się z tożsamościami z innych linii czasu. Niektóre z tych rozszerzeń duszy lub monady to duchowe tożsamości, które mogą dotyczyć pewnych wspomnień z traumatycznych wydarzeń związanych z naszą galaktyczną historią. W pamięci mogą też pojawić się holograficzne obrazy, które przechowują wspomnienia komórkowe i emocjonalne, łączące się bezpośrednio z niektórymi historycznymi wydarzeniami wyzwalających linii czasu dotyczących ewolucji ludzkości. Jest to historia, która została celowo zatarta, gdy wymazano nam świadomość tych wspomnień, a przy okazji pogrzebany został ból i trauma tych wojennych doświadczeń, które mogą być użyte przeciwko nam jako broń kontroli umysłu.

Takie specyficzne wydarzenia historyczne są bezpośrednio związane z sednem lub przyczynami głównej historii wojny galaktycznej z udziałem ludzkości. Wojna NAA przeciwko ludzkości pochodzi z linii czasu wojen Lyrian i Orionidów z wyższego wszechświata harmonicznego. Gdy kolebka Liry i kilka planet wybuchły, doszło do zniszczenia gwiezdnych wrót Andromedy, a ludzkość pozostała uwięziona w upadłym systemie. Historie galaktycznych wojen przewijały się również w wielu konfliktach dotyczących władzy i kontroli nad Ziemią 3D. Koalicja Synów Beliala i Lucyferian oraz program Czarnego Słońca zjednoczyły się, stworzyły sztuczną inteligencję NAA oraz program linii czasu 911, które rozgrywane są w obecnej fazie czasu.

Gdy dana osoba nie ma skojarzeń pamięci, ciało będzie próbowało zinterpretować ten sygnał energetyczny i wspomnienie w najlepszej dostępnej formie mentalnej. Więc w zależności od tego, co człowiek może powiązać z tym sygnałem energii lub wspomnieniem, to zostanie umieszczone w jego pamięci. Ogólnie rzecz biorąc, będzie to jakiś rodzaj nieprawidłowego skojarzenia z fałszywą rzeczywistością 3D, które wesprze narrację NAA. Dlatego ważne jest, aby wiedzieć o takiej pułapce i zrozumieć, że naszym celem jest powrócenie ludzkości do odpowiedniego rozumienia historii galaktycznej. Chodzi nam o poznanie odpowiednich znaczników na osi czasu, które miały miejsce na tej planecie i doprowadziły ludzkość do tego punktu ewolucji, tu i teraz.

To, co wydarzyło się na liniach czasu Atlantydy, co wydarzyło się podczas buntu Lucyfera, i co wydarzyło się w zeszłym tygodniu na Bliskim Wschodzie, jest wciąż aktualne. Istnieje wiele informacji, które część z nas teraz przetwarza, dlatego musimy ustalić dla siebie tempo, aby pozostać w stanie naturalnego przepływu. Jednak każda osoba jest punktem akupunktury częstotliwości, przekazywania i odbierania sygnałów energetycznych, wspomnień świadomości oraz linii czasu, które są dla niej unikalne. A zatem znaczenie podsumowania historii galaktycznej, które jest podane poniżej, polega na aktywowaniu znaczników pamięci, dzięki czemu łatwiej będzie odbierać i interpretować sygnały wpływające na planetę, a także od świadomości strażników Chrystusa, którzy służą prawu Jedni.

Większość świata 3D w tej chwili nie ma absolutnie żadnego znaczenia przypisanego do tej informacji. Mechanika cyklu wznoszenia i historia galaktyczna nic dla nich nie znaczy, ponieważ wierzą w fałszywą historię. Mechanizm wniebowstąpienia, inicjacja duchowa, istoty pozaziemskie, negatywna agenda Obcych - to tematy niepożądane, które dla większości ludzi tej Ziemi nie mają sensu, oni nawet potępiliby wiedzę o tych wydarzeniach historycznych. Dlatego większość ludzi potrzebuje skojarzeń lub osiągnięcia masy krytycznej w polu planetarnym, aby odbierać sygnały energii i wspomnienia świadomości oraz mieć zdolność prawidłowego postrzegania sygnałów. System sterowania 3D nie uwzględnia objawów wznoszenia, doświadczeń związanych ze świadomością ani wielu radykalnych zmian, które zachodzą u ludzi z tej Ziemi.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: assasin » 25 sie 2017, 09:12

Odpowiedź jest banalnie prosta.
Świat w którym żyjemy to świat materii.
Tutaj jeśli chodzi o człowieka, to dominuje organizm i mózg, jako główny narząd organizmu.
Jest to swoisty dysk twardy na naszego ducha, który utrzymuje człowieka przy życiu oraz który dominuje nad duchem w tym momencie życia duchowego. Bardzo wiele potrzeb człowieka jest biologiczne.
Konkurencja, gniew, wojna, a także zachowania stadne są u człowieka wyrazem działania biologii!
Jak wiemy duchy po śmierci nie mają wiele energii. Nie mogą się z nami komunikować w taki sposób jaki byśmy chcieli. (poza bytami niższymi)
Dlatego, też duch w tym układnie może mieć niższą rangę, niż mózg i intelekt.
Więc prawdopodobnie, to co nazywamy świadomością, jest tak naprawdę wypadkową sił ducha, ciała i mózgu.
I to mózg nam uniemożliwia poznanie naszych poprzednich wcieleń!
Bo to on kontroluje naszą jaźń tutaj na ziemi!
Bierz z przeszłości nie popioły, tylko ogień!
Anonim.
Awatar użytkownika
assasin

Postautor: cthulhu87 » 25 sie 2017, 09:27

assasin pisze:Odpowiedź jest banalnie prosta.
Tutaj jeśli chodzi o człowieka, to dominuje organizm i mózg, jako główny narząd organizmu.
Jest to swoisty dysk twardy na naszego ducha, który utrzymuje człowieka przy życiu oraz który dominuje nad duchem w tym momencie życia duchowego. Bardzo wiele potrzeb człowieka jest biologiczne.
Konkurencja, gniew, wojna, a także zachowania stadne są u człowieka wyrazem działania biologii!
Jak wiemy duchy po śmierci nie mają wiele energii. Nie mogą się z nami komunikować w taki sposób jaki byśmy chcieli. (poza bytami niższymi)
Więc prawdopodobnie, to co nazywamy świadomością, jest tak naprawdę wypadkową sił ducha, ciała i mózgu.

Zgadzam się z tym w 100%, przy tym warto wspomnieć, że na tę rolę mózgu wskazywał już Bergson 100 lat temu.
Weźmy np. taki cytat:
"Wiele faktów wydaje się wskazywać, że przeszłość jest zachowywana aż do najdrobniejszych szczegółów i że nie istnieje prawdziwe zapomnienie. Słyszeliście, jak uratowani topielcy i wisielcy opowiadają po powrocie do życia, że mieli w jednej chwili panoramiczną wizję całej swej przeszłości […]. Funkcją mechanizmu mózgowego jest tu dokładnie zakrywanie przed nami przeszłości, pozwalanie, by przebłyskiwało z niej w każdej chwili jedynie to, co może oświecić całą sytuację i ułatwić nam działanie”- (H. Bergson, Energia Duchowa, Warszawa 2004, s. 88.)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 25 sie 2017, 09:31

assasin pisze:Odpowiedź jest banalnie prosta.

Masz rację! A skoro tak to po co się wcielamy? Uważasz, jak ja że wyboru nie mamy (przynajmniej na razie)?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: assasin » 25 sie 2017, 09:52

czarnyMag pisze:
Masz rację! A skoro tak to po co się wcielamy? Uważasz, jak ja że wyboru nie mamy (przynajmniej na razie)?

Ten świat, to taka gra video, przygoda, którą każdy musi zaliczać, niczym misje w GTA V i na tym się uczyć. Dlatego nie mamy wyboru.
Bierz z przeszłości nie popioły, tylko ogień!
Anonim.
Awatar użytkownika
assasin

Postautor: czarnyMag » 25 sie 2017, 10:31

assasin pisze:
czarnyMag pisze:

Ten świat, to taka gra video, przygoda, którą każdy musi zaliczać, niczym misje w GTA V i na tym się uczyć. Dlatego nie mamy wyboru.

Ale uważasz, że Ziemia dla nas jest zbawieniem i darem od Stwórcy jak uważałem do tej pory czy więzieniem które z Stwórcą nie wiele ma wspólnego (może tylko tyle, że ją stworzył w innym celu niż jest obecnie wykorzystywana) jak uważam obecnie?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Nikita » 25 sie 2017, 11:33

Ziemia jest poligonem doswiadczalnym...i mostem przez ktory trzeba przejsc na druga strone.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: czarnyMag » 30 sie 2017, 01:35

W sumie fajnie jest tak na 100 procent wierzyć w ten poligon doświadczeń który prowadzi do wzniesienia duszy na wyższe poziomy i w końcu do 100 procentowego uwolnienia. Rację mają ci poniektórzy którzy twierdzą, że wiara to dar.
Niestety ja nie mam tej wiary - Ziemia, żyje w kłamstwie od setek tysięcy lat i trudno jest zawierzyć wszystko jakimś duchom które też tu utknęły jak my. Jakby te duchy coś wiedziały to nie odpowiadałyby na niewygodne pytania "to was przerasta więc nie pytajcie" lub "nie ma w waszym języku słowa które może to wyjaśnić" - to znaczy że nic nie wiedzą!
Ciekawe gdzie one tak naprawdę przebywają teraz kiedy są nie wcielone? W pomieszczeniu w którym byłem - z obręczom na łbie? :twisted: W pomieszczeniu w którym forumowicz "Natasza" widziała gada - boga :lol:
To jest wielce prawdopodobne!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi