rivail.pl - Nowości

Dyskusje o książkach związanych z tematyką spirytystyczną i dostępnych w Polsce. Recenzje, zapowiedzi, streszczenia książek zagranicznych.

Re: rivail.pl - Nowości

Postautor: Rafał » 29 lip 2010, 06:54

myślę że sprzedawanie kubków czy koszulek z wizerunkiem Kardeca nie jest złym pomysłem , zebrane pieniądze ze sprzedaży można by przeznaczyć na cele charytatywne. :)
Rafał

Postautor: atalia » 02 sie 2010, 12:32

Mały pomysł...
A moze prócz kubków, długopisów,majtek z Kardekiem nalepki na samochód z winnym gronem i jakimś stosownym napisem.Odradzam tu samo hasło"spirytyzm",aby nie być wziętym za miłośnika napojów wyskokowych.Ale mogloby być np."Bez miłości nie ma zbawienia" i dopiero pod spodem www.spirytyzm.pl,czy jakoś tak.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: konrad » 02 sie 2010, 14:56

Widziałem takie naklejki w Brazylii... Nie pamiętam dokładnie treści, ale było to coś w stylu: "Chcesz dowiedzieć się, jaki jest sens życia? Poczytaj Kardeca"...

Myślę, że pomysłów jest sporo i z czasem będziemy je realizować. Aby jednak miało to sens, musimy zebrać wystarczającą liczbę spirytystów, którzy takie gadgety kupią (albo przynajmniej kupią ich tyle, by zwrócił się koszt produkcji).
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 02 sie 2010, 15:35

No tak,racja.W każdym razie ja od razu zgłaszam się do naklejki jakby co...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: konrad » 03 sie 2010, 23:43

Nowa strona zadebiutowała :)
Mam nadzieję, że wszystko zadziała, jak trzeba, ale gdyby były jakieś problemy, dajcie znać.

Z ważnych informacji:
1) Drugi numer "Spirytyzmu" jest już w sprzedaży :)
2) Pierwszy numer "Spirytyzmu" ma z kolei obniżoną cenę
3) Powróciła do katalogu Księga Duchów (tylko jeden egzemplarz, więc trzeba się spieszyć :)) i Opowieści spirytystyczne (2 egzemplarze)
4) Osoby, które złożą dowolne zamówienie do 10 sierpnia, otrzymają jednorazowy kupon zniżkowy
5) Zarejestrowani członkowie PTSS otrzymują 10% zniżkę na wszystkie książki i czasopisma wydane przez Oficynę Wydawniczą RIVAIL.
6) Zmienia się nieco system udzielania pomocy charytatywnej (2% z każdego zamówienia będzie przeznaczane na cel... o szczegółach można poczytać na stronie)
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: Voldo » 04 sie 2010, 00:12

No wciska w fotel ta nowa strona.
Jednym słowem - jest piękna.
Bardzo dobra robota :)
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: vinitor » 04 sie 2010, 09:22

Voldo pisze:No wciska w fotel ta nowa strona.

To wciskanie kojarzy mi się z katapultowaniem, Szkoda, że nie mam fotela...
Jedyne, co mi się wciska to łza i widzę nieco zamazany obraz. Wierzę na słowo i zaczynam przygotowania do zakupu wygodnego fotela. Może po wystrzeleniu dotrę do jakiegoś uczciwego Ducha, który powie mi kiedy spirytyzm w Polsce nabierze rumieńców jak czerstwe oblicze gospodarza. Na razie jest blady a dla niektórych pożółkły niczym papier
w biblii Gutenberga.
.......................................................
" Rzeka prawdy płynie korytem błędów."
Rabindranath Tagore
Awatar użytkownika
vinitor

Postautor: cthulhu87 » 04 sie 2010, 09:48

vinitor pisze:Może po wystrzeleniu dotrę do jakiegoś uczciwego Ducha, który powie mi kiedy spirytyzm w Polsce nabierze rumieńców jak czerstwe oblicze gospodarza

Ten kwartalnik jest właśnie dowodem na to, że są osoby, które poświęcają swój czas i wysiłek na rozwój spirytyzmu w Polsce.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: konrad » 04 sie 2010, 11:28

vinitor pisze:
Voldo pisze:No wciska w fotel ta nowa strona.

To wciskanie kojarzy mi się z katapultowaniem, Szkoda, że nie mam fotela...
Jedyne, co mi się wciska to łza i widzę nieco zamazany obraz. Wierzę na słowo i zaczynam przygotowania do zakupu wygodnego fotela. Może po wystrzeleniu dotrę do jakiegoś uczciwego Ducha, który powie mi kiedy spirytyzm w Polsce nabierze rumieńców jak czerstwe oblicze gospodarza. Na razie jest blady a dla niektórych pożółkły niczym papier
w biblii Gutenberga.

Vinitorze... Staraj się czasem dostrzegać pozytywne strony :) Życie wtedy jest przyjemniejsze.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: vinitor » 04 sie 2010, 14:24

konrad pisze:Vinitorze... Staraj się czasem dostrzegać pozytywne strony :) Życie wtedy jest przyjemniejsze.

Wydawało mi się, że zawarłem w poście i nadzieje i coś z pozytywu. Otóż zakup fotelu jest dla mnie planowanym przedsięwzięciem. Na początek nie będę go usprawniał do celów przedstawionych w poście. Jako istota próbująca myśleć potrzebuję wygodnego miejsca, co usprawni moje pozytywne nastawienie, może i do spirytyzmu w okrojonym wydaniu. Tak sobie medytuję, że w kalejdoskopie Kwartalnika, co wcale nie jest wykluczone, pojawi się zarys a następnie kontrastowy obraz spirytyzmu w którym Duchy poczną grać pierwsze skrzypce. Teraz są jak ci chłopcy na posyłki, czyli spycha się je do brudnej roboty porządkowania zakurzonej witryny.
.......................................................
" Rzeka prawdy płynie korytem błędów."
Rabindranath Tagore
Awatar użytkownika
vinitor

PoprzedniaNastępna

Wróć do Literatura spirytystyczna