dzien dobry

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: dzien dobry

Postautor: Pawełek » 29 cze 2017, 21:22

Ryszardzie rozumiemy Twój ból po utracie matki, ale pomimo wszystko nie upoważnia Cię to do ubliżania na forum, panują tu pewne zasady.

Co do Księgi Duchów to chodzi tu o to że przybliżyło Ci to mniej więcej funkcjonowanie drugiej strony, przez co zdałbyś sobie przy okazji sprawę z tego że grób wyglądający jak z "bajki" z praktycznego punktu widzenia nic nie da, prócz tego że umyli wzrok innym żywym osobom. Ty natomiast jak chciałbyś pomóc swojej mamie, to możesz się do niej modlić. Modlitwa zawsze wzmacnia duchy, które niedawno odeszły oraz dodaje im otuchy ponieważ nie czują się osamotnione.

Możliwe że znaki cały czas się pojawiają, ale jesteś tak bardzo pogrążony w żałobie że ich nie zauważasz. Zastanów się nad tym czy Twoja mama cieszyła by się patrząc jak bardzo cierpisz z powodu jej odejścia i że nie jesteś szczęśliwy.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 29 cze 2017, 21:36

Słuchaj co się do Ciebie mówi. Powiedziałem Ci nawet jak zdobyć książke ZA DARMO. A sam sposób zobaczenia drugiej strony też jest DARMOWY, a ja nigdy nie pobierałem opłaty za uczenie tego. Nie tylko Ty kogoś straciłeś - ja już przywykłem do tego i mnie to nie rusza, ale irytuje mnie to, że podaje Ci sposób na tacy, a Ty wciąż szukasz kontaktu i ignorujesz mnie. Chcesz dowodu? Bierz się za siebie, wyślę Ci na PW linki do książek.

Teraz zadowolony, czy mam wysłać wirusa komputerowego, żeby Ci to wypisał na ekranie? Człowieku, kolejny raz Ci o tym piszę...
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: cthulhu87 » 30 cze 2017, 05:22

Spirytyści nigdy nie pobierają opłat za jakąkolwiek pomoc - materialną czy duchową, wg ewangelicznej zasady "darmo otrzymaliście, darmo dawajcie". Ryszardzie, jeśli ktoś chce od Ciebie pieniądze za nawiązanie kontaktu mediumicznego, odradzałbym takie próby. Nikt nie może w 100% kontrolować swoich zdolności mediumicznych (a więc obiecywanie nawiązania kontaktu za pieniądze jest z samego założenia podejrzane). Pobieranie opłat czasami skłania też ludzi do oszustwa albo traktowania tego jako zawodu, co mija się z prawdziwym zadaniem mediów.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Ryszard » 30 cze 2017, 17:04

Widocznie wyglądam na durnia, zapewne nim jestem.
Wierzcie mi, szukam gdzie się tylko da, doskonale wiem co to OOBE, Biblie także znam doskonale.
Wierzyć przestałem teraz, po śmierci Mamy.
Nawet gwiazdy płaczą z tym, kto płacze w nocy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: OneNight » 30 cze 2017, 19:57

A czego oczekujesz od nas?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Ryszard » 30 cze 2017, 20:58

O takich jak Ty nic
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: OneNight » 30 cze 2017, 21:31

No więc zadowól się tymi 10 żonami, o których wspominałeś, że "można" mieć :x
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pablo diaz » 30 cze 2017, 21:39

Im więcej wiemy tym więcej jest w nas ignorancji
i tym bardziej powinniśmy warzyć słowa,by nie ranić innych.
Czy my ,którzy byliśmy pierwsi poznając wiedzę,której wcześniej nie znaliśmy
mamy prawo popełniać wobec innych niesprawiedliwość unosząc się dumą.
Czyż ten kto kieruje do nas oczy zwilżone łzami,prosząc o pomoc nie jest naszym bratem?
Czemu nie pielęgnujemy miłości i współczucia w naszych sercach,do wszystkiego i wszystkich.
,czemu tak ułomnie oceniamy zdanie i potrzeby innych ?
Czemu nie odżywiamy naszych braci tym,co jest dobre i święte ?
Czy Chrystus nie uczył nas jak przemawiać sercem ?
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: OneNight » 30 cze 2017, 21:54

Pozory mylą.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Ryszard » 01 lip 2017, 20:58

Znalazłem coś takiego ?

"Biblia stwierdza, że ci, którzy wywołują duchy zmarłych są dla Boga obrzydliwi (por. Pwt 18, 10-12) i powinni być karani śmiercią (Kpł 20, 27)."

Poproszę o komentarz
Awatar użytkownika
Ryszard

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!