dzien dobry

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: dzien dobry

Postautor: agnieszkag » 28 cze 2017, 19:04

Soldado

Niech Cie Bog prowadzi.
Masz tak wspanialy dar.
Zrobiles dla mnie tak duzo ....
Twoje slowa to dla mnie zawsze nieoczekiwany, wielki prezent .
Zawsze w Twoim przekazie jest slowo klucz.
Myslisz o Jego koncu....
Soldado, ja o tym nigdy nie pisalam, bo to straszne, intymne....nie moge oddychac wtedy.
Mysle o tym zwlaszcza ostatnio intensywnie.
To nie wypadek komunikacyjny....nie samobojstwo.
Zatrucie nieznana substancja....
Rozmawialam z Nim wtedy wieczorem, potem moja mama rozmawiala.....
Byl w mieszkaniu z kolegami.
Dlaczego ?
Co myslal wtedy?
Czy Go bolalo?
Ja juz musze zostac z tymi pytaniami....
Gdyby upadl na zewnatrz, na ulicy, moze ktos by Go uratowal, pomogl....
agnieszkag

Postautor: Ryszard » 28 cze 2017, 19:25

Przeszukuje cała sieć w poszukiwaniu pomocy, forum spirytystyczne wydawało mi się odpowiednim miejscem :(
Piszecie o wszystkim tylko nie kontakcie :( z duszami, duchami - ech
Nawet gwiazdy płaczą z tym, kto płacze w nocy.
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: OneNight » 28 cze 2017, 21:02

Wiedziałbyś jak znaleźć pomoc, gdybyś przeczytał chociażby pierwsze strony Księgi Duchów autorstwa A. Kardeca. Tymczasem nawet nie wiesz czym jest spirytyzm - to nie zabawa w wywoływanie duchów. Myślisz, że robimy seanse, bo ktoś wchodzi na forum i niczym małe dzidzi w każdym poście płacze za mamą? To wygląda bardziej na trolla niż szukanie pomocy.

Weź się w garść - chcesz zobaczyć co jest po drugiej stronie? Dam Ci taką możliwość, ale najpierw musisz się trochę napocić. Pokaż, że Ci zależy, bo ja się za Ciebie starać nie będę. Przeczytaj te dwie Księgi, które Ci wymieniłem - chcę Cię przygotować. Dopiero wtedy zaczniemy działać.

Ostrzegam - sporo osób zniechęca się zanim im się to uda.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: cthulhu87 » 29 cze 2017, 07:19

Ryszard pisze:Przeszukuje cała sieć w poszukiwaniu pomocy, forum spirytystyczne wydawało mi się odpowiednim miejscem :(
Piszecie o wszystkim tylko nie kontakcie :( z duszami, duchami - ech

Ryszardzie, postaram się napisać coś w temacie.

W pierwszym okresie żałoby dobrze jest wstrzymać nieco z próbami nawiązania kontaktu mediumicznego. Chodzi o to, że człowiek po śmierci przez pewien czas pozostaje w stanie pewnego zamętu. Okres ten, nazywany przez spirytystów zaburzeniami pośmiertnymi czy szokiem pośmiertnym, może trwać krótko lub dłużej, w zależności od sytuacji zmarłego, rodzaju śmierci etc.

Na początku warto skupić się na modlitwie, która nigdy nie zaszkodzi, a jest pozytywnym sygnałem mentalnym dla zmarłego i może dodawać mu sił w nowej sytuacji, w jakiej się znalazł. Warto też zwrócić uwagę na własne życie. Śmierć zwykle jest wstrząsem, który nam samym pozwala wiele przewartościować i zastanowić się, po co tak naprawdę tu jesteśmy i jak nadajemy sens naszej egzystencji.

Niestety, spirytyzm nie przynosi bardzo łatwych rozwiązań. Można zapomnieć o cudownych i 100% pewnych kontaktach zawsze i wszędzie, gdyż tak wielkich mediów jak Chico Xavier czy Leonora Piper itd. nie jest wiele na świecie ani w Polsce. Oczywiście można próbować zorganizować sesję mediumiczną, np. według wskazówek z Księgi Mediów Allana Kardeca, ale warto wziąć pod uwagę rozmaite uwarunkowania i trudności, m.in. te wymienione przeze mnie w związku z niedawną śmiercią osoby bliskiej. Myślę, że jeśli jesteś osobą poukładaną wewnętrznie i jeśli zapoznasz się szerzej z literaturą spirytystyczną, mógłbyś po pewnym czasie próbować nawiązać takie kontakty.

Warto się zapoznać z tym tekstem:

http://www.portal.spirytyzm.pl/zmarla-b ... jej-pomoc/

OneNight pisze:Wiedziałbyś jak znaleźć pomoc, gdybyś przeczytał chociażby pierwsze strony Księgi Duchów autorstwa A. Kardeca. Tymczasem nawet nie wiesz czym jest spirytyzm - to nie zabawa w wywoływanie duchów. Myślisz, że robimy seanse, bo ktoś wchodzi na forum i niczym małe dzidzi w każdym poście płacze za mamą? To wygląda bardziej na trolla niż szukanie pomocy.

Myślę, że to jest niesprawiedliwa ocena. Polecam trochę empatii ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 29 cze 2017, 08:08

Empatia jest przereklamowana. Użalając się nad nim i robiąc z niego ofiarę, jedynie go krzywdzicie. Albo chce sobie popłakać i być w centrum uwagi albo naprawdę chce zobaczyć tamten świat.

Spirytyzm uczy moralności, ale muszą być jakieś granice, żeby nie dać sobie wejść na głowę.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: cthulhu87 » 29 cze 2017, 14:43

OneNight pisze:Empatia jest przereklamowana. Użalając się nad nim i robiąc z niego ofiarę, jedynie go krzywdzicie. Albo chce sobie popłakać i być w centrum uwagi albo naprawdę chce zobaczyć tamten świat.

Spirytyzm uczy moralności, ale muszą być jakieś granice, żeby nie dać sobie wejść na głowę.

Nikt się nad nikim nie użala. Cierpienie z powodu odejścia zmarłego jest naturalne. Trzeba to rozumieć i odpowiednio do tego rozumienia się zachowywać. To nie jest zagadnienie emocjonalnie obojętnie, a więc nie da się w 100% podchodzić do tego tak pragmatycznie i zupełnie bez emocji.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Ryszard » 29 cze 2017, 20:09

Głupców ani chamów nie trawię, tak już mam prawie od urodzenia.
Nie wierze w pomoc za pieniądze, to także mam od zawsze ...
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: Ryszard » 29 cze 2017, 20:20

Sęk w tym, ja nie wierzę w to, że jest jakieś "gdzieś" czy "tam", że zmarłym jest lepiej, ze mają z nami kontakt ...
Tylko głupiec nie rozpacza za najbliższą sobie istotą, Matką, dzieci nas opuszczają, żon można mieć 10 albo i więcej, Matkę ma się jedną.
Tylko bezmyślny dureń może mieć inne zdanie - ussssssss
Liczyłem na pomoc a spotykam się z bezmyślnym chamstwem :(
Awatar użytkownika
Ryszard

Postautor: agnieszkag » 29 cze 2017, 20:28

Ryszardzie
A ja wierze i wiem, ze Oni istnieja nadal.
Rozumiem co czujesz.
Jezeli moge Ci poradzic, modl sie, medytuj, otworz serce.
Gniewem nic nie wskorasz.
OneNight madrze Ci napisal, ze to nie jest tak na zawolanie .
Jednego tylko nie rozumiem, dlaczego tu jestes skoro nie wierzysz w Ich istnienie ?
agnieszkag

Postautor: Ryszard » 29 cze 2017, 21:03

agnieszkag pisze:Ryszardzie
A ja wierze i wiem, ze Oni istnieja nadal.
Rozumiem co czujesz.
Jezeli moge Ci poradzic, modl sie, medytuj, otworz serce.
Gniewem nic nie wskorasz.
OneNight madrze Ci napisal, ze to nie jest tak na zawolanie .
Jednego tylko nie rozumiem, dlaczego tu jestes skoro nie wierzysz w Ich istnienie ?

Nie wierzę i szukam dowodów, jakichkolwiek, bym mógł uwierzyć.
Apostołowie widzieli a nie uwierzyli dopiero Duch święty Ich oświecił , a cóż dopiero ja , zwyczajny człowiek który nie chce kupić księgi duchów.
Dziękuję Agnieszko, serce ma otwarte , modlenie uspokaja mnie ale czy pomaga Mamie ?
Jestem od trzech miesięcy codziennie na cmentarzu, kupuję kwiaty i znicze, grób wygląda jak ogród z bajki , próbuję się modlić, w domu palą się świece.
Wierz mi wstydzę się tego, że wchodzę do sieci.
Jakim trzeba być sukinsynem by kpić z czyjegoś bólu :( :( :( :( :(
ech
Jakiś pajac napisał , nie kupisz książki toś idiota
Awatar użytkownika
Ryszard

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!