Sigil - o co biega ?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Sigil - o co biega ?

Postautor: Niewiara19 » 16 cze 2017, 11:01

Sorry ludzie, zaszła pomyłka. Sigil się odnosi do okultyzmu, a nie spirytyzmu. Taka głupia wpadka z innym forum. Tego postu tu nie ma jakby co :-P
" Normalny umysł nie jest w stanie wytrzymać tak względnej wieczności. "
Ágnes Nemes Nagy
Awatar użytkownika
Niewiara19

Postautor: OneNight » 16 cze 2017, 15:41

A już chciałem Cię ochrzanić za mylenie spirytyzmu z okultyzmem. Nie dałaś mi tej satysfakcji - a żeby Cię! :D
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Niewiara19 » 16 cze 2017, 16:10

OneNight pisze:A już chciałem Cię ochrzanić za mylenie spirytyzmu z okultyzmem. Nie dałaś mi tej satysfakcji - a żeby Cię! :D

Dobrze wiem co odwaliłam. Ja bardzo przepraszam ale tak się składa, że udzielam się też na forum dotyczącym magii i ja=leń ustawiłam sobie tam ten sam nick jakim tu się posługuje, a że dziś biomed mi nie dopisuje to nie ogarniam co się dzieje i po prostu pomyliłam fora. Zgłosiłam już ten omyłkowy post i czekam na usunięcie go :) :)
Ágnes Nemes Nagy
Awatar użytkownika
Niewiara19

Postautor: OneNight » 16 cze 2017, 17:32

Sigil jest to symbol graficzny, który obrazuje Twoje zachcianki. Ma on na celu wywierać wpływ na Twoją podświadomość - stąd też zalecenie, aby go nie zapamiętywać świadomie. Masz go po prostu stworzyć i on sobie gdzieś tam w Twojej podświadomości jest.

Nie wiem jak to ma działać, nie wierzę w magię.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Niewiara19 » 16 cze 2017, 17:38

OneNight- miło z twojej strony ,że mimo wszystko postanowiłeś podzielić się znanymi ci informacjami na ten temat.
Masz u mnie +
Ágnes Nemes Nagy
Awatar użytkownika
Niewiara19

Postautor: Pawełek » 16 cze 2017, 17:55

Niektórzy uważają, że Sigil to pewien rodzaj magii, moim zdaniem Sigile to pewien rodzaj afirmacji. W książce którą czytałem, sposób tworzenia Sigili wyglądał następująco: pisało się daną afirmację w formie zdania (były na to pewne reguły aby było poprawnie zbudowane), następnie brało się pierwsze litery wyrazów z powstałego zdania i układało się z nich symbol/obrazek. Na koniec należało ten symbol "wrzucić" do podświadomości. Były opisane różne sposoby, od transu i wpatrywania się w symbol, po wpatrywanie się w niego podczas uniesień seksualnych. Na końcu dany Sigil należało albo wyrzucić, albo spalić, oraz całkowicie o nim zapomnieć.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Niewiara19 » 16 cze 2017, 18:15

Pawełek pisze:W książce którą czytałem, sposób tworzenia Sigili wyglądał następująco.

Pawełek czy możesz podać tytuł tej książki ? Czytałeś ja w internecie czy kupowałeś ?
Ágnes Nemes Nagy
Awatar użytkownika
Niewiara19

Postautor: Pawełek » 16 cze 2017, 22:14

Niewiara19 pisze:
Pawełek pisze:W książce którą czytałem, sposób tworzenia Sigili wyglądał następująco.

Pawełek czy możesz podać tytuł tej książki ? Czytałeś ja w internecie czy kupowałeś ?

"Osobiste symbole sukcesu" Frater U.D., ale osobiście polecam książkę "Uzdrawiająca moc słów: Jak tworzyć afirmacje, które zmienią twoje życie" Wojciecha Usarzewicza ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Niewiara19 » 16 cze 2017, 23:24

Dzięki <3 napewno skorzystam
Ágnes Nemes Nagy
Awatar użytkownika
Niewiara19

Wróć do Pytania i odpowiedzi