Wywoływanie dla początkującego.

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Wywoływanie dla początkującego.

Postautor: Vexu » 07 cze 2017, 16:05

Witam.

Mam na Imię Eryk lat 25 i piszę na tym forum ponieważ zaintrygował mnie temat tablicy Ouija. Czy w jedną osobę mogę z niej korzystać? Nie dla zabawy a po ty by się skontaktować z moimi przodkami. Czym może grozić początkowe używanie własnoręcznej tablicy? Czy coś mi może grozić?

I czy możliwe jest po wywoływaniu duchów coś takiego jak w tym filmie? czas: 0:40

https://www.youtube.com/watch?v=S_Zx3LlzFEA&t=56s
Vexu

Re: Wywoływanie dla początkującego.

Postautor: Pawełek » 07 cze 2017, 17:18

Witaj,

Wszystko może mieć swój negatywny wydźwięk jeśli źle się podejdzie do danej sprawy. Pytanie jakie należałoby zadać, to czemu chcesz wywoływać duchy. Napisałeś, że "zaintrygował Cię temat tablicy Ouija", więc zastanów się w głębi serca czy to nie sama ciekawość Tobą kieruje i chęć poczucia dreszczyku emocji, jak na podanym filmie.

Używanie tablicy własnej, czy kupionej nie ma żadnego znaczenia, ponieważ to tylko rekwizyt/narzędzie służące do komunikacji. Jedynie co może Ci grozić to przyczepienie się jakiegoś niskiego ducha, który będzie chciał skorzystać z okazji. Należy do tego podchodzić z rozsądkiem.

Wśród spirytystów krąży taka umowna zasada, że "telefon" zawsze dzwoni z tamtej strony, nie z naszej.

Pozdrawiam,
Paweł.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: praktyk » 07 cze 2017, 18:02

Witaj.
Szkoda, że nie piszesz z jakiego jesteś województwa, a najlepiej powiatu. Ja lubię robić różne praktyki, od medytacji do rytuałów włącznie. Kiedyś szukałem chętnych do seansu spirytystycznego i zamiast chętnych do seansu, znalazłem wielu "umoralniaczy". To tak jakbym zapisał się do grupy samochodów wyścigowych i zaczął robić wykłady jaka to jest niebezpieczna szybka jazda i należy jeździć pomału. Oczywiście każdy jeżdżący szybko musi liczyć się z konsekwencjami.
Tablica ouija dla jednej osoby nie działa. Najlepiej gdy są 3 do 5 osób.
Jeżeli o chodzi o moją ocenę tego filmu, to jest to wyraźne FAKE, jak większość filmów w necie. W drugiej części filmu widać wyraźnie co to są za ludzie, jacy żartownisie. To nie są ludzie poważni, którym można zaufać. Poza tym byłem w wielu nawiedzonych mieszkaniach i wiele mi tam nie pasuje. Ale nie będę opisywać szczegółów, by nie uczyć takich dowcipnisiów.
praktyk

Postautor: odnowa » 07 cze 2017, 18:51

Zapisz na kartce papieru pytania do swoich przodków, pomódl się do Boga by pozwolił na udzielenie odpowiedzi i o ochronę przed duchami szukającymi rozrywki i wprowadzającymi w błąd i zajmij się czymś innym. Gdy nadejdzie inspiracja to usiądź przed kartką papieru i pisz. Czas oczekiwania na przekaz może trwać od kilku minut do kilku godzin. Nie jest to pismo automatyczne, ale w moim przypadku działało gdy miałem coś napisać dla drugiego człowieka, ale nie wiedziałem zbytnio co napisać. Oczywiście tego typu tekst narażony jest na podpowiedzi świadomego czy podświadomego umysłu, ale lepsze to niż nic.
odnowa

Postautor: Vexu » 07 cze 2017, 19:13

Powiem tak już kiedyś intrygował mnie temat tkz. Łączenia się z duszami. Ale nigdy nie miałem odwagi skierować się w tym celu by rozpocząć to w praktyce. Każdy jest osobą początkującą a temat spirytyczny jest dla mnie na tyle ciekawy by rozpocząć praktykę. Czy ktoś jest wstanie powiedzieć od czego zacząć? Jak strzec się bądź wyprzeć złe duchy. Jaki sposób jest dobry dla osoby początkującej i bezpieczny by się z nimi skontaktować?

Wiem, że pytania te mogą być głupie a to co dzisiaj zrobiłem jeszcze bardziej.

Wyrysowałem ową tablice Ouija i zacząłem z niej korzystać w pewnym momencie przeszedł mnie dreszcz i automatycznie potargałem kartkę tak jakbym wystraszył się i nie panował nad emocjami. Nie wiem dlaczego to zrobiłem sam sobie nie jestem wstanie wytłuymaczyć. Czy mogłem sobie tym zaszkodzić?

Dlatego chce znaleźć odpowiedź w tym temacie.

Moje województwo to Śląskie okolice Częstochowy.
Vexu

Postautor: Pawełek » 07 cze 2017, 20:24

Vexu, albo Cię wystraszył jakiś niski duch, albo było to ostrzeżenie Twojego opiekuna, albo po prostu Twoja podświadomość tak zareagowała ze względu na strach przez filmiki jakie oglądałeś.

Jeśli chcesz uzyskać kontakt, to pomódl się przed o ochronę Wyższych Duchów, nic więcej raczej już nic nie zrobisz by się ochronić. Ale jak to się mówi, proście a będzie wam dane - więc poproś o wsparcie ;)

Co do całego spirytyzmu - zachęcam do przeczytania Księgi Duchów (podstawowa teoria dotycząca filozofii), a od strony praktycznej - Księga Mediów (uzupełnienie księgi duchów, nacisk na praktykę, rodzaje mediów itp.)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Vexu » 07 cze 2017, 20:28

Dziękuje wszystkim za pomoc. Będę zdawać relacje jak moje sprawy w tej dziedzinie się rozwinęły.

Pozdrawiam.
Vexu

Postautor: czarnyMag » 08 cze 2017, 10:20

Vexu pisze:Dziękuje wszystkim za pomoc. Będę zdawać relacje jak moje sprawy w tej dziedzinie się rozwinęły.

Pozdrawiam.

To miło! I fajnie! ale powyżsi mają rację!
Jeśli tegoż użyjesz raz z właściwą determinacją - nigdy tego nie zapomnisz (a będziesz o to walczył!). Zapłaczesz kiedyś nad tym - że to zrobiłeś! Cóż takie są koleje losu :cry:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 08 cze 2017, 16:26

czarnyMag pisze:
Vexu pisze:Dziękuje wszystkim za pomoc. Będę zdawać relacje jak moje sprawy w tej dziedzinie się rozwinęły.

Pozdrawiam.

To miło! I fajnie! ale powyżsi mają rację!
Jeśli tegoż użyjesz raz z właściwą determinacją - nigdy tego nie zapomnisz (a będziesz o to walczył!). Zapłaczesz kiedyś nad tym - że to zrobiłeś! Cóż takie są koleje losu :cry:

Ja to zrobiłem kilkukrotnie i nie żałuję. Od ostatnego kontaktu totalna cisza - nie prześladują mnie żadne duchy.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: praktyk » 08 cze 2017, 18:05

Ja też siedzę w tym wiele lat i nigdy tego nie żałowałem. Oczywiście robię to z głową. Nie wywołuje np. ducha Hitlera, etc.
praktyk

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi