Czy medium potrafi osiągnąć pewność co do nieśmiertelności

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Czy medium potrafi osiągnąć pewność co do nieśmiertelnoś

Postautor: czarnyMag » 10 kwie 2017, 15:14

danut pisze:Jeszcze raz czarny magu - :lol: !

Jakiż to ciężar kłamstwa masz czelność mi zarzucić? :shock: Zapamiętaj - ja nigdy nie kłamałam i nie kłamię.

Wiem - po prostu wierzysz w prawdę Diabła ubierając ją w logikę swego umysłu - jak ja :twisted: I o to mi chodziło. Dla tego witam Cię wśród takich jak Ty - WITAMY :D
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 10 kwie 2017, 15:50

czarnyMag pisze:
danut pisze:Jeszcze raz czarny magu - :lol: !

Jakiż to ciężar kłamstwa masz czelność mi zarzucić? :shock: Zapamiętaj - ja nigdy nie kłamałam i nie kłamię.

Wiem - po prostu wierzysz w prawdę Diabła ubierając ją w logikę swego umysłu - jak ja :twisted: I o to mi chodziło. Dla tego witam Cię wśród takich jak Ty - WITAMY :D

Popieram :lol:

Tak, wiem - złośliwy jestem :P
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 10 kwie 2017, 15:53

To forum miało być wolne od pajacowania, zdaje się ?
danut

Postautor: OneNight » 10 kwie 2017, 15:58

danut pisze:To forum miało być wolne od pajacowania, zdaje się ?

Masz racje - zdaje Ci się ;)
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 10 kwie 2017, 16:01

Właśnie widzę. A który z Was ma pewność co do swojej np. nieśmiertelności, bo ja ją mam? A Wy co? - Bujacie w obłokach i wymyślacie jak to będzie?
danut

Postautor: OneNight » 10 kwie 2017, 16:37

Sama mówiłaś, że człowiek jest istotą do życia. Jestem za młody, aby myśleć o śmierci ;)
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 10 kwie 2017, 22:10

OneNight pisze:Sama mówiłaś, że człowiek jest istotą do życia. Jestem za młody, aby myśleć o śmierci ;)

Tak pisałam, ale w zupełnie w innym sensie, na pewno nie było przy tym mowy o śmierci. To, że o niej nie myślisz akurat teraz z niczego Cię nie zwalnia na przyszłość, ani nie uwalnia od takich myśli Twojej świadomości. Wiesz jak działa ten program? W to co uwierzysz, to co zaakceptujesz, to na co zamkniesz swoje pojmowanie, co od kogo przyjmiesz a co odrzucisz będzie tworzyć Ci rzeczywistość. Oczywiście ten wycinek z całej rzeczywistości, bo dalej nie sięgniesz, a w nim zaprogramowano :D choroby, narodziny, śmierć, nieszczęścia i ochłapy niby szczęścia dla naiwnych. Kto to zaprogramował? Oczywiście same dla siebie te nasze po ograniczane świadomości. Jeśli chcesz w tym nadal tkwić, to nikt Ci nie zabroni i tak będzie, a jeśli poznasz prawdziwego siebie, zobaczysz świat twój nieograniczony, dotkniesz nieskończoności, to zrozumiesz sens tego wszystkiego.
danut

Postautor: OneNight » 11 kwie 2017, 06:53

Jeśli twierdzisz, że świat to iluzja, kopnij w kamień.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 11 kwie 2017, 09:43

OneNight pisze:Jeśli twierdzisz, że świat to iluzja, kopnij w kamień.

Nie, nie opisuję świata jednym pustym określeniem, robi tak wielu ludzi bez zastanowienia i zagłębienia się w problem, ja opisuję szczegółowo to jak to jest rzeczywiście..
danut

Postautor: danut » 11 kwie 2017, 14:39

A propos kopnięcia w kamień - miałam doświadczenie z przyciskaniem obu dłoni do rozżarzonej prawie do czerwoności blachy, jest dużo głośnych przypadków z nieprawdopodobnym dla większości całkowitym brakiem niebezpiecznego oddziaływania sytuacji na człowieka : podniesienie ciężarówki przez matkę, gdy doszło do wypadku z udziałem jej dziecka, upadki z siódmego piętra, wyskoki na ponad naturalną wysokość jakiegoś człowieka, który nagle znalazł się w niebezpieczeństwie, itp. Zatem jak to jest z tą rzeczywistością i jej twardymi zasadami, których tak bronisz? Czym rzeczywiście jest materia?
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi