Masz świadomość czemu tu jesteś?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Masz świadomość czemu tu jesteś?

Postautor: czarnyMag » 10 kwie 2017, 13:10

To bardzo istotne pytanie! Czemu tu jesteś?! Masz tę świadomość?

ps. Estia72 - czemu ulegasz Diabłom?! (cofamy się?) :twisted: My wiemy żeś oświecona - więc jak się cofniesz i my się cofniemy ale wtedy odpowiesz duchu światła i za nas! Nie wiesz o tym - ale ja ci to mówię (mówię za wielu którzy Cię obserwują!:)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Re: Masz świadomość czemu tu jesteś?

Postautor: odnowa » 10 kwie 2017, 16:25

Czemu tu jestem?
Jestem tu po to by nauczyć się jak kochać siebie i innych.
Wydaje się to proste ale takie nie jest. Rządzi mną egoizm, duma i chęć zysku. Te 3 wielkie przeszkody towarzyszą mi na codzień.
Mam do pomocy takie narzędzia jak modlitwa, medytacja i literatura duchowa ale niechętnie z nich korzystam. Mój anioł stróż inspiruje mnie do tego by pomagać innym bo to najlepszy lek na rozdęte ego ale rzadko go słucham.
Jestem dopiero na początku ścieżki rozwoju duchowego. Małymi kroczkami robię postępy dostrzegając w sobie rzeczy do poprawy.
Nie mam żadnej misji do wykonania.
Dominuje we mnie jeszcze zło, ale opowiadam się po stronie dobra.
Moim autorytetem jest Budda - człowiek który osiągnął wolność od cyklu reinkarnacyjnego.
Ciągnie mnie bardziej do rozrywek niż do pracy. Jestem dużym dzieckiem które nie chce dorosnąć. Może to i dobrze? Świat dorosłych zdominowany jest przez nieustanną walkę o wszystko, ale na wierzch wysnuwa się walka o to kto ma rację, kto ma monopol na prawdę.
Dlaczego tu jestem?
Moimi marzeniami są oświecenie, sława, Bóg.
To tyle.
odnowa

Postautor: Grzegorz » 10 kwie 2017, 19:11

Oczywiście że mam świadomość po co tu jestem dzięki Allan Kardec. Jesteśmy tu tylko po to by się uczyć i rozwijać i jak to powiedział pięknie mój przedmowca bardzo wiele jeszcze mam do poprawy ale cieszę się że już wiem po co i dokąd zmierzam. Mimo że znam cel to i tak nie jest takie proste ku niemu podążać. W głowie cały czas toczę walkę o to by być lepszym dla innych lecz przy zwykłych codziennych sytuacjach wiem że znowu nie zachowałem się jak trzeba. Jednak wiem co chce osiągnąć i powtarzam sobie by dawać dobry przykład a nie dobre rady. Stosuje też taką metodę jako że widzimy wady we wszystkich a u siebie najciezej to gdy znajdę czyjąś wadę staram się szybko odbić piłeczkę i ocenić siebie czy też taką posiadam lub inną.
Grzegorz

Postautor: Nikita » 10 kwie 2017, 20:07

Celem duszy jest rozwoj moralny i intelektualny ale takze oczyszczenie z brudow mentalnych i praca nad soba. Zycie , samo zycie jest nauczycielem,. takze cierpienie jest nauczycielem...a jak sie czlowiek bardziej oczysci i ego mu sie zmiejszy to czas na mistrzow duchowych i ich nauki.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: jessentia » 12 kwie 2017, 17:44

A skad ta pewnosc Magu zem "oswiecona" , czemu mniemasz zem duchem swiatla? A moze jestem takim samym zagubionym wedrowcem jak wszyscy???

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
jessentia

Wróć do Pytania i odpowiedzi