Kto jeszcze poza Spirytystami kontaktuje się z Duchami ?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Kto jeszcze poza Spirytystami kontaktuje się z Duchami

Postautor: danut » 09 kwie 2017, 21:51

OneNight pisze:Daru mediumizmu również nie posiadają wszyscy - martwi nie pośredniczą już pomiędzy naszym światem, a światem duchów ;)

Dla mnie niemiłe są twoje uwagi na temat prób zbadania drugiej strony przez innych.

Jednak nie pisaliśmy o badaniu drugiej strony przez innych, co do czego nigdzie nie zgłaszam sprzeciwu, ale napisałeś, że każdy mógłby odkryć w sobie ten dar. Martwe ciała nic nie mogą i tu mamy nie braną pod uwagę także przez Ciebie istotę rzeczy, bo one nie żyją , nie myślą, nie posiadają świadomości, ale jedna świadomość , w tym i ta była tego zmarłego obsługuje więcej swoich ciał i to one mogą pośredniczyć pomiędzy światem naszym a ich. Dokładnie to opisuję, bo ja wiem z kim się spotkałam. A skoro to wiem to opisuję.
danut

Postautor: OneNight » 10 kwie 2017, 05:07

Chcesz się ze mną kłócić o definicje słowa? Dla mnie "każdy" jest w odniesieniu to osób, nie trupów.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 10 kwie 2017, 07:10

Już całkiem się pogubiłeś w swoich wywodach. Nie każdy żywy, czy martwy, nie każdy może nawiązać kontakt i zostać medium, bo tu potrzeba spełniać odpowiednie warunki fizyczne, psychiczne, duchowe i niejeden choćby pękł, dwoił się i troił i szkolił się u najlepszych guru :lol: takiego kontaktu nie nawiąże.
danut

Postautor: czarnyMag » 10 kwie 2017, 10:11

danut pisze:Nie, czarny magu, bo "jesteśmy stworzeni do życia a nie do śmierci" dlatego żyjemy i się odradzamy. Nie ma innej realizacji siebie jak życie w formie cielesnej, to bajania o wiecznej nirwanie i trwaniu wiecznym gdzieś w obłokach jest niedorzeczne według mojego rozumienia świata.

Tak Danut! Ale możesz się po odradzać na Planecie miłości lub Ziemi Planecie "miłości". Na Ziemi mówią Ci, że odradzasz się dla siebie - a prawda jest taka, że przy swym odrodzeniu sama sobie dajesz 10% gdy będziesz pracować w "pocie czoła" i 90% korporacji którą zarządza Demon :) a więc spijesz pianę na 10% :) Demon z Ziemi to Satany urzędnik :twisted:

ps. rozumie, że Jesteś tu bo chciałaś podjąć walkę o uwolnienie Ziemi - ale Ci nie wyszło :o
Współczuję więc i trzymam kciuki w następnym podejściu - chyba, że się zbrukasz walcząc o wyższość :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 10 kwie 2017, 14:39

Na pewno nie zbrukam się w walce o wyższość ani w wojnach z głupotą czarnej magii. :lol:
danut

Postautor: czarnyMag » 10 kwie 2017, 14:53

danut pisze:Na pewno nie zbrukam się w walce o wyższość ani w wojnach z głupotą czarnej magii. :lol:

Ale po co tu jesteś? Masz tą świadomość? (dla pocieszenia Ci powiem - niewielu zdaje sobie z tego sprawę - dlatego większość otrzyma rozgrzeszenie za "wet za wet"! A czarna magia to nic innego jak wysłanie nienawiści do konkretnego adresata! Ktoś zapieje bo dotknie go energia "wet za wet"! I nikt nie odpowie za to bo nadal nie udowodniono że jest za to kara - na dzień dzisiejszy w cenie jest czarna magia "wet za wet" "krew za krew"! wśród niższych :) To jest poważny problem duchowego nauczyciela - na dzień dzisiejszy nadal na Ziemi w cenie jest duch który potrafi zrobić z przeciwnikiem wszystko :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi