Ciało astralne i duchowe

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Ciało astralne i duchowe

Postautor: czarnyMag » 30 mar 2017, 13:07

Ja mam pytanie do Ciebie Pablo diaz - (wybaczcie że zakłócam Waszą filozofię) ale mam pytanie które mógłbym zadać na priv a zadam na oficjalnie - powołujesz się na Pawła z Tarsu - a jak podaje "pismo" Pawła oślepiło światło które go zatrzymało - wierzysz, że był to Jezus jak podaje Paweł z Tarsu? Czy Lucyfer jak podaje umysł ducha :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Mirek » 30 mar 2017, 17:02

Zastanów się CzarnyMagu, czy Bóg jest osobowy? Stworzył siłę "równą" sobie i przeciwstawną aby mógł z nią walczyć czy rywalizować o człowieka? To jest jedna z tych sprzeczności w Biblii, o których pisałeś w innym temacie.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pablo diaz » 31 mar 2017, 21:13

czarnyMag pisze:Ja mam pytanie do Ciebie Pablo diaz - (wybaczcie że zakłócam Waszą filozofię) ale mam pytanie które mógłbym zadać na priv a zadam na oficjalnie - powołujesz się na Pawła z Tarsu - a jak podaje "pismo" Pawła oślepiło światło które go zatrzymało - wierzysz, że był to Jezus jak podaje Paweł z Tarsu? Czy Lucyfer jak podaje umysł ducha :twisted:

Wiem,że Kto idzie za Jezusem, nie chodzi w ciemności, lecz ma światło życia.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: czarnyMag » 03 kwie 2017, 13:01

Pablo diaz pisze:
czarnyMag pisze:Ja mam pytanie do Ciebie Pablo diaz - (wybaczcie że zakłócam Waszą filozofię) ale mam pytanie które mógłbym zadać na priv a zadam na oficjalnie - powołujesz się na Pawła z Tarsu - a jak podaje "pismo" Pawła oślepiło światło które go zatrzymało - wierzysz, że był to Jezus jak podaje Paweł z Tarsu? Czy Lucyfer jak podaje umysł ducha :twisted:

Wiem,że Kto idzie za Jezusem, nie chodzi w ciemności, lecz ma światło życia.

Ale opierasz to o intuicję o Siebie i swoje pozytywne wibracje względem np. Jezusa!
Bo jak nie - jak w oparciu o pismo które napisał człowiek upadły który się sprzedał np. Paweł z Tarsu to człowiek upadły! który uwierzył demonowi a więc został zwiedziony - a więc się sprzedał! Pismo święte i ewangelie nie napisali uczniowie Jezusa! Tylko Nasi! Nasi! to tacy jak My - miliony milionów "ludzkich" dzieci!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Krzysztoff » 04 kwie 2017, 21:44

Co ciekawe - ciało oddziałuje na ducha - jeżeli go zatruwamy np. papierosami to tworzą się rany w ciele duchowym - duch cierpi
tak samo duch oddziałuje na ciało fizyczne - negatywne myśli , zło - powoduje zaburzenia fizyczne
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 05 kwie 2017, 13:49

Krzysztoff pisze:Co ciekawe - ciało oddziałuje na ducha - jeżeli go zatruwamy np. papierosami to tworzą się rany w ciele duchowym - duch cierpi
tak samo duch oddziałuje na ciało fizyczne - negatywne myśli , zło - powoduje zaburzenia fizyczne

"Rany w ciele duchowym bo my palimy papierosa" :)
Chodzi o to żebyśmy zaryzykowali (w końcu)! Tyle już duchy się wcielają i w końcu trzeba zaryzykować! Owszem - będziemy nagle trędowaci ! Owszem nikt nas nie zrozumie (małpy z ewolucji Darwina nas zaczną wyśmiewać - ale czy te małpy nie wyśmiewały Chrystusa?! :) Musimy się zdecydować i albo zrobić to sami albo uwierzyć tym co to sami zrobili - nie ma innej możliwości! Własne doświadczenia wcielonego "niewolnika" są niewystarczalne!!!
A Więc? Twój ruch drogi bracie we wcieleniu :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi