Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: Marzyciel » 30 mar 2017, 17:29

Całą noc spędziłem w buddyjskim klasztorze w Tajlandii na rozmowie z pewnym Ajahnem, poza
ciałem oczywiście. Jeśli ktoś pojawiłby się w moim obszarze to dostałbym sygnał. Tak nie
było. Co do tabliczki Ouija to kiedyś już testowałem, tak jak dziesiątki innych rzeczy
związanych z duchami. Ciągle nic mi nie jest co oznacza że nie taki diabeł straszny...
Sed fugit interea, fugit irreparabile tempus.
Awatar użytkownika
Marzyciel

Postautor: Krzysztoff » 30 mar 2017, 22:19

Marzyciel pisze:Całą noc spędziłem w buddyjskim klasztorze w Tajlandii na rozmowie z pewnym Ajahnem, poza
ciałem oczywiście. Jeśli ktoś pojawiłby się w moim obszarze to dostałbym sygnał. Tak nie
było. Co do tabliczki Ouija to kiedyś już testowałem, tak jak dziesiątki innych rzeczy
związanych z duchami. Ciągle nic mi nie jest co oznacza że nie taki diabeł straszny...

Pamiętasz jaki był temat rozmowy ? podzielisz się ?

Co do spotkań poza ciałem to jeśli dobrze pamiętam z relacji Moena to miał on spore problemy żeby takie spotkanie ze swoją przyjaciółką-przwodniczką urzeczywistnić . Spotkali się "w kwiatach" z tego co pamiętam.
Mi niestety nie udało się oobe(wywołane świadomie), choć kiedyś miałem paraliże i te wibracje o których mówi Monroe, jak spałem na wznak. Nie wiedziałem co to jest, kończyło się to strachem i wybudzeniem.
Teraz "na żądanie" jakoś nie wychodzi
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Marzyciel » 30 mar 2017, 22:46

Tematem była parinirvana, niewiele zrozumiałem, to była raczej przypadkowa odklejka,
chociaż muszę przyznać że to nie pierwszy raz gdy spotykam buddystów. Czasem mnie tam
przefazuję.

U mnie na początku paraliż i wszystkie nowe odczucia również wywoływały
strach i dyskomfort. Da się to opanować wraz z upływem czasu. Co do osiągania odmiennych
stanów to znam pewien trik, jeśli umiesz się głęboko zrelaksować w pozycji na wznak, to
gdy poczujesz że zaczyna cię to nużyć, zmień pozycje głowy, z podpartej na płasko.

Eksploracje partnerskie są fajne gdy towarzysz jest ogarnięty w podróżach, inaczej
będzie miał zbyt mało świadomości i kiepski "most" pamięci który "pęknie" przy pierwszym
"kliknięciu". Mam za sobą trochę takich podróży i w ramach eksperymentu mogę spróbować
cię zabrać na wycieczkę. Nigdy nie próbowałem z takim szczątkowym identem, większość osób
które zabieram na wycieczki znam dość dobrze. Zresztą najwyżej "naślę" na ciebie Alberta ;)
Awatar użytkownika
Marzyciel

Postautor: Krzysztoff » 02 kwie 2017, 20:04

Marzyciel pisze:Eksploracje partnerskie są fajne gdy towarzysz jest ogarnięty w podróżach, inaczej
będzie miał zbyt mało świadomości i kiepski "most" pamięci który "pęknie" przy pierwszym
"kliknięciu". Mam za sobą trochę takich podróży i w ramach eksperymentu mogę spróbować
cię zabrać na wycieczkę. Nigdy nie próbowałem z takim szczątkowym identem, większość osób
które zabieram na wycieczki znam dość dobrze. Zresztą najwyżej "naślę" na ciebie Alberta ;)

Chętnie bym się wybrał w jakąś podróż ale moim zdaniem na to wszystko jest potrzebna zgoda " z góry"
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 02 kwie 2017, 20:59

Jestem pewien, że sąsiad z góry nie będzie miał nic przeciwko ;)
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: czarnyMag » 03 kwie 2017, 12:32

Krzysztoff pisze:Chętnie bym się wybrał w jakąś podróż ale moim zdaniem na to wszystko jest potrzebna zgoda " z góry"

Musisz spróbować by się dowiedzieć, że możesz - Bóg Ci nie odpowie - odpowie Ci w próbie! Cokolwiek zrobisz - spróbuj! Może Jesteś medium - ale nie dowiesz się tego dopóki nie spróbujesz!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Marzyciel » 03 kwie 2017, 16:12

Krzysztoff pisze:Chętnie bym się wybrał w jakąś podróż ale moim zdaniem na to wszystko jest potrzebna zgoda " z góry"

Zgoda komitetu mnie nie martwi, problemem jest tu brak pełnego identu, a co za tym idzie
trudność w znalezieniu twojego sygnału wśród miliardów innych... Co nie oznacza oczywiście że
nie spróbuję.
Awatar użytkownika
Marzyciel

Postautor: Krzysztoff » 04 kwie 2017, 21:32

czarnyMag pisze:

Musisz spróbować by się dowiedzieć, że możesz - Bóg Ci nie odpowie - odpowie Ci w próbie! Cokolwiek zrobisz - spróbuj! Może Jesteś medium - ale nie dowiesz się tego dopóki nie spróbujesz!

Dzięki kolego, Próbowałem już wielokrotnie różnych rzeczy, pismo automatyczne mi nie idzie, jakiś kontakt mentalny z przewodnikiem mam, wychodzenie z ciała jakoś nie idzie .

Moenowi też nie szło metodą Monroe-a więc wymyślił chłop swoją metodę, może to kwestia zakorzenionych przekonań albo mentalnych umiejętności? kto wie , może kwestia upartego dążenia do celu ?
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 05 kwie 2017, 14:12

Krzysztoff pisze:
czarnyMag pisze:

Dzięki kolego, Próbowałem już wielokrotnie różnych rzeczy, pismo automatyczne mi nie idzie, jakiś kontakt mentalny z przewodnikiem mam, wychodzenie z ciała jakoś nie idzie .

Moenowi też nie szło metodą Monroe-a więc wymyślił chłop swoją metodę, może to kwestia zakorzenionych przekonań albo mentalnych umiejętności? kto wie , może kwestia upartego dążenia do celu ?

Na tym forum jest medium które dla mnie jest "medium" i ono pisze pismem automatycznym :)
Podaje kilka duchów które do niego piszą a litery (nie pamiętam już które się dublują :lol: A więc to jest takie "medium" :lol: (pisałem o tym dokładnie które litery się dublują i o ryku śmiechu zaprzyjaźnionego grafologa :D
Więc pismo automatyczne to pismo automatyczne :lol: A seans z demonem w tle to już dowód do rozpoznania dla filozofów - tylko że filozof sam powinien najpierw przeprowadzić "seans z demonem" a nie opierać się tylko o literaturę która jest rozbrajająca :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 05 kwie 2017, 14:44

Takie dziwne odczucie, że co poniektórzy tu grają - denerwuje mnie to!
Najpierw wcielony twierdzi że przeprowadzi (dany eksperyment sam w oparciu o mnie na jego warunkach które znam i na które się godzę) a potem gdy wymiękł zadaje pytanie na które zna z góry odpowiedź bo przeprowadził już eksperyment (ale tym razem pyta jak "baranek" o teorię - czyli bredzi (eksperyment bowiem już przeprowadził i wyszedł z niczym)! Tym razem pyta i zaczyna filozofię która oczywiście wyfrunie poza doświadczenie które odbył ale zatriumfuje sam przed sobą i ogółem swoją wyobraźnią! BREDZI ale zatriumfuje bo na takich bredniach opiera się filozofia! :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi