Ouija - czy naprawdę taka niebezpieczna?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Ouija - czy naprawdę taka niebezpieczna?

Postautor: OneNight » 23 mar 2017, 08:01

Jak widzicie - żyję, nic mi nie jest i piszę z wami na forum. Przesadzacie - to tylko głupi karton. Jak kręcili horror "ouija" i to dwukrotnie, to jakoś duchów też nie wywołali na planie fimowym.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: odnowa » 23 mar 2017, 18:27

Mnie interesuje natomiast to czy duchy byłyby w stanie wykorzystać klawiaturę komputerową do pisania przekazów - byłoby to znacznie szybsze niż tradycyjne pismo automatyczne. Co o tym sądzicie? Czy to możliwe?
odnowa

Postautor: OneNight » 23 mar 2017, 18:58

Jak wpiszesz w google "how to do automatic writing", to Ci się wyświetli masa artykułów, jak uczyć się pisma automatycznego - na zachodzie używają do tego klawiatur, ale to ponoć kwestia wygody. Tylko że ja potrafię pisać nie patrząc na klawiaturę, więc wg. mnie to głupi pomysł dla zaawansowanych użytkowników komputera, bo jaka byłaby wiarygodność?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: odnowa » 23 mar 2017, 19:35

A czy czasami mediumizm nie polega na tym że wchodzi się w trans i traci się na czas pisania przekazu kontakt z otoczeniem?
odnowa

Postautor: OneNight » 23 mar 2017, 21:04

odnowa pisze:A czy czasami mediumizm nie polega na tym że wchodzi się w trans i traci się na czas pisania przekazu kontakt z otoczeniem?

Nie.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: cthulhu87 » 23 mar 2017, 23:51

OneNight pisze:
odnowa pisze:A czy czasami mediumizm nie polega na tym że wchodzi się w trans i traci się na czas pisania przekazu kontakt z otoczeniem?

Nie.

I tak, i nie. Bywa różnie. ;)
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Hansel » 21 kwie 2017, 15:19

Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: czarnyMag » 24 kwie 2017, 14:22

OneNight pisze:Ostatnio mój kolega mówił, że chciałby zostać egzorcystą. Powiedziałem mu wtedy, że nie można być świeckim egzorcystą, bo są to ludzie wysyłani przez kościół katolicki. On uparł się, że chciałby zobaczyć opętaną osobę. Po krótkiej rozmowie zasugerował, żebym poszedł z nim do nawiedzonego miejsca i zniszczył tam coś w celu prowokacji ducha. Ostatecznie odwiodłem go od tego pomysłu mówiąc, że ja bez sprzętu tam nie pójdę, a jest on bardzo drogi - kamera termowizyjna, kamera noktowizyjna, miernik temperatury i pola magnetycznego itd. Na samym końcu stwierdził, że kupi sobie tablice ouija na allegro za 35zł. Zastanawiam się, czy nie zagrać z nim i go nie nastraszyć, skoro tak chce spotkać ducha.

Stanowisko katoli znam - to droga do opętania. A jak to się ma do prawdy? Czy ta gra to tylko niewinna zabawka, czy może być przypadkowo użyta nie tak jak zakładano?

No i jak wam "gra" poszła? Mam nadzieję że nie chodzi o wywołanie Adama Mickiewicza :lol:
Dorośli poważni ludzie powinni sprawdzić Lucyfera/Satanę najpierw!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: odnowa » 24 kwie 2017, 15:11

czarnyMag pisze:
OneNight pisze:Ostatnio mój kolega mówił, że chciałby zostać egzorcystą. Powiedziałem mu wtedy, że nie można być świeckim egzorcystą, bo są to ludzie wysyłani przez kościół katolicki. On uparł się, że chciałby zobaczyć opętaną osobę. Po krótkiej rozmowie zasugerował, żebym poszedł z nim do nawiedzonego miejsca i zniszczył tam coś w celu prowokacji ducha. Ostatecznie odwiodłem go od tego pomysłu mówiąc, że ja bez sprzętu tam nie pójdę, a jest on bardzo drogi - kamera termowizyjna, kamera noktowizyjna, miernik temperatury i pola magnetycznego itd. Na samym końcu stwierdził, że kupi sobie tablice ouija na allegro za 35zł. Zastanawiam się, czy nie zagrać z nim i go nie nastraszyć, skoro tak chce spotkać ducha.

Stanowisko katoli znam - to droga do opętania. A jak to się ma do prawdy? Czy ta gra to tylko niewinna zabawka, czy może być przypadkowo użyta nie tak jak zakładano?

No i jak wam "gra" poszła? Mam nadzieję że nie chodzi o wywołanie Adama Mickiewicza :lol:
Dorośli poważni ludzie powinni sprawdzić Lucyfera/Satanę najpierw!

Co sądzisz o tym? https://youtu.be/-HqkBDlA1IY?t=599 lub o tym
https://www.youtube.com/watch?v=-y-MyG6zEaM
odnowa

Postautor: czarnyMag » 24 kwie 2017, 15:22

Nie znam angielskiego :)
Ale ten pierwszy chyba sprzedaje się demonowi - ale czy dojdzie do transakcji zależy od tego co będzie potem jak pójdzie spać :) I było by wskazane by to robił w pomieszczeniu w którym śpi na co dzień (w przeciwnym razie jest dla mnie cieniasem!).
a i brakuje ofiary z życia.
To nie jest żaden pakt.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi