Stop aborcji

W jaki sposób pomóc innym? Ten dział forum stworzony został po to, by wzajemnie się inspirować do działań charytatywnych... Zapraszamy do dyskusji!

Re: Stop aborcji

Postautor: czarnyMag » 15 mar 2017, 12:51

Drodzy Przyjaciele: Spirytyzm to filozofia, doktryna, wyznanie, wiara i przekonanie. Ale aborcja wykracza poza to! Aborcja to przyzwolenie ogółu na dokonanie morderstwa usankcjonowanego prawem, religią i przekonaniem! Aborcja to mord niższego ducha wcielonego któremu filozofia życia (spirytyzm) np. daje "zielone światło" do wyeliminowania przyszłego życia w oparciu o wiedzę książkową która to usprawiedliwia niejako jak to podaje cytując z książek "OneNight" !!!
Bez osądzania "OneNight "!

A sumienie to Wy! Was osądzi sumienie! - obojętnie w co Wierzycie!
Obecnie trwa tu dyskusja - za/przeciw morderstwem - ale Wy zostaniecie osądzeni (obojętnie w co wierzycie i czego tak desperacko się chwytacie) SUMIENIE! Czyli Wy się sami osądzicie (bez względu na wynik - osądzicie się w oparciu tylko o Swój system pojmowania - jakbyście tego dokonali!). :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: OneNight » 15 mar 2017, 18:18

Mirek pisze:OneNight, w którym momencie oceniam? Przecież to Ty mnie oceniasz.

W moim odczuciu, to cały poprzedni post. Oceniasz moralność zgwałconych ludzi, z góry zakładając, że na to zasłużyli.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 15 mar 2017, 19:15

Piszę jak to wygląda z poziomu duszy.
Nic co nas spotyka w życiu nie jest dziełem przypadku. Trzeba tylko zrozumieć mechanizmy działania tego co nam się przytrafia.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 15 mar 2017, 20:52

Mirek pisze:Piszę jak to wygląda z poziomu duszy.
Nic co nas spotyka w życiu nie jest dziełem przypadku. Trzeba tylko zrozumieć mechanizmy działania tego co nam się przytrafia.

No widzisz - Ty widzisz cierpienie ludzkie w taki sposób, że ktoś po prostu zasłużył. Wyobraź sobie, że każdy uważa tak, jak Ty. Po co policja? Ofiary sobie zasłużyły!

Ja na cierpiącego człowieka patrzę jak na kogoś, komu trzeba pomóc bez względu na to, co to cierpienie miałoby go nauczyć.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 15 mar 2017, 21:25

Tak nie widzę, że ktoś zasłużył na cierpienie.
Jeżeli zlapiesz się gorącego pieca, to uważasz, że za karę się opatrzyłeś?
Zwróć uwagę na to co powiedziałeś. Jeżeli zgwalcono kobietę i ona cierpi i zaszła w ciąże Ty jej pomagasz zabić jej dziecko?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Krzysztoff » 15 mar 2017, 21:51

czarnyMag pisze: Aborcja to przyzwolenie ogółu na dokonanie morderstwa usankcjonowanego prawem, religią i przekonaniem! Aborcja to mord niższego ducha wcielonego któremu filozofia życia (spirytyzm) np. daje "zielone światło" do wyeliminowania przyszłego życia w oparciu o wiedzę książkową która to usprawiedliwia niejako jak to podaje cytując z książek "OneNight" !!!

Spirytyzm nie daje "zielone światło" dla aborcji , proszę nie wprowadzać ludzi w błąd
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 15 mar 2017, 21:54

Mirek pisze:Tak nie widzę, że ktoś zasłużył na cierpienie.
Jeżeli zlapiesz się gorącego pieca, to uważasz, że za karę się opatrzyłeś?
Zwróć uwagę na to co powiedziałeś. Jeżeli zgwalcono kobietę i ona cierpi i zaszła w ciąże Ty jej pomagasz zabić jej dziecko?

Tak odebrałem Twoje słowa - że zgwałcona kobieta zasłużyła. Jak już wcześniej wspomniałem, płód nie jest dzieckiem. Przeczytaj cytaty z Księgi Duchów. Ty mówisz "zabić", a ja "usunąć". Nie jestem kobietą, więc nie do mnie należy ta decyzja - nikogo nie zmuszam do urodzenia dziecka z gwałtu ani nikogo nie osądzam z powodu aborcji. Nie wiem czy można sobie wyobrazić, jaką traume przeżywa zgwałcona kobieta.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 15 mar 2017, 22:00

Księga Duchów nie jest wyrocznią. Każde poczęcie ma swój cel. Dlatego każde jego przerwanie przez człowieka jest mieszaniem się w plan Boży.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 15 mar 2017, 22:19

Mirek pisze:Księga Duchów nie jest wyrocznią. Każde poczęcie ma swój cel. Dlatego każde jego przerwanie przez człowieka jest mieszaniem się w plan Boży.

Ja jednak mam poglądy bardzo zbliżone do spirytystycznych. Wyraziłem swoją opinie i oczekuję od Ciebie, żebyś nie osądzał wyboru kobiet. My możemy sobie debatować nad dobrem i złem aborcji, ale co innego, gdybyśmy sami byli na miejscu tych biednych kobiet. Prawdopodobnie emocje wzięłyby górę.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Mirek » 15 mar 2017, 22:28

Czyli uważasz, że aborcja wg spirytyzmu, to zabieg kosmetyczny, który ma zrobić dobrze kobiecie?
I uważasz, że nie powinienem nazywać aborcji morderstwem, bo wtedy osądzam czyn kobiety?
Ciekawą masz logikę.
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Działania charytatywne