Jak to jest naprawdę

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak to jest naprawdę

Postautor: Keogh » 15 mar 2017, 09:05

czarnyMag pisze:
Keogh pisze:Witajcie. Może tytuł trochę podchwytliwy... Taki chwyt marketingowy :)
A tak serio. Jestem katolikiem i nurtuje mnie sprawa śmierci Jezusa. Może się nie wyuczyłem, może przysnąłem na tej lekcji... Może mi ktoś jednoznacznie wyjaśnić dlaczego Jezus umarł na krzyżu? Wiem, dla naszego zbawienia, bo tak było napisane. Ale tak na "chłopski rozum". Jaki był sens Jego śmierci ?...

Pozdrawiam, Mariusz.

Na chłopski rozum umarł bo Go złapali. A na rozum nie chłopski umarł bo tak było mu pisane. I nikogo nie zbawiał! No może Ciebie jak tego pragniesz :lol:

Tu nie chodzi o mnie :) Ja się zbawię sam :) Poza tym ewangelie pisane co najmniej wiek po Chrystusie to dla mnie jak greckie mity. Tak samo wiarygodna jest św. Jana jak Marii Magdaleny. Szkoda mi tylko chłopa (Judasza) bo jego imię to synonim zdrajcy, łotra itd, a tak logicznie patrząc to zrobił przysługę światu.

Pozdrawiam, Mariusz.
"Jeśli czegoś faktycznie doznajemy,to jakkolwiek byśmy to nazwali–nie ma to decydującego znaczenia.Jeśli o czymś jedynie rozmawiamy–bez faktycznego doznawania tych wymiarów rzeczywistości, to wtedy nazewnictwo jest dla tych osób bardzo ważne."
Keogh

Postautor: Mirek » 15 mar 2017, 13:20

CzarnyMagu ciekawa teoria z tą śmiercią Jezusa.
Zabili Go, bo Go złapali. Nie przypominam sobie aby byly gdzieś wzmianki, że ktoś Go gonił. ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: OneNight » 15 mar 2017, 21:06

Mirek pisze:CzarnyMagu ciekawa teoria z tą śmiercią Jezusa.
Zabili Go, bo Go złapali. Nie przypominam sobie aby byly gdzieś wzmianki, że ktoś Go gonił. ;)

:lol:
Awatar użytkownika
OneNight

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi