Stop aborcji

W jaki sposób pomóc innym? Ten dział forum stworzony został po to, by wzajemnie się inspirować do działań charytatywnych... Zapraszamy do dyskusji!

Re: Stop aborcji

Postautor: moyen » 07 mar 2017, 14:52

A czy nie uważacie że każdy ma swoje sumienie i swoją drogę. ....
moyen

Postautor: czarnyMag » 08 mar 2017, 14:56

moyen pisze:A czy nie uważacie że każdy ma swoje sumienie i swoją drogę. ....

Każdy ma, ale opowiadasz się za życiem (nienarodzonym) lub za sobą (i swoją fantazją ułańską) ! Każdy ma wolną wolę i opowiada się za Jezusem lub Szatanem w oparciu o swoje sumienie w które nie zawsze wierzy (że go rozliczy - a rozliczy kierując jego przyszłą karnacją bez względu na to na jakiej wierze się opiera). Jest tylko dobro i zło (choć ludzie wolą to dzielić na miliony podziałów :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Mirek » 08 mar 2017, 15:47

Jest tylko dobro i zaniedbanie dobra. Szatan to "życie do góry nogami".
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: danut » 08 mar 2017, 15:54

moyen pisze:A czy nie uważacie że każdy ma swoje sumienie i swoją drogę. ....

Uważam, że istnieją ludzie, którzy nie mają sumienia, nie wiedzą nawet co oznaczają wyrzuty sumienia i potrafią usprawiedliwić sobie swój najgorszy czyn.
danut

Postautor: moyen » 10 mar 2017, 10:26

Niestety nie wszystko jest czarne albo białe konsekwencją dla aborcji może być obciążone sumienie kobiety a konsekwencją w zależności od przypadku nie aborcji może być w przyszłości oziębła matka bez emocji a jak wiemy każdy potrzebuje miłści a brak miłości to trauma na całe życie nie pisząc o gorszych rzeczach..co jest gorsze.....
moyen

Postautor: czarnyMag » 10 mar 2017, 10:45

moyen pisze:Niestety nie wszystko jest czarne albo białe konsekwencją dla aborcji może być obciążone sumienie kobiety a konsekwencją w zależności od przypadku nie aborcji może być w przyszłości oziębła matka bez emocji a jak wiemy każdy potrzebuje miłści a brak miłości to trauma na całe życie nie pisząc o gorszych rzeczach..co jest gorsze.....

Wszystko rozchodzi się o to: czy kobieta która nie chce tegoż dziecka które jest w niej ma prawo je zabić - i to nie swoimi rękami ale "rękami" cudzymi :twisted:
Bo może urodzić i je od razu oddać do tzw. całkowitej adopcji - czyli pojawiają się potencjalni rodzice którzy sami nie mogą już mieć dziecka i chcą wziąć to które właśnie przyszło na świat jako swoje na prawie które mówi że je nigdy nie wydziedziczą bo jest z adopcji!
Więc w czym jest problem?! W czym? We własnym egoizmie? Problem w głowie? Jak wierzysz w karmę - to wierzysz że tak miało być jak się stało, a jak wierzysz w zbawienie to na jakiej podstawie chcesz być zbawionym? I jeszcze jak nie wierzysz w nic - to oddaj niechciane dziecko tym którzy je wezmą i jeszcze Ci pobłogosławią (będą ciepło myśleli o tobie)!

ps. to nie jest stricte do Ciebie ale do wszystkich orędowników aborcji!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: moyen » 10 mar 2017, 11:07

Moim zdaniem ta sprawa zawsze będzie kontrowersyjna bo jest nieoczywista a każda sytuacja jest inna ......za czym ja jestem na pewno za tym aby każda kobieta mogła decydować o sobie nie jestem za aborcją na żądanie bo (nie użyto zabezpieczenia, szalona noc itd. ) Ale jeżeli jest to po gwałcie (naruszenie) stan zdrowia to jestem za. To prawo należy się kobiecie...
Pozdrawiam
moyen

Postautor: czarnyMag » 10 mar 2017, 11:44

moyen pisze:Moim zdaniem ta sprawa zawsze będzie kontrowersyjna bo jest nieoczywista a każda sytuacja jest inna ......za czym ja jestem na pewno za tym aby każda kobieta mogła decydować o sobie nie jestem za aborcją na żądanie bo (nie użyto zabezpieczenia, szalona noc itd. ) Ale jeżeli jest to po gwałcie (naruszenie) stan zdrowia to jestem za. To prawo należy się kobiecie...
Pozdrawiam

Twój rozwój duchowy - Twoja sprawa!

Ja bym nie zabił - ale to Twój rozwój duchowy i Twoja sprawa :twisted:

Jeden gość z tego forum mi przedstawia że nauka - to nauka :twisted: - dołączysz do Niego? :lol: No to powodzenia.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: moyen » 10 mar 2017, 12:04

A czy gwałt nie jest naruszeniem(wymuszeniem) cielesności kobiety która się na to nie zgadza aby mężczyzna ulżył własnym chorym popędem seksualnym. Ja widzę różnice a ty jej nie widzisz? Kiedy to kobieta i mężczyzna z własnej i nieprzymuszonej woli spędzają noc czy chwilę ;) A kwestia usuwania płodu przez lekarza należy do jego decyzji i nikt nie zmusi go do aborcji ma prawo powiedzieć nie ,a kobieta ma mieć prawo znaleźć takiego który będzie popierał jej poglądy ,a takich za i przeciw jest pełno...
moyen

Postautor: moyen » 10 mar 2017, 12:17

Ta kwestia nie zostanie nigdy rozstrzygnięta ..na ziemi ;)
moyen

PoprzedniaNastępna

Wróć do Działania charytatywne