Misja złych duchów

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Misja złych duchów

Postautor: cthulhu87 » 03 mar 2017, 23:36

Pablo diaz pisze:Jeśli chodzi o widzenie wzrokiem (duchów) to odbieram je jako energię w postaci światełek,poświat ,iskierek w różnych kolorach od bursztynowego po bardzo jasne .
Ma to miejsce szczególnie podczas modlitwy,kiedy rozpalają się i żarzą wspomniane światełka

Pablo, sorrki, że czarno-białe :), ale może rozpoznasz tu jakieś znajome kształty tych światełek?

Obrazek
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 03 mar 2017, 23:39

Ja rozpoznaję nr. 22 - kto i gdzie takie widział białe światło wstążkę i nie potrzeba koloru? Gdzie o tym napisano?
danut

Postautor: Pablo diaz » 04 mar 2017, 21:57

danut pisze:Pablo diaz - jest to przenikanie się światów, przebicie się informacji z innego rzeczywistego układu fizycznego do naszego fizycznego świata. Towarzyszą temu efekty świetlne, ale te "światełka" to nie są duchy, to jest efekt uboczny zjawiska, ponieważ na pewno jest wykorzystywana w celu komunikacji ze sobą tych dwóch przecież światów jakaś energia. Mnie np. powiedział żołnierz z zaświatów taką sprawę dotyczącą oczu "widzisz mnie ponieważ zrobiłem ci coś z oczami" - myślę, że chodziło mu o to, że odblokował mi je na dopływ sygnałów z jego świata, co pozwoliło mi na szerszy odbiór. Sygnałów, które docierają do oka i stamtąd są transportowane do mózgu, gdzie podlegają obróbce/ rozpoznawaniu ich przez naszą świadomość.

Dziękuję Danut ,to jest interesujące o czym piszesz.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pablo diaz » 04 mar 2017, 21:59

cthulhu87 pisze:
Pablo diaz pisze:Jeśli chodzi o widzenie wzrokiem (duchów) to odbieram je jako energię w postaci światełek,poświat ,iskierek w różnych kolorach od bursztynowego po bardzo jasne .
Ma to miejsce szczególnie podczas modlitwy,kiedy rozpalają się i żarzą wspomniane światełka

Pablo, sorrki, że czarno-białe :), ale może rozpoznasz tu jakieś znajome kształty tych światełek?

Obrazek

Dziękuję Marcin za zainteresowanie i poświęcenie Twojego czasu na wyszukanie świetlnych kształtów :)

Tak,kilka z nich rozpoznałem.

22,24 i 28 według tego ,co ja widzę- to ruchome kształty świetlne.
22 i 28 jak wspomniałem we wcześniejszym poście mają barwę od bursztynowego po bardzo jasny
24 ten kształt porusza się intermitentnie (pulsująco) z dużą częstotliwością.
20 ten kształt (nie potrafię opisać czy jest dokładnie taki sam-jest bardzo podobny) nie porusza się,
ten jest tym ,który stopniowo zaczyna zwiększać swoją intensywność jarzenia.
Widzę jeszcze inne ,które bardzo szybko błyskają bursztynowym lub bardzo świetlisto jasnym kolorem lub najzwyklej na czarno ,niektóre są tak czarne,że pomimo ciemnej nocy można je zauważyć.
Inne ,które widzę to duże wielkości człowieka poświaty kolor bursztynowy (te widzę już tylko kątem oka) więc trudno mi powiedzieć jak wyglądają dokładnie.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: danut » 04 mar 2017, 22:38

Pablo diaz - jako małolaty wracałyśmy z Różańca w kościele do domów wiejską drogą. Nagle to coś przecięło ją nam na wysokości trochę większej niż my i tuż przed nami, niewysoko wcale i z takim dziwnym szumem. Starałyśmy sobie tłumaczyć, ze to biała wstążka do włosów porwana przez wiatr, chociaż raczej byłoby to nie możliwe, nie frunęłaby tak jak strzała. Następnego dnia dowiedziałyśmy się o śmierci, właśnie w tych godzinach starszego pana z tej wsi i dokładnie w kierunku jego domu to sunęło. Mój dziadek opowiadał mi jak takie światełko pewnie coś jak 25, lub 26 prowadziło go w nocy podczas drogi do domu - ciągle było przy nim, z boku, wyprzedzało go i robiło takie piruety.
danut

Postautor: czarnyMag » 10 mar 2017, 14:26

A można zapytać tak w oparciu i te tablice - czy ktoś z Was zaliczył spotkanie z tzw. UFO?! Bo na tych powyżej rysunkach są dziwne kształty. (kiedyś Estia72 i Natasza pisały o byciu chyba na jakimś obiekcie jako obiekt eksperymentów) ale ja pytam o te tablice - czy ktoś zaliczył w swe prywatne doświadczenie takie coś jak na tych tablicach powyżej jest? Np. zobaczył coś co nad jego głową zawisło i jednocześnie odniósł wrażenie że trzeba wiać? Lub że to "miłość"?

Bo żona i szwagier (brat mej żony) kiedyś widzieli kulę w oddali - kulę która dziwnie szybko zmieniała położenie (a oni oboje do tej pory twierdzą że to zjawisko odebrali negatywnie i że coś wewnątrz nich nakazało im się wycofać w sensie ukryć).
Sam osobiście nie mam zdania - ale tu są osoby z różnych zakątków naszego globu więc pytam.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi