Tzw. Astral

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Tzw. Astral

Postautor: Nikita » 17 lut 2017, 11:03

Nic nie pamietam i wkurza mnie to....ale intuicyjnie i troche rozumowo wyczuwam, ze musi byc Jakis porzadek i sens....a jezeli w tym wszechswiecie istnieje porzadek no to musi byc Ktos, kto ten porzadek stworzyl....istnieja prawa fizyczne i prawa moralne....ktos to ustanowil....samo sie nie zrobilo....a ze mamy wszyscy amnezje to troche do d***....ale widocznie tak musi byc...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: cthulhu87 » 03 mar 2017, 23:37

Znalazłem pomocną ilustrację (w nawiązaniu do teozoficznej genezy pojęcia):

Obrazek

źródło: J. Świtkowski, Okultyzm i magia w świetle parapsychologii, wyd. 1939
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 06 mar 2017, 14:52

Pawełek pisze:Magu, a ja Ci coś zaproponuje. Czemu nie założyłbyś własnego tematu ( w dziale 'Nasz Spirytyzm' bądź 'Różne różności' ), w którym opisałbyś jak zaczęła się Twoja przygoda z astralem? Kiedy to się stało? W jaki sposób? Czy sam chciałeś poznać ten świat, czy może spontanicznie się coś wydarzyło? W jaki sposób wchodzisz do tego świata? Jak często? Jak wyglądały Twoje początki po drugiej stronie?

Myślę że byłby to bardzo ciekawy temat i wiele osób chętnie czytałoby Twoje wspomnienia ;)

Założyłem! Tylko w pytaniach i pt. "Pytania do praktyków".
Zacząłem nieśmiało zadawać pytania w oparciu o siebie i odbierać odpowiedzi najróżniejsze. Wszedłem również na temat przeznaczony dla mediów i oczom nie chciałem wierzyć gdy medium (cieszące się dużym szacunkiem wszystkich) napisało coś w rodzaju: "przyszła do mnie prababka i powiedziała: w skarpetce którą zakosiła twa siostra (którą to siostrę kochasz) był skarb dla ciebie ode mnie" - i siostra medium (cieszące się dużym szacunkiem wszystkich) zrugała od złodziei siostrę umiłowaną za kradzież (a ofiara szła w zaparte że w skarpetce nic nie było!
Pomyślałem Chryste - to są media (cieszące się dużym szacunkiem wszystkich) ?! z których demony sobie żarty robią :shock:
Potem zadawałem kolejne pytania (a każde moje kolejne pytanie odsłaniało coraz więcej mnie) - aż w końcu cały się odsłoniłem.
Ponadto wcześniej otworzyłem się na ezoterycy i zobaczyłem jak zazdrośni ludzie którzy się nawzajem okłamują potrafią być groźni - bowiem coś takiego (w co wierzą na podstawie książek o smokach) jak pakt z demonem (co opisują koloryzując bez granic) nie da się przerobić w realu - ale da się przerobić wywołanie bardzo złego ducha tylko w oparciu o intencje imion przypisanych do tychże duchów. OOBE czy medytacja ODPADA! Tylko real i tylko po pogańsku i musi duch być przekonany że rytuał zmierza do krwawej ofiary - a potem wała (następuje przeskok) i duch odbiera pusty śmiech (kiedy już się ślini) - wtedy jest praktyka i jest wydutkany byt niematerialny który szuka zemsty - a potem jest wszystko co pisałem w temacie "Pytania do praktyków".
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi