Niepokój-pytanie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Niepokój-pytanie

Postautor: fox » 22 lut 2017, 16:36

danut/Nataszo.
1) Drzwi są wysokie i wąskie. Obecnie mają standardową wysokość, ale nad nimi jest rama po dawnym łuku (obecnie nad całym korytarzykiem jest wielki pawlacz) - mieszkanie ma 3.5 h i poprzedni lokatorzy "obniżyli" korytarz o 0.8 - przypuszczam, że rama (półokrągła) była kiedyś przeszklona (świetlik)
2) Nataszo - nie mam danych, co było tu dokładnie przed tymi kamienicami. Ogólnie: było to przedpole miasta, tuż koło murów Carskiej cytadeli (również więzienia i miejsca kaźni). Samo pole nie było w granicach fortyfikacji.
fox

Postautor: danut » 22 lut 2017, 16:51

Dziękuję. Ja uważam, że wygląd danej rzeczy jest szczegółem bardzo ważnym, może potwierdzić prawdziwość wizji. Potrafi nam dać odpowiedź, w którym momencie historii doszło do wzburzenia i zniekształcenia rzeczywistości, co to sprawiło, jaki na nią atak, by nie kształtowała się ona harmonijnie i pięknie dla żyjących i związanych z tym miejscem ludzi, dlaczego powstało to echo, które ma swoje oddziaływanie do dziś.
danut

Postautor: Nikita » 22 lut 2017, 17:27

Fox pomysl o oczyszczeniu mieszkania...na pewno moze pomoc. Dzieci i niektorzy dorosli umieja wyczuc, ze cos jest nie tak. To cos powinno odejsc...Sa tez odpowiednie rytualy, ktore pomagaaja opczyscic domy z bytow...Jest taka dobra wrozka Joanna Wisniewska, ktora za niewielka kase to robi. Polecam.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: OneNight » 22 lut 2017, 18:04

Fox, wysłałem Ci na PW informacje, które mogą Ci się przydać.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 22 lut 2017, 18:35

ta kobieta ma jasne włosy, zaczesane do tyłu, na głowie coś jak lniana chusta w kolorze płowego /siwego materiału
jest otyła, pulchne poliki
przypomina uliczną handlarkę , ma ubranie z tego samego materiału co to coś na głowie
i w pasie bledszy bardziej sprany fartuch

to tyle papapapap
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Krzysztoff » 22 lut 2017, 23:24

cthulhu87 pisze:Według mnie to autosugestia. Rozmyślanie o tym tylko pogłębia przykre odczucia :)

Tak czy inaczej trzeba sobie poradzić jakoś z własnym strachem

Jest taka technika psychologiczna - jeżeli się boisz kogoś - możesz sobie w tym momencie wyobrazić tą osobę np. w samych slipach i skarpetach albo w dziwnym stroju - to pomaga.

Więc tutaj można by przemalować pokój w jakiś wesoły , wręcz absurdalny lub śmieszny kolor , tapetę w miśki, jasne kolory, doświetlić pomieszczenie/korytarz. Powinno być przytulnie :)

Dodatkowo - spirytyści polecają w domu modlitwę za siebie i innych (jak ktoś woli - medytację) , czytanie Ewangelii lub innego wzniosłego (moralnie) tekstu - w domu, wypełnijcie dom miłością do siebie i otoczenia (też sąsiadów) a żadne złe czy zagubione Duchy nie będą wam przeszkadzać.
pozdrawiam
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: moyen » 27 lut 2017, 20:44

Witam
Fox-bardzo dawno temu wprowadziłam się do takiego mieszkania (wynajmowałam) jeżeli będziesz zainteresowana co zrobić pisz na priw
Pozdrawiam
moyen

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi