Niepokój-pytanie

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Niepokój-pytanie

Postautor: Natasza » 21 lut 2017, 15:31

ktoś nie napisałam do was dla hecy, ale zadał konkretne pytanie i oczekuje równie konkretnej odpowiedzi
jeśli nie znacie odpowiedzi napiszcie , że sądzicie , że ... , uważacie , że ...
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 21 lut 2017, 15:49

A co do mojej logiczności, to bez wątpliwości czas oddziałuje nie tylko na przedmioty, ale na wszystko wokół - na istoty, naturę i tworzy ich pamieć. Czas układa zdarzenia w historię i odbija w danym miejscu swoich następstw ślad. Jest wiele przypadków wizji z przeskoczeniem linii czasu, z przewinięciem go do tyłu, lub wprzód i ja zaświadczam, że takie rzeczy zachodzą naprawdę. Nasze przywoływanie pamięci tamtych zdarzeń może wzbudzać w nas przykre dla nich odczucia, ale tak samo uczestnicy tamtych wydarzeń mogą wołać do przyszłości o pamięć o nich.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2017, 16:33 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Re: Niepokój-pytanie/typ informacji

Postautor: fox » 21 lut 2017, 16:33

Bardzo dziękuję za odpowiedzi. W jednym z postów padło zdanie, że podałam mało faktów.
Przepraszam za moją ostrożność - po prostu "trema" osoby, która po raz pierwszy pisze o takim problemie.... Jeśli ktoś wiedziałby, jak poradzić sobie z taką "wyrwą energetyczną" w moim mieszkaniu, a potrzebowałby jakichś informacji, chętnie odpowiem lub uszczegółowię to, co piszę.
fox

Re: Niepokój-pytanie/typ informacji

Postautor: danut » 21 lut 2017, 16:45

fox pisze:Bardzo dziękuję za odpowiedzi. W jednym z postów padło zdanie, że podałam mało faktów.
Przepraszam za moją ostrożność - po prostu "trema" osoby, która po raz pierwszy pisze o takim problemie.... Jeśli ktoś wiedziałby, jak poradzić sobie z taką "wyrwą energetyczną" w moim mieszkaniu, a potrzebowałby jakichś informacji, chętnie odpowiem lub uszczegółowię to, co piszę.

Radzę stworzyć tam przeciwną odczuciom atmosferę, tak jak napisałam wcześniej - nasączyć ją dobrem, dobrymi emocjami, energią miłości - dać ją od siebie innym ludziom i zapraszać ich tam, a ona znów rozchodzić się będzie we wszystkie kierunki i neutralizować tamtą aż ją pochłonie. Widzisz, nawiąże tu do takiej sprawy jak wyszukiwanie takich miejsc przez np. satanistów, dlaczego oni to robią? Czym tam się naprawdę wzmacniają, czym wzmacniają swoje zło przy tych swoich nasączonych żądzami i nienawiścią rytuałach? Pamiętaj, zło pociąga za sobą następne zło i w ten sposób się wzmacnia.
danut

Postautor: danut » 21 lut 2017, 17:29

Napiszę Wam coś. Myślenie, że takie miejsce jest nawiedzone przez ducha np. osoby zamordowanej, jak w tym przypadku jest samo w sobie złe, odpędzanie i przywoływanie jej ducha jest okropne, oczyszczanie i pokazywanie mu "drogi do światła" - głupie. Dlaczego? Dlatego, że ta osoba nie była winna sytuacji, to nie ona odpowiada za dokonany tam czyn, to nie w niej wyzwoliła się siła nienawiści, ona naznaczyła to miejsce tylko swoją przelaną tam krwią. Zatem zły duch związany z tymi złymi emocjami nie jest jej, to nie jest jego cząstka, nie jego pozostałość. To, że mamy wizję dotyczącą sytuacji absolutnie nie wskazuje na kontakt z duchem tej osoby, widzimy zdarzenie i nawiązujemy wtedy kontakt z pamięcią tła. Gdy zaczniemy tę osobę, jej ducha przywoływać, odpędzać go, wyrzucać z tego tła i z jego pamięci, pokazywać mu jakąś przez siebie wyimaginowaną drogę, to ja jestem tego pewna, powinniśmy poczuć się nawet za ten mord za ten czyn dokonany wtedy na niej - współodpowiedzialni, bo autentycznie wzmacniamy siłę nienawiści rozpętaną w tym właśnie momencie i z nią nią się łączymy występując przeciwko tej właśnie osobie. Chcecie to wierzcie, nie chcecie nie wierzcie, ale ja to wiem. ;)
danut

Postautor: Nikita » 21 lut 2017, 18:17

Fox witaj...mi sie wydaje, ze tam moglo cos sie stac i pozostala pamiec miejsca....a moze i Jakis duch tam sie blaka...bo to budzenie sie w nocy o tej samej porze jest troche niepokojace. Proponuje oczyszczenie domu, mieszkania...najlepiej biala szalwia i oczywiscie palic swiece w intencji oczyszczenia...modlic sie lub puszczac mantry....generlanie chodzi o podniesienie wibracji tego miejsca....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: OneNight » 21 lut 2017, 18:22

Fox, witaj na forum.

Mógłbym prosić o zdjęcie pomieszczenia? Jakiej wielkości jest to pomieszczenie?

Więcej szczegółów wysłałem na PW.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: fox » 21 lut 2017, 23:24

Jutro, za dnia spróbuję cyknąć jakieś zdjęcie. To pomieszczenie (dawniej pokoik służby) - ma jakieś 5-6 metrów (kształt L bo część "zabrała spiżarnia po stronie kuchni). Poprzedni właściciele przerobili je na łazienkę. Mieści się ono po lewej stronie takiego długiego, wąziutkiego (80-90 cm) korytarza, prowadzącego do kuchni (po przeciwnej też jest łazienka. Dawniej nie było tam drzwi z tego korytarza - jedynie przejście od strony kuchni. Dodam, że jeden z moich synów też ma takie "lęki" co do tego korytarzyka i łazienki (a ma 13 lat) - nie lubi przez niego wieczorem przechodzić, nawet jak reszta domowników nie śpi i prosi, żeby przynieść mu z kuchni wodę albo coś do picia. Nie ma możliwości, bym przelała na niego swoje lęki - nie rozmawiałam o tym z nikim, ani też niczym nie straszyłam swoich dzieci w żaden sposób.
'
fox

Postautor: danut » 21 lut 2017, 23:28

Nie odpowiedziałaś, czy wygląd okna zgadza się z moim opisem, lub czy było ono od czasów wojny przerabiane, czy zmieniane według dawnego kształtu. Wąskie dwudrzwiowe, wysokie z łukiem?
danut

Postautor: Natasza » 22 lut 2017, 06:12

fox pisze:. Poprzedni właściciele przerobili je na łazienkę.
'

mówiłam Ci , że nie chodzi o okno i nie sugeruj się dzisiejszym wyglądem pomieszczeń , okno nie ma żadnego znaczenia czy jest . czy było , czy będzie

pomieszczenia się zmieniały , a ponadto musiałabyś wiedzieć co znajdowało się zanim powstał ten budynek
ta pani nie wygląda na osobę nawet z okresu międzywojennego
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi