czakramy

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: czakramy

Postautor: danut » 14 lut 2017, 21:15

amiko pisze: Boża Energia jest dostępna dla każdego i można się jedynie dziwić,że ludzie z niej nie korzystają.Mag podał przykład jej stosowania.

A energię da się zobaczyć? Bo coś mi tu nie gra, czym jest energia? :D
danut

Postautor: danut » 14 lut 2017, 21:20

I tu mamy dokładnie takie myślenie jak z tym telewizorem :lol: Komuś się wydaje, że światło padające z ekranu, hmm a może i cały wyświetlany obraz złapie do butelki, pudełka i je wyniesie przenosząc je w inne miejsce, ukradnie dla siebie.
danut

Postautor: amiko » 14 lut 2017, 21:31

danut

A energię da się zobaczyć? Bo coś mi tu nie gra, czym jest energia? :D

Zobacz jej działanie.Co o tym sądzisz?

https://www.youtube.com/watch?v=O_jpDHgzMIM

Jeśli dobrze pamiętam ze szkoły,energia jest to zdolność siły do wykonania pewnej pracy.Najważniejsza jest Boża Energia.
amiko

Postautor: danut » 14 lut 2017, 21:39

Co o tym sądzę, o tym filmiku? - Cyrk :lol: Sztuczka hochsztaplerska z wykorzystaniem hipnozy. Wyobrażenie sobie kuli i rzucanie w kogoś złą intencją, aaa mag to potrafi chyba a jak nie on to "spółka". Co więcej na innym forum przechytrzyłam tę sztuczkę, tę samą, bo w niej nie trzeba kogoś widzieć a podłącza się myślą do danej osoby np. namierzając ją przez internet - a ja wyłapałam te ich myśli i odepchnęłam je z taką siłą, że ta cała kula się im rozbiła, o nich samych i oplotły ich czarne węże, wszystkich i skoro to zobaczyłam to wiem czym była ta ich kula (ładna mi boska energia :lol: ) - naładowana.
danut

Postautor: danut » 14 lut 2017, 21:52

amiko, to samo wykorzystują na mszach egzorcystycznych :D Oglądałam taki filmik na którym ksiądz podchodził i energicznie dotykał w czoło wiernych- sp[ij, śpij i oni padali na ziemię, a jak się i jeszcze komuś udzieliła hipnoza to tez się przewrócił.
danut

Postautor: Estia72 » 14 lut 2017, 22:21

Pradu tez nie widac czy znaczy przez to ze nie istnieje...fal radiowych rowniez nie widzimy a mimo to nasze radia jak i TV je odbieraja!
Energia, prana jest wszedzie, kazde cialo rowniez potrzebuje energii, dostarczamy jej poprzez zywnosc , emocje/mysli .

Nie raz mielismy doswiadczenie kiedy zla wiadomosc/wydarzenie/slowo sprawilo ze poczulismy sie zmeczeni pozbawieni energii, czesto doswiadczamy tego np. po klotni , wtedy wrecz czujemy sie wypompowani/pozbawieni energii, tak rowniez dzialaja na innych pewne osoby zwane wampirami energetycznymi ktore wywoluja konflikty gdy maja niedobory energetyczne...
dzieje sie tak poniewaz takie osoby zle dysponuja swoja energia zyciowa, zle ja lokuja...nalezy pamietac o tym ze nasza energia podaza za mysla...jesli przez caly dzien skupiamy swoja uwage na negatywnych aspektach takich jak problemy,narzekanie, choroby, klotnie , zamartwianie sie na zapas, zycie przeszloscia, chowanie uraz itd. to niestety tracimy nasz energie zyciowa...a przy dlugotrwalych brakach energetycznych rowniez nasze komorki/organy zanizaja swoje wibracje i zaczynaja sie choroby,

np. bioenergoterapeuci dzialaja rowniez na zasadzie przekazywani energii ,doenergetyzowania ciala chorej osoby.
W hinduizmie znamy ja pod nazwa-prana, w filozofi chinskiej jako Qi. Nawet w biblii mamy cytat o kladzeniu rak na chorych...zaprzeczanie jej tylko dlatego ze jej nie widzimy ,czy nie wszyscy wiedza jak jej stosowac/jak dziala nie oznacza ze jej nie ma :)
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: danut » 14 lut 2017, 22:48

Bioenergioterapia - to nie magia, a świat energii, fal świetlno - informacyjnych naturalnie działa w naszym świecie, ale sztuczki jakie się wykorzystując ich istnienie chce pokazywać są naprawdę nie raz śmieszne i do tego tę ciemnotę próbuje się za ich pomocą wciskać innym ludziom.
danut

Postautor: Natasza » 15 lut 2017, 07:54

co to jest magia?

odpowiedź : brak wiedzy

jesteś tym większym Magiem im większą posiadasz wiedzę i potrafisz nią zarządzać

światem widzialnym i niewidzialnym kierują Ci , którzy posiadają dostęp do najwyższych arkan nauki
ich wiedza wyprzedzając o lata świetlne inne cywilizacje pozwala stawiać warunki chcenia i nie chcenia wobec innych niskich światów ( nie chodzi
o wartości moralne w tej ocenie )

kiedy jedni w czymś co jest incydentalnym, niewyjaśnionym zjawiskiem doszukują się ingerencji boskiej lub diabelskiej,
drudzy buszują w wymiarach jakie są wizją najbardziej wyrafinowanych umysłów nauki teoretycznej
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 15 lut 2017, 08:31

Pradu tez nie widac czy znaczy przez
to ze nie istnieje.. .fal radiowych
rowniez nie widzimy a mimo to nasze
radia jak i TV je odbieraja!
Energia, prana jest wszedzie , kazde
cialo rowniez potrzebuje energii,
dostarczamy jej poprzez zywnosc ,
emocje/ mysli .

Ale prąd i fale radiowe da się zmierzyć.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 15 lut 2017, 12:04

Zaraz. To, że Ziemia wytwarza swoje pole magnetyczne i jest olbrzymim magnesem, a najmniejszy żywy organizm z nim współoddziałuje i sam wytwarza takie pole to chyba wiemy. Poza tym człowiek emituje ciepło i jest doskonałym przewodnikiem prądu. Estia nie wierzysz? - to dotknij się do czegoś co może kopnąć i poproś kogoś by dotknął w tym samym czasie ciebie- ty nie odczujesz, ale on tak. Że zachodzą procesy gnilne wytwarza się gaz po śmierci takiego organizmu tez doskonale wiemy, że występuje takie zjawisko jak podwyższona temperatura ciała, a najbardziej w miejscach chorych podczas rożnych kłopotów ze zdrowiem - też.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi