czarnyMag pisze:a obecne Polskie Towarzystwo Spirytystyczne łączy się z tym Forum i gdyba w oparciu o doświadczenia Kardeka który jest już martwy!

od ponad 100 lat!
Magu, poproszę o źródło tego, bo aktualnie to są tylko Twoje osobiste przemyślenia.
Tu również proszę o źródło

Poza tym, dlaczego mieliby kontaktować się tylko z duchem Kardeca? Przecież jest wiele, naprawdę wiele innych duchów, które na pewno chętnie by pomagały w rozwoju.
czarnyMag pisze:Takie są te ich przekazy - przekazy które ja "czarnyMag" interpretuję jako DIABOLICZNE! To nie była "babcia" ale to był już DEMON!
Masz prawo tak interpretować.
czarnyMag pisze:Ale ja czekam i się łudzę, że media tegoż forum (skoro Polskie Towarzystwo Spirytystyczne odwołuje się do Was) napiszą dalszy ciąg SPIRYTYZMU w oparciu o Mistrza Kardeka poprzez własny kontakt z Nim i własny rozum!
Tutaj również proszę o źródło, skąd towarzystwo odwołuje się rzekomo tylko do forum. Zapominasz Magu, że jakiekolwiek medium nie ma żadnego obowiązku rejestrować się tu na forum. I nie - nie uznaje się Kardeka za "mistrza". Nie wiem skąd to wytrzasnąłeś. To nie jest żadne bóstwo

czarnyMag pisze:A jak nie napiszą to "spirytyzm" zaczyna i kończy się dla mnie i milionów podobnie do mnie rozumujących na Alanie Kardeku!
Pozostali to naśladowcy i hochsztaplerzy którzy chcą kasy w oparciu o naiwność!!!
Szczerze mówiąc aktualna wiedza, którą przekazuje spirytyzm jest w większości wystarczająca, szczególnie jeśli chodzi o zasady moralne, bo o to tak naprawde chodzi w życiu (zachęcam do Ewangelii według spirytyzmu). Bycie naśladowcą to przecież nic złego, dopóki czynimy dobro a nie zło. Chcemy tylko przekazywać wiedzę dalej osobom, które są nią zainteresowane. Jeśli chodzi o naiwność - to tu się z Tobą zgadzam. Spirytyzm również nie akceptuje "mediumicznych usług" w zamian za pieniądze. Zazwyczaj takie osoby mają niewiele wspólnego z samym spirytyzmem.
Pozdrawiam Magu