Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: czarnyMag » 03 lut 2017, 18:10

danut pisze:
czarnyMag pisze:
danut pisze:Gdy lody stopnieją ziemia odsłoni to co tam jest, być może jakieś pozostałości po bardzo odległej od naszej cywilizacji, jeśli przetrwało :D Kosmici w tym nei pomogą.

Tam są bazy kosmitów i od 50 lat Twoja Planeta z Nimi kooperuje! :lol:
A to co Tu uznajesz za naukę jest tym na co Oni się zgodzili byś odebrała jako nauka :lol:

a wśród Nich są tacy jak Ja którzy swoją wolność upatrują w Nich :lol: Więc postaw się Im i zrzuć prypat Reptylian i Anunaki oraz tych co są zwykłymi pionkami z nich :) i przestań wszystko w co wierzysz opierać o Nich - zacznij myśleć!

:mrgreen:
Kto Ci tak namieszał w rozumie? Tylko dobrze pomyśl, zanim odpowiesz. :lol:

na pewno nie Kardek - ależ Wiesz w karmę a jak nie w karmę to w grzechy i staraj się być dobrym niewolnikiem :lol:

Danut - wybierz się na Antarktydę - na pewno kogoś z Was stać na tydzień na Antarktydzie :) No - zobaczymy kto dostanie pozwolenie :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 03 lut 2017, 22:23

A po co? Czy znasz takie zjawisko na pustyniach zarówno lodowych jak i piaskowych jak fatamorgany może? :) Powstają w wyniku załamania się i odbijania światła w warstwach powietrza, ale to jeszcze nie wszystko, bo na wskutek dłuższego przebywania w tych skrajnych, przecież, warunkach człowiek zaczyna mieć omamy i halucynacje.
danut

Postautor: czarnyMag » 06 lut 2017, 12:57

To tak dla info, że nie jeden ja wierzę w takie rzeczy (ponoć Ziemia się zacznie mordować jak to dotrze do niej jako fakt (na razie to nie jest fakt więc spoks :twisted:

YouTube: Tajne programy kosmiczne - Roman Nacht - 3.02.2017
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 06 lut 2017, 13:08

danut pisze:A po co? Czy znasz takie zjawisko na pustyniach zarówno lodowych jak i piaskowych jak fatamorgany może? :) Powstają w wyniku załamania się i odbijania światła w warstwach powietrza, ale to jeszcze nie wszystko, bo na wskutek dłuższego przebywania w tych skrajnych, przecież, warunkach człowiek zaczyna mieć omamy i halucynacje.

A fatamorgana - oczywiście - Ziemi ta Twoja Fatamorgana wskazuje cel od 2000 lat :) Możecie sobie ją uznać za boga - w sumie powinniście :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 06 lut 2017, 22:04

czarnyMag pisze:
danut pisze:A po co? Czy znasz takie zjawisko na pustyniach zarówno lodowych jak i piaskowych jak fatamorgany może? :) Powstają w wyniku załamania się i odbijania światła w warstwach powietrza, ale to jeszcze nie wszystko, bo na wskutek dłuższego przebywania w tych skrajnych, przecież, warunkach człowiek zaczyna mieć omamy i halucynacje.

A fatamorgana - oczywiście - Ziemi ta Twoja Fatamorgana wskazuje cel od 2000 lat :) Możecie sobie ją uznać za boga - w sumie powinniście :twisted:

Ziemię za Boga? :shock: To jest tylko bąbelek na oceanie wód życia - nietrwały, który kiedyś powróci do poziomu tła odbijającego istnienia, ale który wraz z całym dobrodziejstwem inwentarza trzeba szanować, bo po coś istnieje dla wspólnego dobra nieskończoności. Określenie "fatamorgana, matrix, gra, film" są nie do przyjęcia, bo przez takie pojmowanie doczesnego życia można pomyśleć, że mogę robić co chcę - niszczyć, zabijać, lekceważyć to życie.
danut

Postautor: czarnyMag » 09 lut 2017, 00:09

CIEKAWOSTKA

Google: w ogrodzie nowej ziemi
temat: Wizja przyszłości od archanioła Michała.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 13 lut 2017, 11:29

Takie pytanie (już ostatnia wypowiedź moja w powyższym temacie) Alan Kardek był członkiem Francuskiego Towarzystwa Spirytystycznego które to "towarzystwo" łączyło się z duchami by przekazywać od nich przesłania a obecne Polskie Towarzystwo Spirytystyczne łączy się z tym Forum i gdyba w oparciu o doświadczenia Kardeka który jest już martwy! :twisted: od ponad 100 lat! :lol:
A czy przypadkiem następstwem zaistniałej sytuacji nie powinien być kontakt tegoż "Towarzystwa" z Kardekiem?! Nie? No to jest problem! Czego się boicie?! Jest wśród Was wiele mediów które koncentrują się nad takimi tematami jak - interpretacja czy babcia dała "worek złota" wam a tenże trafił do waszej siostry która się wypiera - TO SĄ WASZE MEDIA! :lol: :lol: :lol:
Takie są te ich przekazy - przekazy które ja "czarnyMag" interpretuję jako DIABOLICZNE! To nie była "babcia" ale to był już DEMON! :lol:
Ale ja czekam i się łudzę, że media tegoż forum (skoro Polskie Towarzystwo Spirytystyczne odwołuje się do Was) napiszą dalszy ciąg SPIRYTYZMU w oparciu o Mistrza Kardeka poprzez własny kontakt z Nim i własny rozum!
:twisted:
A jak nie napiszą to "spirytyzm" zaczyna i kończy się dla mnie i milionów podobnie do mnie rozumujących na Alanie Kardeku!
Pozostali to naśladowcy i hochsztaplerzy którzy chcą kasy w oparciu o naiwność!!!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Pawełek » 13 lut 2017, 11:42

czarnyMag pisze:a obecne Polskie Towarzystwo Spirytystyczne łączy się z tym Forum i gdyba w oparciu o doświadczenia Kardeka który jest już martwy! :twisted: od ponad 100 lat! :lol:

Magu, poproszę o źródło tego, bo aktualnie to są tylko Twoje osobiste przemyślenia.

czarnyMag pisze:A czy przypadkiem następstwem zaistniałej sytuacji nie powinien być kontakt tegoż "Towarzystwa" z Kardekiem?! Nie? No to jest problem! Czego się boicie?! Jest wśród Was wiele mediów które koncentrują się nad takimi tematami jak - interpretacja czy babcia dała "worek złota" wam a tenże trafił do waszej siostry która się wypiera - TO SĄ WASZE MEDIA! :lol: :lol: :lol:

Tu również proszę o źródło :) Poza tym, dlaczego mieliby kontaktować się tylko z duchem Kardeca? Przecież jest wiele, naprawdę wiele innych duchów, które na pewno chętnie by pomagały w rozwoju.

czarnyMag pisze:Takie są te ich przekazy - przekazy które ja "czarnyMag" interpretuję jako DIABOLICZNE! To nie była "babcia" ale to był już DEMON! :lol:

Masz prawo tak interpretować.

czarnyMag pisze:Ale ja czekam i się łudzę, że media tegoż forum (skoro Polskie Towarzystwo Spirytystyczne odwołuje się do Was) napiszą dalszy ciąg SPIRYTYZMU w oparciu o Mistrza Kardeka poprzez własny kontakt z Nim i własny rozum!

Tutaj również proszę o źródło, skąd towarzystwo odwołuje się rzekomo tylko do forum. Zapominasz Magu, że jakiekolwiek medium nie ma żadnego obowiązku rejestrować się tu na forum. I nie - nie uznaje się Kardeka za "mistrza". Nie wiem skąd to wytrzasnąłeś. To nie jest żadne bóstwo :)

czarnyMag pisze:A jak nie napiszą to "spirytyzm" zaczyna i kończy się dla mnie i milionów podobnie do mnie rozumujących na Alanie Kardeku!
Pozostali to naśladowcy i hochsztaplerzy którzy chcą kasy w oparciu o naiwność!!!

Szczerze mówiąc aktualna wiedza, którą przekazuje spirytyzm jest w większości wystarczająca, szczególnie jeśli chodzi o zasady moralne, bo o to tak naprawde chodzi w życiu (zachęcam do Ewangelii według spirytyzmu). Bycie naśladowcą to przecież nic złego, dopóki czynimy dobro a nie zło. Chcemy tylko przekazywać wiedzę dalej osobom, które są nią zainteresowane. Jeśli chodzi o naiwność - to tu się z Tobą zgadzam. Spirytyzm również nie akceptuje "mediumicznych usług" w zamian za pieniądze. Zazwyczaj takie osoby mają niewiele wspólnego z samym spirytyzmem.

Pozdrawiam Magu ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: czarnyMag » 13 lut 2017, 12:29

Pawełek pisze:
czarnyMag pisze:a obecne Polskie Towarzystwo Spirytystyczne łączy się z tym Forum i gdyba w oparciu o doświadczenia Kardeka który jest już martwy! :twisted: od ponad 100 lat! :lol:

Magu, poproszę o źródło tego, bo aktualnie to są tylko Twoje osobiste przemyślenia.

Jak na google wpisać Polskie Towarzystwo Spirytystyczne to wyskakuje Spirytyzm.pl A więc Wy.

czarnyMag pisze:A czy przypadkiem następstwem zaistniałej sytuacji nie powinien być kontakt tegoż "Towarzystwa" z Kardekiem?! Nie? No to jest problem! Czego się boicie?! Jest wśród Was wiele mediów które koncentrują się nad takimi tematami jak - interpretacja czy babcia dała "worek złota" wam a tenże trafił do waszej siostry która się wypiera - TO SĄ WASZE MEDIA! :lol: :lol: :lol:

Pawełek pisze:Tu również proszę o źródło :) Poza tym, dlaczego mieliby kontaktować się tylko z duchem Kardeca? Przecież jest wiele, naprawdę wiele innych duchów, które na pewno chętnie by pomagały w rozwoju.

To o "worku złota" od babci to przeistoczony problem medium z tegoż forum w temacie tylko dla mediów (bo zostałem pouczony, ze w tym temacie wypowiadają się tylko bożyszcze "media"! To jest na bank - jakaś paniusia (dla mnie) pisała że babcia jej coś po śmierci przekazała (mianowicie, że tu i tu jest coś dla niej - a to miała akurat jej siostra - głupiec by nie zobaczył, że demon kręci tą pancią!). A co do seansów - nie przeprowadzacie nic bo nie opisujecie też nic, że coś takiego przeprowadzacie.
A co do Chico Xavier to on tylko opierał się o to co wcześniej z kodyfikował Kardek - bo gdyby nie Kardek to Chiko by spędził swój żywot w domu wariatów :)

Pawełek - chodzi o to byście wzięli inicjatywę w swoje ręce i poprowadzili jakieś badania! Wy media i Wy intelektualiści Spirytyzmu!

ps. na podstawie tylko mej żony - wzięła od Was reinkarnację i karmę - powiedziała "dziękuję, i do widzenia" i odeszła bo spirytyzm się zatrzymał! Żona rozmawia we śnie z Jezusem i aniołami a na żywo z Natchem, Mikulską, Aronem i Cobrą a Wy stoicie w miejscu!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: cthulhu87 » 13 lut 2017, 12:41

Spirytyzm daje nam użyteczną siatkę pojęciową i stanowi owoc doświadczeń pierwszych badaczy mediumizmu, dlatego dla spirytystów kodyfikacja Kardeca jest punktem wyjścia do rozumienia rzeczywistości duchowej. Podobnie jak dla ludzi zajmujących się poznawaniem świata fizycznego punktem wyjścia są rezultaty osiągnięte np. przez Newtona czy Einsteina, a dla osób zajmujących się biologią punktem wyjścia jest teoria ewolucji. Jest to zatem dobra rzecz, aby nie pogubić się poznając świat duchowy. Dlatego doktryna spirytystyczna nie musi być wcale w 100% aktualna, ale jej znajomość jest niezbędna, jeśli kogoś interesuje temat manifestacji duchów.

Co do PTSS, celem Stowarzyszenia jest przede wszystkim popularyzacja spirytyzmu, nie było i nie będzie nigdy mediów, które oficjalnie wypowiadałyby się w imieniu stowarzyszenia.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi