Dzieci

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Dzieci

Postautor: Pablo diaz » 05 lut 2017, 22:29

Natasza pisze:Drogi Pablo - powiedz, ale szczerze , czy jesteś przekonany w sto procentach, że ten przekaz to prawda????

Droga Nataszo proszę o wyrozumiałość ,ale nie wypada wypowiadać mi się o przekazie czy jest niezaprzeczalny,ponieważ jeśli powiem,że tak, to Ciebie urażę,a jeśli powiem,że nie ,to czułość Danut mogłaby ucierpieć ,więc ciepło ,które czujemy wobec siebie zostałoby zachwiane.
Należy powiedzieć,że to co doświadczamy jest jedynie próbą,która na celu ma zbliżyć nas do Boga,w celu spostrzeżenia naszych niedostatków moralnych i ewnetualnej pomocy drugim.
Jak pewnie zauważyłaś medium spirytystyczne z tego forum praktycznie nie wypowiadają się ,a tym bardziej na temat eksperiencji astralncyh.Na przestrzeni prawie dwustu lat badania spirytystyczne były powodem powstania wielo tysięcznego zbióru dzieł o aspekcie naukowymi moralnym...a ponowne dysputy (z braku grzecznści i szacunku) wprowadzałyby jedynie w niepotrzebne nieporozumienia ,a co za tym idzie nieprzychylność jednych do drugich,co w środowisku spirytystycznym jest nie do przyjęcia.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Natasza » 06 lut 2017, 07:44

Pablo- jeśli taka jest Wasza wola jako spirytystów by nie wchodzić w polemikę to ja jak najbardziej to szanuję i zostawiam jak jest

tym bardziej doceniam Ciebie za chęć wymiany zdań , bo w bólach czy na słodkim , ale cenię sobie rozmowę zamiast stania w z tyłu i robieniu uniku
miłego dnia :P
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Pablo diaz » 06 lut 2017, 09:38

Natasza pisze:Pablo- jeśli taka jest Wasza wola jako spirytystów by nie wchodzić w polemikę to ja jak najbardziej to szanuję i zostawiam jak jest

tym bardziej doceniam Ciebie za chęć wymiany zdań , bo w bólach czy na słodkim , ale cenię sobie rozmowę zamiast stania w z tyłu i robieniu uniku
miłego dnia :P

Nie jest wolą spirytystów a wolą Tego,który (wszystkich nas ludzi ) posłał tu na Ziemię ,abyśmy z wielkim szacunkiem kultywowali serdeczność i życzliwość wobec siebie.

Czyż Jezus wymawiając te słowa w jasny sposób nie uprzedzał:
Odsuńcie się ode mnie, wy, których serca rozsiewają nienawiść i gorycz, którzy doprowadzacie innych do łez,którzy znieważacie bliźniego zamiast ocierać łzy z jego twarzy...Was spotka płacz i zgrzytanie,gdyż królestwo Boga przeznaczone jest dla łagodnych, pokornych i miłosiernych.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Natasza » 06 lut 2017, 09:56

tak, ale nie jest sztuką o tym mówić ale to pokazywać w praktyce - poprzez wymianę zdań
będąc w cieniu nie za bardzo ma się okazję pokazać ten stan ,, ducha,,

swoją drogą ten zacytowany tekst powiedzmy Jezusa czyż nie pokazuje braku miłosierdzia i wyraźnie nacechowanych ludzkich uprzedzeń
on mówi tak w wolnym tłumaczeniu

,, słuchajcie fajnych zapraszam do mojej chaty, a wy się pakujcie zafajdańcy ,,
ja go tak odczytuję , choć osobiście Ci powiem, że nie ufałabym na ślepo w prawdziwość tych wszelkich zdań
gdyby ta postać napisała sama cokolwiek ok - wtedy powiedzmy , że tak, ale rękami innych?? że niby on? mało wiarygodne świadectwo
a po samych cytatach widać ludzką łapę i cechy naganne
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 lut 2017, 11:04

Natasza pisze:tak, ale nie jest sztuką o tym mówić ale to pokazywać w praktyce - poprzez wymianę zdań
będąc w cieniu nie za bardzo ma się okazję pokazać ten stan ,, ducha,,

swoją drogą ten zacytowany tekst powiedzmy Jezusa czyż nie pokazuje braku miłosierdzia i wyraźnie nacechowanych ludzkich uprzedzeń
on mówi tak w wolnym tłumaczeniu

,, słuchajcie fajnych zapraszam do mojej chaty, a wy się pakujcie zafajdańcy ,,
ja go tak odczytuję , choć osobiście Ci powiem, że nie ufałabym na ślepo w prawdziwość tych wszelkich zdań
gdyby ta postać napisała sama cokolwiek ok - wtedy powiedzmy , że tak, ale rękami innych?? że niby on? mało wiarygodne świadectwo
a po samych cytatach widać ludzką łapę i cechy naganne

Gdzie tu widzisz cechy naganne? To mamy wpuścić do swojego domu złodziei, zabójców, po to by nas okradli, pobili, zabili?
danut

Postautor: Natasza » 06 lut 2017, 11:47

a jaka to sztuka rozmawiać i gościć tylko ,, świętych,,?
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 lut 2017, 12:24

Natasza pisze:a jaka to sztuka rozmawiać i gościć tylko ,, świętych,,?

Nie o to w tym chodzi, chociaż w sumie dobrze porównałaś sprawę do gościny. Widzisz podobnie wyglądała nawet u mnie, w moich doświadczeniach symbolika przejścia do innego świata - wesele i przygotowywanie przyjęcia. Ta uroczystość jest wyjątkowa, dotyczy miłości konkretnych i wybranych osób i to oni decydują o tym, których gości na owo wydarzenie mogą zaprosić. Za moich młodych lat wesele na południu kraju miało swoje zwyczaje, wyrażały one wyjątkowość tego dnia dla całej znanej sobie społeczności, ale te wiązały się ze ścisłymi zasadami sprawiedliwie traktującymi ludzi bliższych młodej parze i mniej z nimi związanych. Goście zajmowali przygotowane dla nich stoły do uczty, a tzw. słaza czyli każdy kto zechciał przyjść mógł tylko zatańczyć przy muzyce, skosztować ciasta i napić się wódki - nie zasiadał za stołem.
danut

Postautor: Natasza » 06 lut 2017, 12:36

opowiadając moje wyciągnięcie mnie dosłownie z ciała gdy miałam 17 lat - przekazałam opis przyjęcia - ,, głos,, miły i serdeczny właśnie zapraszał mnie na takie - był duży stół, na nim mnóstwo jedzenia i picia, świece , rząd krzeseł i ludzie
ale po chwili wow! wszystko się zmieniło i moja świadomość przeszła do pomieszczenia gdzie stanęłam przez postaciami ok do 220 cm wzrostu w liczbie ok 10 itp reszta znana

innym razem o czym nie pisałam , miałam okazję być zaproszona przez jedną postać i ona ta postać zrobiła dla mnie i dla siebie dwuosobowe przyjęcie - w stylu pałacowym , był przepiękny barokowy wystrój, romantyzm itp itd
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 06 lut 2017, 12:43

No cóż cel zaproszenia zna zwykle zapraszający najlepiej, ale i goście winni się go chociaż domyślać, a najgorzej jest wtedy, gdy zechce się z niego skorzystać nie znając go wcale.
danut

Postautor: Natasza » 06 lut 2017, 12:51

rozpoznanie zajęło mi lata
w tym rozpoznanie , że ci co przychodzą jako nasi bliscy, nimi nie są i to jest jedna z największych tajemnic jakie udało mi się odkryć na sobie samej
i przekazywać innym
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi