Dzieci

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Dzieci

Postautor: danut » 05 lut 2017, 12:30

Pablo diaz - i to byłoby z tym co napisałam zgodne. Nataszo nie jestem praktykiem, bo żadną ezoteryką i czarami marami się nie zajmuję, ubliżyło by to mojej godności, nawet gdybym chciała zrobić ze swoich predyspozycji profesję i potem nadymać się, przewracać oczami, patrzyć w szklaną kule, lub wahadełko i udawać że coś widzę, bo niestety nie tak to działa. Z innymi rzeczywistościami z o wiele szerszym widzeniem rzeczywistości niż ta ustalona i bardzo okrojona wspólna dla nas wszystkich mam do czynienia od dziecka. Żadnych wniosków nie wyciągnęłam z tego co przeczytałam, gdyż jeszcze raz powtarzam bzdety magów, ezoteryczek, teorii spiskowych mnie nie interesują, nie czytam takich książek. Wnioski wyciągam ze swojego życia, osobistych doświadczeń, a że nie raz są one zgodne z czyjąś pracą zwykle dowiaduje się właśnie na forach :D , lub gdy mnie ci ludzie oczytani w jakichś mądrych pozycjach sami odnajdą i zwrócą mi na to uwagę. :)
danut

Postautor: amiko » 05 lut 2017, 12:39

danut

danut pisze:.. a tak dziś pozwoliłam sobie przejrzeć profile na Fb i co tam znalazłam? - Zdjęcie tego dziecka z mojej wizji - oczywiście zachowam się godnie i jego personali nie zdradzę, zostanie to dla mojej wiadomości.

Co to jest Fb? Jakieś forum?
amiko

Postautor: danut » 05 lut 2017, 12:41

Serwis społecznościowy, nie udaj, że go nie znasz, bo chyba każdy wie :)
danut

Postautor: Natasza » 05 lut 2017, 12:43

nie zrozumiałaś
mówiąc o praktyce mam na myśli nie żadne machanie różdżką akurat nie teraz o tym, ale o kontakcie ze światem z innego wymiaru
mówisz w sposób tak pewny jakbyś widziała duchy a nie widzisz czego dowody są na tym forum w ani jednym przypadku, ani jednym null - przekazując ludziom informacje nie powiedziałaś nic co miałoby odzwierciedlenie do rzeczywistości danej osoby
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 05 lut 2017, 12:48

Natasza pisze:nie zrozumiałaś
mówiąc o praktyce mam na myśli nie żadne machanie różdżką akurat nie teraz o tym, ale o kontakcie ze światem z innego wymiaru
mówisz w sposób tak pewny jakbyś widziała duchy a nie widzisz czego dowody są na tym forum w ani jednym przypadku, ani jednym null

Znowu mnie pomawiasz. ty wiesz to co ja widzę? - Straszne jest to co ty piszesz i nietrafne.
A wracając do motywu, który zainteresował amiko - to chciałabym zwrócić uwagę na matki wykorzystujące własne dzieci w celach rytualnych, bo straszny to proceder - potem daje się zaobserwować to co dzieje się z tym dzieckiem i jak ono jest oddane złu, wydaje się jakby było ono przez tych rodziców właśnie złożone mu w ofierze.
danut

Postautor: Natasza » 05 lut 2017, 12:50

pamiętaj, ja nie rzucam słów na wiatr, wszystko można znaleźć - nie usunięto
co do ofiar jakie matki masz na myśli ?i jakie to dzieci? diabła? a może to wcielenie świadomości, która chce być złożona złu i taką wolną wolę podjęła
co Tobie do tego?
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: 1Prawda1 » 05 lut 2017, 12:53

http://www.facebook.pl
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: danut » 05 lut 2017, 12:57

Niestety ale jest też coś takiego jak łamanie cudzej wolnej woli i atak jednej świadomości na drugą, niszczenie jej i te słabsze czasami mu ulegają, boją się walczyć o siebie. A mnie tyle do tego, że chciałabym pokazać ludziom, że taki atak/ opętywanie jak nie nazwiesz idzie powstrzymać, obronić się przed nim i go zwyciężyć pozbawiając tej możliwości i wyrwać się ze szponów zła.
danut

Postautor: Estia72 » 05 lut 2017, 20:09

enka pisze:Witam wszystkich serdecznie!
chciałabym się dowiedzieć co z duszami dzieci które nie przeszły na drugą stronę? znam różne historie o duszach błąkających się dzieci, czy w ogóle dzieci które po prostu zostały po śmierci w jakimś miejscu i nie daje mi to spokoju. Teoretycznie mamy opiekuna, jestesmy zaopiekowani, a w takim razie co z takimi dzieciecymi duchami, one przynajmniej wedle moich wyobrażań powinny dostać szczególną opiekę po tamtej stronie, więc dlaczego??
Bardzo przepraszam, jeżeli temat już został poruszony..

Witaj :)
Po czesci odpowiedzial Ci tutaj Pablo ale nie do konca jest jak tu zostalo przedstawione.
Kazdy z nas slyszal ze nawet dusze doroslych osob potrafia byc uwiezione w ziemskim planie na ziemi. Najczesciej tymi ktorzy uwiezily te dusze za rowno doroslych jak i dzieci sa najblizsi ktorzy odeszli przed nami a ktorzy psychicznie i fizycznie teroryzowali/zniewalali te osoby, mialy na nie za zycia wielki wplyw, odbieraly im ich decyzyjnosc. Po smierci nic sie nie zmienia niestety... Jesli dorosly duch jest slabszy psychicznie to duch zmarlego tyrana moze przejac kontrole nad ta osoba i tak samo to sie ma do dzieci.
Dziecko
steroryzowane/przejete przez taka osobe zostaje nie tylko zatrzymany w tym planie ale i odciete od pomocy. Do puki takie dziecko nie przejdzie do swiata duchowego jego swiadomosc sie nie obudzi , pozostajac tutaj na ziemi nadal dzieckiem...To nie jest tak ze od razu po smierci/odlaczeniu od ciala stajemy sie w pelni swiadomi tego kim jestesmy...jesli jestesmy dorosli i mamy wiedze juz za zycia o tym kim jestesmy to juz zupelnie co innego, ale dzieci raczej sa malo swiadomi no chyba ze sa to juz Tkz. "stare dusze" Czasami jedno z rodzicow ktorego dusza jego dziecka zostala zatrzymana i przejeta przez tyrana w planie ziemskim wciela sie w poblizu miejsca swojego poprzedniego domu by pomoc uwolnic to dziecko.
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: amiko » 05 lut 2017, 20:43

1Prawda1 pisze:

http://www.facebook.pl

Dziękuję za odpowiedź.Fb skojarzyło mi się z Forum biblijnym.Po odpowiedzi danut,że każdy wie co to jest Fb,po chwili przyszła mi do głowy odpowiedź,że to jest facebook.pl.Jaka część mnie mi jej udzieliła,jeśli mój świadomy rozum nie wiedział co oznacza Fb?
amiko

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi