Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: OneNight » 31 sty 2017, 21:26

To człowiek jest w stanie stworzyć istotę swoją myślą?

A więc ten legion demonów, miałaś na myśli serwitory?

Już nadrabiam Twoją wiedzę:
Serwitor, to chyba od angielskiego słowa serve(służyć) i jest to istota bez samoświadomości, którą tworzy mag, aby mu służyła. Znajduje się ona na planie niefizycznym, a więc fizyczna nie jest i jest zaprogramowana w konkretnym celu np. podsyłaniu koszmarów ofierze. A przynajmniej tak słyszałem.
Ostatnio zmieniony 31 sty 2017, 21:35 przez OneNight, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 31 sty 2017, 21:32

OneNight pisze:To człowiek jest w stanie stworzyć istotę swoją myślą?

Nie do końca istotę, bo ta utworzy się jak jakaś próba wyświetlenia czegoś, ale nie zaistnieje tu. No przecież OneNight :D - mnie podsyłali takiego śmiesznego żabę kosmitę z innego forum, chociaż przypuszczam ze to byli ci sami ludzie co tutaj tym się trudnią, a poza tym te wszystkie opowieści o zmorach, zjawach nocnych, to co innego? - Tylko to. Także zrzeszeni w jakiej sekcie wzajemnei tym siebie straszą, czasem łączą ze sobą i wizualizują potwora.
danut

Postautor: danut » 31 sty 2017, 21:34

OneNight pisze:To człowiek jest w stanie stworzyć istotę swoją myślą?

A więc ten legion demonów, miałaś na myśli serwitory?

Pewnie to, ja naprawdę nie mam wiedzy z ksiąg "tajemnych" to nie znam tych określeń.
Ps. Ej, Enki podobno oddziaływał na ludzi blisko pani Lucyny, przyrzekali ze naprawdę. :D Nie wiem jak z widzeniem go, bo zapomniałam jak to było dokładnie, bo czytałam to dawno.
Ostatnio zmieniony 31 sty 2017, 21:40 przez danut, łącznie zmieniany 1 raz
danut

Postautor: OneNight » 31 sty 2017, 21:40

Ponoć taki serwitor może zyskać samoświadomość i się zbuntować - dlatego nikt nie tworzy ich na stałe. Mi to bardziej przypomina istotę niż hologram.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 31 sty 2017, 21:46

OneNight pisze:Ponoć taki serwitor może zyskać samoświadomość i się zbuntować - dlatego nikt nie tworzy ich na stałe. Mi to bardziej przypomina istotę niż hologram.

A kto to wie, czym to jest naprawdę? Są różne dziwne rzeczy dziejące się z naszą rzeczywistością, w sumie to istnieje tutaj, co zostanie bez cienia wątpliwości przyjęte przez wszystkie świadomości tu zgromadzone, z tym ze jeszcze i widzieć to można na rożne sposoby. Są operacje filipińskie, gdzie znikają naroślą z organów jak po ich wycięciu, jest wmówienie sobie choroby i odczuwa się każdy z jej objawów, jest przemieszczanie się poza oddziaływaniem fizycznym przedmiotów.. rożne rzeczy mają miejsce, a mają początek w głowie.
danut

Postautor: czarnyMag » 01 lut 2017, 14:25

danut pisze:A kto to wie, czym to jest naprawdę? Są różne dziwne rzeczy dziejące się z naszą rzeczywistością, w sumie to istnieje tutaj, co zostanie bez cienia wątpliwości przyjęte przez wszystkie świadomości tu zgromadzone, z tym ze jeszcze i widzieć to można na rożne sposoby. Są operacje filipińskie, gdzie znikają naroślą z organów jak po ich wycięciu, jest wmówienie sobie choroby i odczuwa się każdy z jej objawów, jest przemieszczanie się poza oddziaływaniem fizycznym przedmiotów.. rożne rzeczy mają miejsce, a mają początek w głowie.

Czyli te teorie o życiu w dwóch rzeczywistościach naraz i ich się przeplatania też mają swój początek w głowie?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 01 lut 2017, 14:31

czarnyMag pisze:
danut pisze:A kto to wie, czym to jest naprawdę? Są różne dziwne rzeczy dziejące się z naszą rzeczywistością, w sumie to istnieje tutaj, co zostanie bez cienia wątpliwości przyjęte przez wszystkie świadomości tu zgromadzone, z tym ze jeszcze i widzieć to można na rożne sposoby. Są operacje filipińskie, gdzie znikają naroślą z organów jak po ich wycięciu, jest wmówienie sobie choroby i odczuwa się każdy z jej objawów, jest przemieszczanie się poza oddziaływaniem fizycznym przedmiotów.. rożne rzeczy mają miejsce, a mają początek w głowie.

Czyli te teorie o życiu w dwóch rzeczywistościach naraz i ich się przeplatania też mają swój początek w głowie?

No a gdzie ? Czym myślisz, odbierasz, rozpatrujesz, jak oceniasz sytuacje, jak je szufladkujesz - skoro nie głową, swoim rozumem? Byleby to robić logicznie i nie zakłócać tego procesu, to jest niezwykle ważny szczegół. :D
danut

Postautor: czarnyMag » 02 lut 2017, 14:00

OneNight pisze:Ponoć taki serwitor może zyskać samoświadomość i się zbuntować - dlatego nikt nie tworzy ich na stałe. Mi to bardziej przypomina istotę niż hologram.

Ponoć?! :) Nikt nie tworzy?! :) A czemóż? Co "twórcę" ogranicza? Astral? :) No?! Czekam na odpowiedź - CZEMÓŻ NIKT PONOĆ NIE TWORZY :?: :!: :D

Bo tak twierdzą ci co siebie magami nazywają? :lol:

no to ileż ja takich serwitorów stworzyłem w oparciu o Lucyfera? niech pomyślę..... 3 !
:twisted:

ale to przeszłość (20-cia lat do tyłu). Więc teraz jestem światłem :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 02 lut 2017, 14:16

ja chętnie zapoznam się z odpowiedziami
ze swojej strony nie doczekałam się odpowiedzi na jedno z moich najmniej spektakularnych doświadczeń wśród innych o większej sile rażenia :

uniesienie ciężkiej skrzyni - zawiśnięcie w powietrzu i opadanie ze zmianą ułożenia na pion - swobodne opadanie i delikatne ustawienie się jej z pozycji leżeć na pozycje stać

dorzucę Twoje doświadczenie z pocięciem poszwy na te malutkie kwadraciki i cios zadany Twojemu kuzynowi niewidzialnym przedmiotem a może z niewidzialnej bani

to takie podstawy w doświadczeniach
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 02 lut 2017, 14:29

Natasza pisze:ja chętnie zapoznam się z odpowiedziami
ze swoje strony nie doczekałam się odpowiedzi na jeden z najmniej spektakularnych doświadczeń wśród innych o większej sile rażenia :

uniesienie ciężkiej skrzyni - zawiśnięcie w powietrzu i opadanie ze zmianą ułożenia na pion - swobodne opadanie i delikatne ustawienie się jej z pozycji leżeć na pozycje stać

dorzucę Twoje doświadczenie z pocięciem poszwy na te malutkie kwadraciki i cios zadany Twojemu kuzynowi niewidzialnym przedmiotem a może z niewidzialnej bani

to takie podstawy w doświadczeniach

Nie denerwuj się - mi Twe doświadczenie umknęło! Nie przeczytałem go! A "złośliwości" należy zostawić przed swym sumieniem - gdyż to cośmy doświadczyli kiedyś wypłynie - wypłynie w najmniej pożądanym przez nas momencie!
No to gratuluję takiego doświadczenia! To jest coś. Nie bagatelizowałbym go! Tak jak nie bagatelizowałbym moich serwitorów wysłanych do celu (które za wykonanie zadania otrzymają wolność i prawo samorozwoju :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi