Kontrowersje filozofi spirytystycznej

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Kontrowersje filozofi spirytystycznej

Postautor: danut » 31 sty 2017, 15:15

czarnyMag pisze:
danut pisze:Ja się nie pozwoliłam opętać, a to jest różnica. Leki są po to, aby pomagały w fizycznym niedomaganiu organizmu, nie ma zaś takiego leku, który naprawiałby chore pojmowanie i oczyszczał naszą świadomość.

Leki są po to by OTUMANIĆ nasz zmysł rozumowania! Jeśli wierzysz w te "leki 21 wieku" to napisz co na ten temat uważa Twój psychiatra? Ja ufam bardziej Twojemu sądowi ale napisz :)

Nie leczą sie psychiatrycznie, żadnych leków psychotropowych nie zażywam, więc nie mam swojego psychiatry, ani takiej potrzeby by go szukać. Jeśli masz taki problem to mnie nie pytaj, a pewno wiesz, gdzie się trzeba udać.
danut

Postautor: Natasza » 31 sty 2017, 15:28

boicie się psychiatrów jak święconej wody

oczywiście należy unikać konowałów i dobierać najlepszych fachowców
jeśli poddacie się badaniom i te badania skrupulatne! podkreślam - wykluczą wszelkie paranoje/schizofrenie/psychozy macie gwarancję sami przed sobą , że nie miewacie halucynacji lub tendencji tworzenia ,, rzeczywistości,, które są jedynie w waszej wyobraźni

oczywiście najlepszym dowodem na zaistnienie są wasze przekazy, które powinny mieć potwierdzenie w czasie i przestrzeni, świadkowie, itp
osobiście od zawsze sama dla siebie : dowód proszę - nawet jak tu miałam wejść zażądałam potwierdzenia tego co mówili poprzez inną niezależną i nieznaną mi osobę- co zaistniało nawet tu na tym forum
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 31 sty 2017, 15:29

danut pisze:
czarnyMag pisze:
danut pisze:Ja się nie pozwoliłam opętać, a to jest różnica. Leki są po to, aby pomagały w fizycznym niedomaganiu organizmu, nie ma zaś takiego leku, który naprawiałby chore pojmowanie i oczyszczał naszą świadomość.

Leki są po to by OTUMANIĆ nasz zmysł rozumowania! Jeśli wierzysz w te "leki 21 wieku" to napisz co na ten temat uważa Twój psychiatra? Ja ufam bardziej Twojemu sądowi ale napisz :)

Nie leczą sie psychiatrycznie, żadnych leków psychotropowych nie zażywam, więc nie mam swojego psychiatry, ani takiej potrzeby by go szukać. Jeśli masz taki problem to mnie nie pytaj, a pewno wiesz, gdzie się trzeba udać.

Ty tak piszesz "z tego waszego opętania wywlekły mnie leki podawane mi w psychiatryku" - Naprawdę? No to współczuję - i życzę zdrowia :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 31 sty 2017, 15:35

czarnyMag pisze:

Nie leczą sie psychiatrycznie, żadnych leków psychotropowych nie zażywam, więc nie mam swojego psychiatry, ani takiej potrzeby by go szukać. Jeśli masz taki problem to mnie nie pytaj, a pewno wiesz, gdzie się trzeba udać.[/quote]

czarnyMag pisze:Ty tak piszesz "z tego waszego opętania wywlekły mnie leki podawane mi w psychiatryku" - Naprawdę? No to współczuję - i życzę zdrowia :twisted:

Kłamco, a cytat ze mnie gdzie? Nie zdzierżę dłużej przeinaczania moich słów, więc uważaj. Miałam problem z zaśnięciem, spowodował to na pewno długotrwały stres, ale nie pozwolę sobie przypisywać choroby psychicznej i wtedy nie było wyjścia aby mnie usypać inaczej niż farmakologicznie i to nawet sprawiało problem pomimo powtarzania dużych dawek nasennych. To pisałam w podanym tu linku!
danut

Postautor: czarnyMag » 31 sty 2017, 15:38

danut pisze:
czarnyMag pisze:

czarnyMag pisze:Ty tak piszesz "z tego waszego opętania wywlekły mnie leki podawane mi w psychiatryku" - Naprawdę? No to współczuję - i życzę zdrowia :twisted:

Kłamco, a cytat ze mnie gdzie? Nie zdzierżę dłużej przeinaczania moich słów, więc uważaj. Miałam problem z zaśnięciem, spowodował to na pewno długotrwały stres, ale nie pozwolę sobie przypisywać choroby psychicznej i wtedy nie było wyjścia aby mnie usypać inaczej niż farmakologicznie i to nawet sprawiało problem pomimo powtarzania dużych dawek nasennych. To pisałam w podanym tu linku![/quote]

Nie szalej :) Pomodlę się za Ciebie do Jezusa (żebyś miała jasność) byś się wyspała :D

..i cofnę swoich :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 31 sty 2017, 15:42

Karygodne :lol: Demonki mnie napadają kosmiczne uważając, że to one są zdrowe psychicznie :lol: Nie będę zgłaszać Waszych magu i aszataN Nataszo postów, już mi się nie chce. :lol:
danut

Postautor: czarnyMag » 31 sty 2017, 15:48

danut pisze:Karygodne :lol: Demonki mnie napadają kosmiczne uważając, że to one są zdrowe psychicznie :lol: Nie będę zgłaszać Waszych magu i aszataN Nataszo postów, już mi się nie chce. :lol:

Jak to zgłaszać?! Czyli ktoś mnie kablował w oparciu o to co wierzy bez dowodów winy?! Masakra!
Danut jesteś kochana! Wybacz - czasami mnie ponosi.
Dla jasności Ja B R E D Z Ę - możecie wierzyć nawet w krasnoludki! Ja się tylko zgrywam....................................
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 31 sty 2017, 15:51

danut pisze:Karygodne :lol: Demonki mnie napadają kosmiczne uważając, że to one są zdrowe psychicznie :lol: Nie będę zgłaszać Waszych magu i aszataN Nataszo postów, już mi się nie chce. :lol:

aszataN? wspaniale, dziś o 5:20 nad ranem , przekazałam emblemat każdej osobie począwszy od OneNighta w postaci zapisu 666 , która chce mnie nazywać Szatanem czytając moje imię wspak

ustanowiłam znak 666 jako trzy pochodnie:

pierwsza pochodnia - jako drogowskaz z zakodowaną ścieżką
druga pochodnia - jako blask , którym będzie świecił w najciemniejszej norze
trzecia pochodnia - zostaje kołem ratunkowym z zakodowanym zawołaniem - będzie tak długo krzyczał aż trafi na kod : podpowiem pierwsze zawołanie to moje imię + drugie to słówko jakiego nie podam ,a o które się upomnę

widzę, że kręcą niektórych te tematy, więc od 5:20 obdarowuję każdego moim bezwrotnym prezentem

p.s.
ale nie wierzycie w Szatana i demony więc śpijcie smacznie dalej
Ostatnio zmieniony 31 sty 2017, 15:55 przez Natasza, łącznie zmieniany 1 raz
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Hansel » 31 sty 2017, 15:52

Pablo diaz pisze:
Hansel pisze:Dla mnie trochę kontrowersyjne jest to że czasami nieszczęścia które widzimy u innych ludzi mogą być karą za ich błędy z poprzednich żyć

Pewien chory człowiek,którego odwiedzam,po miesiacach długich rozmów powiedział :
Bo rzeczą gorszą od ślepoty mieć wzrok ,a nie dostrzegać tego ,co najważniejsze.
Jego świadomość się obudziła ,zrozumiał przyczyne cierpienia,od tego momentu zaczął się proces regulacji
psychicznej.
Dla nas jest wciąż trudnym eksplorowanie rozsądku Bożego.A więc aby zrozumieć prawo akcji i reakcji należy zacząć od wnikliwego badania własnych niedoskonałości.
Nie przypadkowa jest droga w spirytyźmie ,to wielka szansa na resocjalizację i odzyskanie równowagi ,każdego z nas.

Niestety w Indiach takie podejście doprowadziło do licznych wypaczeń https://milujciesie.org.pl/reinkarnacja ... atana.html
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Pablo diaz » 31 sty 2017, 17:26

Hansel pisze:
Pablo diaz pisze:
Hansel pisze:Dla mnie trochę kontrowersyjne jest to że czasami nieszczęścia które widzimy u innych ludzi mogą być karą za ich błędy z poprzednich żyć

Pewien chory człowiek,którego odwiedzam,po miesiacach długich rozmów powiedział :
Bo rzeczą gorszą od ślepoty mieć wzrok ,a nie dostrzegać tego ,co najważniejsze.
Jego świadomość się obudziła ,zrozumiał przyczyne cierpienia,od tego momentu zaczął się proces regulacji
psychicznej.
Dla nas jest wciąż trudnym eksplorowanie rozsądku Bożego.A więc aby zrozumieć prawo akcji i reakcji należy zacząć od wnikliwego badania własnych niedoskonałości.
Nie przypadkowa jest droga w spirytyźmie ,to wielka szansa na resocjalizację i odzyskanie równowagi ,każdego z nas.

Niestety w Indiach takie podejście doprowadziło do licznych wypaczeń https://milujciesie.org.pl/reinkarnacja ... atana.html

Rozumiem,że nie aprobujesz koncepcji reinkarnacji i ewentualnego zadosćuczynienia poprzez naprawę niesprawiedliwości,a co za tym idzie kształcenia uczucia miłości do bliźniego ?
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi