Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: Natasza » 31 sty 2017, 08:11

danut pisze:Czyż to nie jest tak, ze bawisz się po prostu w maga, wyznajesz Satanizm i z niedojrzałym rozumem podchodzisz do spraw ducha, traktujesz w formie zabawy przywoływanie ducha, na co mi wskazuje ten wpis o Kościuszce np., choć często modniejsze jest wśród tak niedojrzałych grup wchodzących w magię przywoływanie Hitlera? A w momencie, gdy odezwie się twój własny Demon przy tych praktykach truchlejesz i wzywasz na pomoc Jezusa? Kto zatem w takim świetle sprawy staje się tu niewiarygodny? Co i z czym skonfrontowałeś nawet dla siebie?

on się nie bawi, on nim jest, choć słowo Mag, demony - to wyliniałe nazwy , przestarzałe okrutnie, ale tak jakoś się je nadało i tak po staremu dla starych ludzi nie zmienia

oczywiście masz rację bo Mag chwiejnie wyznaje swą wiarę i może niezdarnie to czasami wyglądać ale on przekazuje tymi chwiejnymi wirami, opatulony i szamoczący się w swej szacie - prawdziwe obrazy, weźcie pod uwagę wymazanie pamięci - każdy z was to ma , on zdołał coś odgrzebać i mówi
zdarnie, czy nie , ale mówi
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 31 sty 2017, 14:41

Natasza pisze:
danut pisze:
.........prawdziwe obrazy, weźcie pod uwagę wymazanie pamięci - każdy z was to ma , on zdołał coś odgrzebać i mówi
zdarnie, czy nie , ale mówi

Jakie wymazanie pamięci i z czego? Czytając Was odnosi się wrażenie jakbyście rzeczywiście nie przyszli na nasz świat w normalny sposób jak wszyscy przez poród i zapłodnienie tylko odbyli fizyczną podróż z dalekiego kosmosu tu na Ziemię z gotowym ciałem i podczas tej podróży coś/ ktoś uszkodził Wam hipokamp odpowiedzialny za pamięć. Ponowię pytanie: kto i z czego wymazał Wam wcześniejsze doświadczenia, skoro nasz mózg powstaje jako świeżutki organ wytwarzający się tutaj od podziału pierwszej komórki jak czysty dysk, który dopiero mamy zapisać? Owszem, istnieje pamięć szersza/ zbiorcza poza naszym światem, ta pamieć wysokiego naszego Ja, tylko że to my do niej musimy dopisać swoje obserwacje z tej rzeczywistości, a nie, że to ona ma nam swój cały pakiet wgrać w nasze mózgi. Choć jeśli jest taka potrzeba możemy częściowo te od Niej informacje pobrać, lub uzyskać. :D A jeśli to wysokie czyjeś Ja jest Demonem, czym się tutaj przechwalacie to warto jest wiedzieć, że demon zwykle jest podstępny, kłamie i oszukuje Was, zatem nie dziwi mnie wcale, że dostarcza Wam takie nielogiczne informacje j/w piszesz.
danut

Postautor: czarnyMag » 31 sty 2017, 14:51

danut pisze:
czarnyMag pisze:Widzę ostatecznie, że mają racje tacy wcieleni jak Nacht, Aron i moja żona którzy mówią: "spirytyzm to tylko wskazówka - weź to co ci potrzebne i nie brukaj swego wcielenia więcej" i jak mówi duch mej babki - "to nie jest twoja droga wnuku" Bo nie jest!
Już wziąłem co mi trzeba! I...z wielkim żalem dam sobie spokój :cry:

ps. przydałby się Wam Drodzy Spirytyści jakiś mały seans z duchami byście przestali fantazjować - z duchem mistrza np., lub z jakimś patriotą typu Kościuszko - no dalej! Z konfrontujcie swoje wierzenia z rzeczywistością bo przestajecie być wiarygodni! :lol:

Czyż to nie jest tak, ze bawisz się po prostu w maga, wyznajesz Satanizm i z niedojrzałym rozumem podchodzisz do spraw ducha, traktujesz w formie zabawy przywoływanie ducha, na co mi wskazuje ten wpis o Kościuszce np., choć często modniejsze jest wśród tak niedojrzałych grup wchodzących w magię przywoływanie Hitlera? A w momencie, gdy odezwie się twój własny Demon przy tych praktykach truchlejesz i wzywasz na pomoc Jezusa? Kto zatem w takim świetle sprawy staje się tu niewiarygodny? Co i z czym skonfrontowałeś nawet dla siebie?

Danut - Droga Koleżanko - wywołasz ducha miłości to pogadamy :twisted: Najpierw musisz jednak przemóc STRACH i wywołać! A pisanie do mnie, że spirytyzm nie takie ma założenia jest równoznaczne z :) "założeniami czysto teoretycznymi tegoż spirytyzmu - więc? Jak to jest w Twym przypadku spirytysto? Uwiodła cię teoria? :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 31 sty 2017, 15:11

Czarny magu - jestem wolnym duchem, nie należę do żadnych zgrupowań, nie wyznaję niczyich teorii zwłaszcza filozoficznych, mnie nie tak łatwo uwieść przez kogokolwiek i cokolwiek :lol: Ty też, no proszę Cię - mi nie rozkazuj, bo i tak żadnych narzucanych mi poleceń nie wykonam, nie jestem w żadnym stopniu od ciebie zależna bym miała się im poddawać i wcale nie muszę przy tym przemagać strachu, bo on mnie nie więzi.
danut

Postautor: czarnyMag » 31 sty 2017, 15:25

danut pisze:Czarny magu - jestem wolnym duchem, nie należę do żadnych zgrupowań, nie wyznaję niczyich teorii zwłaszcza filozoficznych, mnie nie tak łatwo uwieść przez kogokolwiek i cokolwiek :lol: Ty też, no proszę Cię - mi nie rozkazuj, bo i tak żadnych narzucanych mi poleceń nie wykonam, nie jestem w żadnym stopniu od ciebie zależna bym miała się im poddawać i wcale nie muszę przy tym przemagać strachu, bo on mnie nie więzi.

Ja Ci nic Droga Koleżanko nie narzucam - zorientowałem się już, że Tobie się nic nie da narzucić. Ale :) weryfikujesz mnie w oparciu o teorię - jak spirytyści którzy ukochali książki :) A ja mówię kochaj swe książki! ale zrób coś, cokolwiek - wezwij św. Mikołaja! Wezwij i skonfrontuj swą teorię w oparciu o praktykę! :twisted:
Wtedy na pewno będziesz wiedziała! :D a nie tylko teoretyzowała :twisted: Wtedy odniesiesz to w co wierzysz w oparciu o praktykę!
BO P R A K T Y K A odbiega! różni się! od teorii :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 31 sty 2017, 15:30

A ja się pytam, czy naprawdę nadal nie zauważasz jak strasznie namieszało ci w głowie, to co nazywasz praktyką? :D Wystarczająco to już skonfrontowałam ze swoimi doświadczeniami i nic nie zauważasz, do wiadomości nie przyjmujesz?
danut

Postautor: czarnyMag » 31 sty 2017, 15:34

danut pisze:A ja się pytam, czy naprawdę nadal nie zauważasz jak strasznie namieszało ci w głowie, to co nazywasz praktyką? :D Wystarczająco to już skonfrontowałam ze swoimi doświadczeniami i nic nie zauważasz, do wiadomości nie przyjmujesz?

Nie! Może mnie oceniać tylko P R A K T Y K i to nie "praktyk" co w OOBE sobie coś śnił ale P R A K T Y K !!! Praktyk! DOSŁOWNIE :lol: (nawet taki co się leczył w zakładzie zamkniętym - ale najpierw zrobił to co Ja :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 31 sty 2017, 15:37

danut pisze:A jeśli to wysokie czyjeś Ja jest Demonem, czym się tutaj przechwalacie to warto jest wiedzieć, że demon zwykle jest podstępny, kłamie i oszukuje Was, zatem nie dziwi mnie wcale, że dostarcza Wam takie nielogiczne informacje j/w piszesz.

i tu pokazujesz jak niewiedza punktuje zejściem do podziemi ignorancji
nie spotkałas demona więc skąd możesz wiedzieć jaki on jest , z bajek w tv????

najpierw podnieś rękawicę i zmierz się choć z jednym a później wysłucham z umiłowaniem tego co masz światu do powiedzenia
nie widziałaś, nie stanęłaś ani jednemu naprzeciw - nie posiadasz nic, zero , null doświadczenia i dlatego patrzę z politowaniem na to co piszesz

tak jak mówi Mag- zrób coś a nie stój za narożnikiem i tylko z ukrycia wykazujesz jaka to siła w tobie i mądrość wszechrzeczy
są tu 3 osoby , może 4 max prócz mnie, które miały spotkanie i zmierzyły się z zarządcami
reszta opiera się o śladowe informacje , które gdzieś podsłyszały, i żeby była jasność, nie próbujcie się mierzyć, moja dobra rada
Ostatnio zmieniony 31 sty 2017, 15:38 przez Natasza, łącznie zmieniany 1 raz
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Natasza » 31 sty 2017, 15:37

Magu !!!! no właśnie pisałam o tym co TY
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 31 sty 2017, 16:00

Natasza pisze:
danut pisze:A jeśli to wysokie czyjeś Ja jest Demonem, czym się tutaj przechwalacie to warto jest wiedzieć, że demon zwykle jest podstępny, kłamie i oszukuje Was, zatem nie dziwi mnie wcale, że dostarcza Wam takie nielogiczne informacje j/w piszesz.

i tu pokazujesz jak niewiedza punktuje zejściem do podziemi ignorancji
nie spotkałas demona więc skąd możesz wiedzieć jaki on jest , z bajek w tv????

najpierw podnieś rękawicę i zmierz się choć z jednym a później wysłucham z umiłowaniem tego co masz światu do powiedzenia
nie widziałaś, nie stanęłaś ani jednemu naprzeciw - nie posiadasz nic, zero , null doświadczenia i dlatego patrzę z politowaniem na to co piszesz

tak jak mówi Mag- zrób coś a nie stój za narożnikiem i tylko z ukrycia wykazujesz jaka to siła w tobie i mądrość wszechrzeczy
są tu 3 osoby , może 4 max prócz mnie, które miały spotkanie i zmierzyły się z zarządcami
reszta opiera się o śladowe informacje , które gdzieś podsłyszały, i żeby była jasność, nie próbujcie się mierzyć, moja dobra rada

:lol: Powtarzam, ten Demon jest Twój, więc nikt inny go spotkać nie może, bo i po co skoro on zarządza tylko Tobą, a to jaką on ci daje wiedzę widać przecież. I widzisz nikogo innego on nie opęta, jest twój osobisty, należy do ciebie, więc nie siej popeliny i strachu. Ja go nie chcę i mnie nie obchodzi! Kto tam chce niech pomaga Ci się z nim mierzyć, ale jest to wyłącznie Twoja sprawa,a nie żadnego świata i całej ludzkości.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi