Kontrowersje filozofi spirytystycznej

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Kontrowersje filozofi spirytystycznej

Postautor: danut » 29 sty 2017, 16:55

Natasza pisze:warto wziąć sobie do serca to co mówię : jestem Boginią sama dla siebie i przeze mnie samą ją stanowię
nie jestem nią dla nikogo innego, bo jestem ODRĘBNĄ, NIEZALEŻNĄ OD NICZEGO I NIKOGO INDYWIDUALNĄ JEDNOŚCIĄ

Brawo! Więc leć, z nikim się nie kontaktuj i nie korzystaj z niczyjego dorobku, nie żądaj niczyjej pomocy w życiu i po za nim, z niczego co stworzyła Wielka Siła Twórcza nie korzystaj - nawet z powietrza :D . Stwórz siebie sama i swój własny świat.
danut

Postautor: Natasza » 29 sty 2017, 17:01

przypomnę Ci co już kiedyś Ci mówiłam , jestem i wrócę do tych, którzy są tacy jak ja, niezależnymi indywidualnie istniejącymi Jednostkami - a każdy z nich jest Bogiem dla siebie

Ty zostań w grupowym układzie gdzie wszystko stworzone na wzór łańcucha pokarmowego
splot ,,niskich ,, pod wysokimi splotami zależności, a wszystko podszyte groźbą , że nie może istnieć bez tego współzależnego układu zwanego żerem
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 29 sty 2017, 17:15

Cokolwiek i gdziekolwiek( więc zapewne nie tylko w tej ziemskiej rzeczywistości), aby powstało, by się ziściło, dokonało musi być poddane procesowi tego tworzenia się, a za nim idzie połączenie odpowiedniego z odpowiednim. Istotą są właśnie sploty zależności i nic bez nich powstać nie może. Nasz duch bez podjęcia się swojej odpowiedzialności i wzięcia udziału w TYM Procesie traci moc, rozpada się, lub zasila iluzję, powoli się zatraca i nikim się staje.
danut

Postautor: Natasza » 29 sty 2017, 17:23

czy może być coś gorszego od uznania siebie samego za niegodnego chwały? uznania siebie samego za niskiego duchem?

te odwieczne pieśni: rozpadniesz się na nicość, bez nas będziesz nikim, tylko system da ci wieczność, jak będziesz myślał i robił indywidualnie czeka cie zagłada

więc nuć te kołysanki dalej
ale zapewniam cię, że znajdzie się co najmniej jedna osoba , która powie NIE
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 29 sty 2017, 17:42

A co to za głupie gadanie "bez nas będziesz nikim"? Bez nas, czyli bez kogo, bez tych godnych chwały, którzy jej się od innych domagają?

Każdy ma siebie i przyjaciół i wszystko tak jak ich powinien traktować, co komu daje - to otrzymywać, dzielić się i współpracować, by tworzyć dobro, by wspólnie stworzyć piękną rzeczywistość. Boskość jest we wszystkim - w roślinie, zwierzęciu, powietrzu, człowieku i to wszystko trzeba uszanować by istnieć i nie można posadowić się ponad tym wszystkim i wyłamać się z tego Prawa, bo chcąc, czy nie chcąc bez niego nie dzieje się nic. Nie ma czegoś takiego, że krzykniesz, okrzykniesz się Kimś i tylko dlatego tym się staniesz. NIE - a możesz sobie mówić, masz przecież wolną wolę, ale żeby się kimkolwiek stać musisz przejść wiele procesów do tego prowadzących i zawsze stworzysz tylko to czym sama dysponujesz, musisz to mieć( odpowiednie siły składowe i cząstki) by tym się stać kim chcesz, inaczej powstanie nie do końca wypracowany twór wraz ze swoją niemocą i nieodpowiednim do tego o czym mówi i jak siebie postrzega.
danut

Postautor: Natasza » 29 sty 2017, 17:54

danut pisze:

NIE - a możesz sobie mówić, masz przecież wolną wolę, ale żeby się kimkolwiek stać musisz przejść wiele procesów do tego prowadzących i zawsze stworzysz tylko to czym sama dysponujesz, musisz to mieć( odpowiednie siły składowe i cząstki) by tym się stać kim chcesz, inaczej powstanie nie do końca wypracowany twór wraz ze swoją niemocą i nieodpowiednim do tego o czym mówi i jak siebie postrzega.

,,Nie! a możesz sobie mówić! no mówić to sobie możesz, masz wolną wolę ,,- to hasło sprzedawane jest tym, którzy mówią o sobie ,, jestem niskim duchem,,

,, stworzysz to czym sama dysponujesz, musisz to mieć!!!!,,
o widzisz danut i dotarłaś do tego o czym mówię
a mówię ,że KAŻDY JEST PIĘKNĄ I IDEALNĄ ISTOTĄ I MA PRAWO NAZYWAĆ SIĘ NIEZALEŻNOŚCIĄ
i dość ściemy i zaciemniania , prawda jest banalna - KAŻDY Z WAS JEST WOLNY I JEST PANEM
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Pawełek » 29 sty 2017, 18:02

"Mądry głupiemu ustępuje"

Przejdźcie na prywatne wiadomości bo wątpię żeby wszyscy znów mieli ochotę oglądać wasze przekomarzania między sobą, które i tak są już prawie w każdym możliwym temacie.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 29 sty 2017, 18:03

Natrafiłam na ciekawy post, ale w nim jest zacytowana wypowiedź pana K. Dreczkowskiego, z którym tez miałam przyjemność kiedyś rozmawiać

http://forumparanormalne.pl/topic928.html

Ja dodam do tego, że sposób łączenia ze sobą informacji oraz ściągania do siebie odpowiednio nasączonych informacji własnemu pojmowaniu, które jest najbardziej odpowiedzialne za obraz, zależny jest od indywidualności i przedstawiającej sobą odpowiednią do tego co "widzi" wartości - danej jednostki.
danut

Postautor: Natasza » 29 sty 2017, 18:05

kontrowersje filozofii spirytystycznej - to obnażanie i ujawnianie ściem
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 29 sty 2017, 18:08

Pawełek pisze:"Mądry głupiemu ustępuje"

Przejdźcie na prywatne wiadomości bo wątpię żeby wszyscy znów mieli ochotę oglądać wasze przekomarzania między sobą, które i tak są już prawie w każdym możliwym temacie.

Pozdrawiam.

Ja się z nikim nie przekomarzam, przede wszystkim, a w moich wypowiedziach masz pełno argumentów odnośnie tego o czym piszę, nie zgadzających się z tymi "wymyślnymi " kontrowersjami wobec spirytyzmu, które w niczym mu nie zaprzeczają mimo chęci, a o czym jest temat. Nie baw się w ustawianie ludzi na forum.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi