Kontrowersje filozofi spirytystycznej

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Kontrowersje filozofi spirytystycznej

Postautor: danut » 29 sty 2017, 15:19

Natasza pisze:
danut pisze:Ależ nieprawda i straszny przekręt w osądzaniu pojmowania mojego i wielu innych ludzi, których traktujesz z góry, jakoby mieli szerzyć oni zacofane filozofie średniowieczne, sama je przy tym, tylko że w zmienionej formie szerząc.

swoje wypowiedzi piszę w odniesieniu do Twoich zapisanych tekstów

Do jakich? Proszę wkleić konkretny! Twoje zdanie wyżej jest gołosłownym pomówieniem.

danut pisze:Nie wygłaszam żadnych teorii o Stwórcy, bo żaden byt drugiego bytu, pomijając możliwość dokonywania w nim zmian genetycznych - nie stworzy

Natasza pisze:nie wygłaszasz teorii o stwórcy, aha, to polecam Ci czytać co sama piszesz, może powinnaś

teraz odnośnie tworzenia: każdej godziny ktoś płodzi kogoś
tworzenie odbywa się też w sztucznych laboratoryjnych warunkach z zamrożonych jajeczek , już nawet kobieta może od dawna być martwa a z jej materiału można wytworzyć kolejne istoty
doszukujesz się i przypisujesz tu cuda w tworzeniu w czymś tak oczywistym i pospolitym

Co powstało pierwsze jajko, czy kura? :D Stworzył ktoś gdzieś cokolwiek/ kogokolwiek z niczego, opanował sztukę dawania temu życia? Może Frankenstein :D [b]?[/b]
danut

Postautor: Natasza » 29 sty 2017, 15:28

i skończ te gorzkie żale bo słabo to wygląda zwłaszcza w ustach tego co ma misję do wykonania
jeszcze nie słyszałam jednej osoby prócz Ciebie prowokującej a później ,, pse pani a ona , a on to powiedział ,, - nieładnie nieładnie fuj
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 29 sty 2017, 15:52

Natasza pisze:i skończ te gorzkie żale bo słabo to wygląda zwłaszcza w ustach tego co ma misję do wykonania
jeszcze nie słyszałam jednej osoby prócz Ciebie prowokującej a później ,, pse pani a ona , a on to powiedział ,, - nieładnie nieładnie fuj

I oto wyżej cytat z Ciebie i Twojej wizytówki, gdy kończy się Twa wiedza na temat istoty życia i aktów tworzenia się go i zaczyna brakować Ci argumentów. Jeden twórca jest zły tego, którego niby obnażasz( w tym Jezusa tak kwalifikujesz), za to drugi ten twój gdzie "gościłaś" wśród tych istot jest cacy, jest panem i bogiem według Twojego materialistycznego pojmowania.
danut

Postautor: Natasza » 29 sty 2017, 15:56

co ty się z tymi bogami tak zapętliłaś?

tylko ich w moje usta nie wkładaj

i mam nadzieję, że już znasz odpowiedź :kto był Pierwszy Ja czy Ty?

co do postaci Jezusa , zostawiam ci wiarę w jego twórczość w całości dla ciebie
nie biorę z tego ani cala
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 29 sty 2017, 16:10

Natasza pisze:co ty się z tymi bogami tak zapętliłaś?

tylko ich w moje usta nie wkładaj

i mam nadzieję, że już znasz odpowiedź :kto był Pierwszy Ja czy Ty?

co do postaci Jezusa , zostawiam ci wiarę w jego twórczość w całości dla ciebie
nie biorę z tego ani cala

No ja tak nie pisałam, że Te istoty z kosmosu z całym ich szarym opisem wyglądu to moja rodzina, że dokonali na mnie zmian genetycznych w ciele przez co mam być bardziej inteligentniejsza niż człowiek, że dali mi moc dzięki, której będę zarządzać i tą rzeczywistością i ludźmi pomiatać i swoim byciem po śmierci rozporządzać, wybierać krainę i stanę się boginią wywyższoną w kosmosie. Nie zapętliłam się z bogami, bo ja bogów, władców i panów nad sobą nie uznaję. U mnie liczą się uczucia, Duch i pragnę współpracować tylko z tym co dobrego On ze sobą niesie, zaś wszelkie podłączenia złych sił, nowotwory istnienia, itp. - odrzucam.

Ja nie trudzę się nad odpowiedzią na pytanie, co było pierwsze jajko, czy kura , ja czy ty, bo życie nie tutaj nie w rzeczywistości określanej czasem ma swój początek.
danut

Postautor: Natasza » 29 sty 2017, 16:23

widzisz, spotkania z tymi czy tamtymi istotami ( szarymi i o innym kolorycie skóry także) pokazały mi , że jedynym bogiem jakiego mam uznawać to ja sama dla siebie, rozumiesz, jestem Bogiem a właściwie Boginią
a Ty? kim jesteś? podzielasz zdanie , że jesteś niskim duchem czy nie?
i warto Ci zastanowić się jednak kto był Pierwszy Ja czy Ty?
no dalej, nie ociągaj się, czasu masz na to sporo
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 29 sty 2017, 16:32

:lol: To jest moja odpowiedź na tak zadane pytanie. Bogiem jest całość - wszystkie niezmienne prawa przyczyny i skutku, siły łączące się ze sobą i oddziałujące na inne cząstki tego "organizmu" w sposób inteligentny, według schematów i praw fizycznych, żywy system, którego jesteśmy tylko cząstką. W oderwaniu od tego "organizmu" nie znaczymy nic. Pytanie winno brzmieć - kto działa dla dobra tego Organizmu, pracuje według swoich możliwości i przynależności do zadań w nim, a kto go niszczy i tworzy w Nim zamiast pożytecznej komórki - nowotwór?
danut

Postautor: Natasza » 29 sty 2017, 16:39

jako Bogini nie należę do socjalistycznego pojmowania - ogółu

jestem odrębną, nie identyfikującą się z tym tworem jaki sławisz jednostką
nie integruję się z myślą niskich duchów

a Ty jesteś niskim duchem? powiesz to głośno????
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: danut » 29 sty 2017, 16:48

Nie. W tej paranoi nie wezmę udziału. :lol: Może znajdziesz takich, lub nawet już znalazłaś, którzy uznają cię za boginię, ja do nich nie należę, przykro mi, i wiedz, że nigdy tak się nie stanie i do nich się nie dopiszę. I nie mam zamiaru słuchać twoich poleceń. "Kto się wywyższa, będzie poniżony" - i to na pewno nie jest myśl zbuntowanego, słabego i niskiego ducha, ją warto wziąć sobie do serca.
danut

Postautor: Natasza » 29 sty 2017, 16:52

warto wziąć sobie do serca to co mówię : jestem Boginią sama dla siebie i przeze mnie samą ją stanowię
nie jestem nią dla nikogo innego, bo jestem ODRĘBNĄ, NIEZALEŻNĄ OD NICZEGO I NIKOGO INDYWIDUALNĄ JEDNOŚCIĄ
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi