Kontrowersje filozofi spirytystycznej

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Kontrowersje filozofi spirytystycznej

Postautor: czarnyMag » 25 sty 2017, 13:48

OneNight pisze:Raczej oceniał swój postęp, bo im większy postęp, tym "większe uprawnienia". Spirytyzm mówi, że planety dzielą się na niższe i wyższe pod względem zarówno moralności jak i cierpienia. Nikt wam nie nakazuję iść na przód, ale odwlekanie postępu powoduje cierpienie.

"Spirytyzm mówi" że demonów nie ma a S Ą !!!! :lol:

A czy Ten co zredagował ten Spirytyzm nie był na liście płac ILUMINATI przypadkiem :lol:

Podaj dowody, że się mylę?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 25 sty 2017, 14:29

czarnyMag pisze:
(...)

więc co powinienem wiedzieć ???

och Magu, Magu - Ty to wiesz, ale jeszcze ocierasz się szatą o tę wiedzę

jesteś jednym z nich, nie jednym z miliardów z miliardów

Magu opowiesz o tej poszwie pociętej na kawałki???
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: 1Prawda1 » 25 sty 2017, 14:42

Nikt wam nie nakazuję iść na przód

Łatwo napisać ''trzeba iść na przód'', trudno napisać czym jest ten postęp. Napisz mi w zaawansowanej formie czym jest sens tego podążania do przodu. Zwróć również uwagę na czas istnienia ludzi na świecie. Napisz mi dokładnie OneNight o co chodzi z tym ''podążaniem do przodu'', bo według mnie tkwienie w całkowitej niewiedzy o głębokim sensie istnienia i twierdzenie ''dziś nam nie jest to dane, jesteśmy zbyt mało rozwinięci'' - mi to przypomina ''jałowość''. Nie krytykuję nic, pragnę tylko porządnego opisu. Postawa Maga na swój sposób nie jest głupia, ponieważ on szuka wiedzy, tak a propos i to jest fajna postawa.
Według mnie cały jego post się kupy nie trzyma

Hmm. a według mnie Twoje przekonania trzymają się Ciebie aż za bardzo. ;)
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: czarnyMag » 25 sty 2017, 15:10

Natasza pisze:Magu opowiesz o tej poszwie pociętej na kawałki???

A proszę bardzo :lol:
Jak wezwiesz Lucyfera/Satanę po hebrajsku bo to bóg Izraela choć Izrael się z tym zapewne nie zgodzi :) w imię Adonaja (tu powinni się ze mną już moi Żydowscy bracia krwi zgodzić :) to, to co przyjdzie - i tu już cholera wie czy jak między wzywającym umiejscowionym w kole jest ofiara (sataniści twierdzą, że gdy jej nie ma to Demon wyciągnie z "koła" maga i go zabije :) - w moim seansie było zwierzę na zewnątrz mego koła! Demon zabił to zwierzę gdy olałem sentencję złożenia ofiary i ją ominąłem z premedytacją! Potem nie działo się już nic! Potem dochodziłem do siebie zwinięty w kłębek strachu i domniemań - Potem którejś nocy po tym jak olałem sen w którym przez całą noc szukałem we śnie wyjścia z kotliny z kompanej we krwi obudziłem się w swoim mieszkaniu a ma poszwa - mej kołdry była poszatkowana na kwadraty wielkości kwadrata 10 milimetrowego :( A ja miałem do dyspozycji tylko nóż do masła, widelec, łyżkę i własne zęby by na prześcieradle sprawdzić ich możliwości - i prawie wykorkowałem ze strachu ! Potem ten / ta siła rąbnęła mego kuzyna w plecy tnąc jego plecy szponę równoległym gdy on akurat był przodem do mnie odwrócony i...zdębiał ATEISTA - uciekał aż się dymiło gdy usłyszał co jego kuzyn zrobił :)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 25 sty 2017, 15:58

niezwykle ciekawe doświadczenie , bardzo!!!!
drapią bo mają pazury - szpony dosłownie , ale robią cięcia zazwyczaj tak aby wręcz wskazać na pazury i mityczne stwory,
do tego często jest liczba 3- ale to sprytne wykorzystanie wierzeń i uprzedzeń - wykorzystują psychikę ludzką:)

ciężko im się wchodzi do tej gęstości gdyby mogli to grasowaliby normalnie wśród żywych i zasiadali w parlamentach
nie mogą ! nie mogą oddychać tym tlenem , dlatego oddziaływują na tę strefę swoją technologią jakby siedział za pulpitem maszyny i robił operację na odległość - chlast i pościel pocięta ( coś jak laser) , chlast - i kuzyn dostaje z bani , i cięcia

mogą wpływać na fale mózgowe i mogą zabijać na odległość
choć z człowiekiem nie jest tak łatwo, inaczej podcięliby któremuś z was gardło- dosłownie, lub zadziałali falą coś jak dźwiękową i uszkodzili apart mowy, słuchu a nawet zagotowali by mózg
nie mogą - to bardzo rzadkie przypadki
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 25 sty 2017, 16:05

Natasza pisze:niezwykle ciekawe doświadczenie , bardzo!!!!
drapią bo mają pazury - szpony dosłownie , ale robią cięcia zazwyczaj tak aby wręcz wskazać na pazury i mityczne stwory,
do tego często jest liczba 3- ale to sprytne wykorzystanie wierzeń i uprzedzeń - wykorzystują psychikę ludzką:)

ciężko im się wchodzi do tej gęstości gdyby mogli to grasowaliby normalnie wśród żywych i zasiadali w parlamentach
nie mogą ! nie mogą oddychać tym tlenem , dlatego oddziaływują na tę strefę swoją technologią jakby siedział za pulpitem maszyny i robił operację na odległość - chlast i pościel pocięta ( coś jak laser) , chlast - i kuzyn dostaje z bani , i cięcia

mogą wpływać na fale mózgowe i mogą zabijać na odległość
choć z człowiekiem nie jest tak łatwo, inaczej podcięliby któremuś z was gardło- dosłownie, lub zadziałali falą coś jak dźwiękową i uszkodzili apart mowy, słuchu a nawet zgotowali by mózg
nie mogą - to bardzo rzadkie przypadki

Tylko że nie wiem czy masz świadomość, że historia Ziemi to sf :) Bo my jesteśmy wcielonymi w ciało poddane genetyce które wywodzi swą strukturę z gada i człowieka (pierwotnego organizmu Ziemi :). Jak mówi Nacht "jesteśmy bardziej gadem niż człowiekiem mentalnie lub na odwrót"
Ja bardziej gadem z reptylian (bo to ich geny :) a Ty?
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 25 sty 2017, 16:09

nigdy nie spojrzałam w moje odbicie ,, tam,, tylko zawsze na nich, łącznie z tym co pod kapturem, widziałam tyle postaci, że muszę być przygotowana na
wszystko
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: czarnyMag » 25 sty 2017, 16:13

Natasza pisze:nigdy nie spojrzałam w moje odbicie ,, tam,, tylko zawsze na nich, łącznie z tym co pod kapturem, widziałam tyle postaci, że muszę być przygotowana na
wszystko

Moja dusza ma kły :) i jestem tego 100% pewny ! a to w co wierzy Ziemia jest ich prywatną W I A R Ą! Ja mówię S P R A W D Ż zanim zakwestionujesz bo się pochlastasz po tej drugiej stronie N I E W O L N I K U ! :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Natasza » 25 sty 2017, 16:16

Magu, Ty i ja mówimy o tym samym, tylko, że Ty od razu chlast i ze szmaty, a ja delikatnie jak tylko mogę
na siłę nikogo nie doinformujesz

zresztą wolna wola jest najważniejszą rzeczą pod każdą szerokością wymiaru
Enigma ,, Why?,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Pawełek » 25 sty 2017, 16:22

czarnyMag pisze:a to w co wierzy Ziemia jest ich prywatną W I A R Ą!

No właśnie - słowo klucz. Więc Magu, co Ty masz do spirytyzmu? ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi