Kontrowersje filozofi spirytystycznej

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Kontrowersje filozofi spirytystycznej

Postautor: czarnyMag » 24 sty 2017, 12:54

Tzw. OTRZEŹWIENIE!

To w co wierzysz - choćbyś w to wierzył bezwzględnie bo to coś do Ciebie przemawia - zauważ, że to co jest przeciwstawiane temu w co Wierzysz człowieku jest pozostawione na marginesie tzw. "kapłanów" którzy to na marginesie marginalizują !
A jeśli się mylę - to poproś tych "kapłanów" chrześcijaństwa lub spirytyzmu by umierający człowiek z Twojej rodziny przeżył lub poproś o modlitwę za tegoż człowieka tych "kapłanów" wiary bez wiary!
Bo w co wierzą tzw. "kapłani" wiary/filozofii ? No w co?! W karmę? :lol: Że tak musiało być?! :lol:
Otóż nie (ich wiara w....nie jest Twoją wiarą! - Ich okowy nie są Twoimi! Ty sam jesteś panem tej karnacji! Chcesz to chowaj swoje ideały w ziemi i ufaj prawdą które są bo się nie poważyłeś je zrównać z ziemią. Miłuj "prawdy" w które wierzysz - żeś jedynie wcielonym w zwierzę! A na sądzie Akaszy oświecą Cię :lol:
Nauka (Ziemska) też zostanie oświecona na sądzie Akaszy. :D
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Re: Kontrowersje filozofi spirytystycznej

Postautor: Pawełek » 24 sty 2017, 19:15

czarnyMag pisze:A jeśli się mylę - to poproś tych "kapłanów" chrześcijaństwa lub spirytyzmu [...]

Spirytyzm nie posiada kapłanów.

Możesz wyjaśnić o co Ci chodzi w tym wątku? Bo ani pytania, ani żadnych kontrowersji tu nie widzę.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 24 sty 2017, 21:24

Mag chciał podważyć filozofie spirytyzmu stwierdzeniem "jeśli spirytyzm to prawda, to ulecz mi umierającą bliską osobę". Według mnie cały jego post się kupy nie trzyma i jest zainspirowany jakimiś nieposkromionymi emocjami.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 25 sty 2017, 08:39

chyba jednak to co Mag mówi nie zostało odebrano tak jak on chciał powiedzieć

uważam, że idea spirytyzmu - piękna, baśniowa daje ludziom wiarę i nadzieję , a z drugiej strony niesie podwójne przesłanie
ale każdy powinien to sam analizować

coś za coś
coś za coś
coś za coś
i tak dalej

co do sądu ostatecznego czy to ,, akasza,, sądzić będzie czy inny moralny posłaniec - heh - to każdy siebie zna i wie na ile ma sił
a jak nie, to po to ma oczy i rozum aby dziś nałapać ile się da wiedzy i tam zrobić to co powinien gdy go postawią przed holograficznym stołem najjaśniejszego jury

proponuję wezwać adwokata - od razu :)))))
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 25 sty 2017, 09:53

Jaki znowu sąd? Najsurowszym sędzią jesteśmy my sami!
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 25 sty 2017, 10:35

a o czym mowa? metoda jest najmniej ważna, liczy się to po co się będziesz oskarżał
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 25 sty 2017, 11:06

Raczej oceniał swój postęp, bo im większy postęp, tym "większe uprawnienia". Spirytyzm mówi, że planety dzielą się na niższe i wyższe pod względem zarówno moralności jak i cierpienia. Nikt wam nie nakazuję iść na przód, ale odwlekanie postępu powoduje cierpienie.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: czarnyMag » 25 sty 2017, 13:04

Pawełek pisze:
czarnyMag pisze:A jeśli się mylę - to poproś tych "kapłanów" chrześcijaństwa lub spirytyzmu [...]

Spirytyzm nie posiada kapłanów.

Możesz wyjaśnić o co Ci chodzi w tym wątku? Bo ani pytania, ani żadnych kontrowersji tu nie widzę.

Są mentorzy. Bo są. Ludzie na podstawie których wierzysz w to co wierzysz (filozofia tematu którą ktoś zredagował). Na jakiej podstawie wierzysz w karmę np.? Wierzysz, że za wszystko coś uczynił odbierzesz "zapłatę", np. wrócisz na Ziemię i poprawisz coś.
Kontrowersją jest to, że (zakładam) iż wierzysz w to. Spirytyści chyba wierzą w zasadę która mówi że za wszystkie swe uczynki odbierzemy wynagrodzenie, w karmę?
Czyli umiera ktoś to taka była jego karma, taką drogę sobie wybrał przed wcieleniem - a ja uważam, ze to jest indoktrynacja ziemska która ma na celu przygotowanie istoty (niewolnika) do pracy! Bo Ziemia nie ma kontaktu ze Stwórcą/Bogiem!
Istoty takie jak Jahwe muszą przekonać istoty takie jak my byśmy zgodnie z naszą wolną wolą sami zdecydowali się wcielić i popracować na naszych ziemskich Panów! Nikt nikogo zwłaszcza niematerialnego nie jest wstanie przymusić do czegokolwiek - to musi być nasza decyzja :twisted:
I o to mi chodziło. Znasz tzw. "Pana" który wyzbył się swej władzy z którą się urodził i swego majątku? Ja znam miliony ludzi którzy przyszli na Ziemię by za coś zapłacić lub coś uczynić dla siebie - ale czy aby na pewno po to tu przyszli? :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 25 sty 2017, 13:32

OneNight pisze:Mag chciał podważyć filozofie spirytyzmu stwierdzeniem "jeśli spirytyzm to prawda, to ulecz mi umierającą bliską osobę". Według mnie cały jego post się kupy nie trzyma i jest zainspirowany jakimiś nieposkromionymi emocjami.

Ach dziękuję :) Ale a propos uleczenie mi żony - któryż z autorów spirytyzmu coś podobnego przerabiał na sobie? Czy któryś z nich przerobił poszatkowanie poszwy pościeli w jedną noc na równe kwadraciki z których żaden nie przekraczał 10 milimetrów bez narzędzia takiego jak nożyczki? stwierdzając w tych swoich dziełach "demonów nie ma" :twisted:
Kulawa jest filozofia która wypiera fakty na rzecz "pracy dla Iluminati na Ziemi :oops:
Dla mnie miliardy mogą sobie pomaszerować do roboty którą sami sobie zinterpretują karmą - mogą, bo mają coś takiego jak wolna wola ducha którego nikt nie przymusi nigdy do niczego! Bo chcą :D "Mówisz i masz" :lol:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 25 sty 2017, 13:44

Natasza pisze:chyba jednak to co Mag mówi nie zostało odebrano tak jak on chciał powiedzieć

uważam, że idea spirytyzmu - piękna, baśniowa daje ludziom wiarę i nadzieję , a z drugiej strony niesie podwójne przesłanie
ale każdy powinien to sam analizować

coś za coś
coś za coś
coś za coś
i tak dalej

co do sądu ostatecznego czy to ,, akasza,, sądzić będzie czy inny moralny posłaniec - heh - to każdy siebie zna i wie na ile ma sił
a jak nie, to po to ma oczy i rozum aby dziś nałapać ile się da wiedzy i tam zrobić to co powinien gdy go postawią przed holograficznym stołem najjaśniejszego jury

proponuję wezwać adwokata - od razu :)))))

Jesteś bardzo mądrą istotą/duchem wcielonym! Więc zapytam - po śmierci co mamy czynić Twoim zdaniem (bo wszędzie podajesz że są hologramy) - a ja zielonego pojęcia nie mam co jest tam... :?:
Ja byłem sądzony w dwóch istotach które się w końcu scaliły w jedną i zawirował "świat" kiedym uderzył sam na siebie w oparciu o Prawo Jednego nie jakiś tam dekalog ziemski ale Prawo Ducha - więc co powinienem wiedzieć ???
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi