Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: danut » 20 sty 2017, 17:21

OneNight pisze:Pomyślałem teraz o chmurce w kształcie litery "pi" - i jakie to ma znaczenie? Wniosek: nie każda myśl ma znaczenie.

Ale ponoć wkładasz serce i ducha w to swoje OOBE? Zatem nei jest to myśl z taką samą siłą jak ta o której teraz piszesz, czy jednak jest? A ta tez pewno ma znaczenie tylko, że błahe i minimalne.
danut

Postautor: OneNight » 20 sty 2017, 17:44

Mówiłem o snach.

OOBE snem nie jest i nie ma opcji, żeby kogoś zabić, nawet jeśli byłby wytworem umysłu. Taka jest "fizyka" w tym odmiennym stanie świadomości. OOBE raczej polega na obserwacji, nie interakcji z otoczeniem.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 20 sty 2017, 17:50

OneNight pisze:Mówiłem o snach.

OOBE snem nie jest i nie ma opcji, żeby kogoś zabić, nawet jeśli byłby wytworem umysłu. Taka jest "fizyka" w tym odmiennym stanie świadomości. OOBE raczej polega na obserwacji, nie interakcji z otoczeniem.

Symbolika snów jest inna, a czasem jest to tylko odreagowanie psychiczne :) Myślałam o OOBE i mylisz się, czasami wchodzi się podczas niego w interakcję z tym co się widzi.
danut

Postautor: OneNight » 20 sty 2017, 18:07

Zależy na jakim planie. Ja się poruszam po fizycznym i interakcja z otoczeniem mi nie wychodzi. Nie mogę niczego przesunąć, nikogo uderzyć. Tymbardziej nie da się nikogo zabić czy zgwałcić.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 20 sty 2017, 18:13

Ja nie miałam takich zamiarów by oddziaływać fizycznie coś przesuwać, czy uderzać kogoś - zostałam zobaczona przez osobę i pragnęłam się ukryć, by nie zobaczyła mnie w nocnym stroju tam :) Jednak ja również zobaczyłam osobę, tym razem odwiedzającą mnie w OOBE z zamiarem wyrządzenia mi krzywdy - wbiła mi długą szpilę w mózg. Efekt - przeszywający ból w tym samym miejscu trwający tydzień. Gdyby nie została przegoniona mogłaby mnie zabić, gdyby nie było żadnej na to mojej reakcji.
danut

Postautor: OneNight » 20 sty 2017, 18:15

Ja pierwsze słysze o takim przypadku.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 20 sty 2017, 18:16

OneNight pisze:Ja pierwsze słysze o takim przypadku.

Widocznie mało jeszcze o nich słyszałeś. :) Zjawisko było znane najpierw jako nocne odwiedziny, bądź nocne zmory, szukano sposobów obrony nawet przed takimi natrętami.
danut

Postautor: Estia72 » 20 sty 2017, 19:02

OneNight pisze:Zależy na jakim planie. Ja się poruszam po fizycznym i interakcja z otoczeniem mi nie wychodzi. Nie mogę niczego przesunąć, nikogo uderzyć. Tymbardziej nie da się nikogo zabić czy zgwałcić.

OneNight masz racje ale tylko czesciowo....wiekszosc normalnych/zwyklych osob doswiadczajacych obbe nie potrafi wplywac na fizycznosc, co jedynie mozesz wejsc w jakies interakcje z
druga osoba bezcielesna.

Ale od tej reguly sa wyjatki...sa Magowie ktorzy to potrafia oraz pewne istoty niecielesne ktore tez potrafia wyrzadzic Ci fizyczna krzywde.... a nawet zabic czy doprowadzic do smierci, dlatego zawsze jest bezpieczniej gdy masz "wsparcie" , dobrze jest sie zabezpieczyc za kazdym razem gdy podrozujesz :roll:

PS. Dla zrozumienia pisze o smierci fizycznej nie duchowej...
Ostatnio zmieniony 20 sty 2017, 20:46 przez Estia72, łącznie zmieniany 1 raz
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: OneNight » 20 sty 2017, 19:07

W zabezpieczenia to bawiłem się jedynie na początku - jak się bałem wychodzić. Nic mi tam nie grozi, bo w sytuacji zagrożenia cofa mnie do ciała. Kim ja niby jestem, żeby ktokolwiek chciał mnie tam zabić lub skrzywdzić? Nikim ważnym.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 20 sty 2017, 19:12

OneNight pisze:W zabezpieczenia to bawiłem się jedynie na początku - jak się bałem wychodzić. Nic mi tam nie grozi, bo w sytuacji zagrożenia cofa mnie do ciała. Kim ja niby jestem, żeby ktokolwiek chciał mnie tam zabić lub skrzywdzić? Nikim ważnym.

Jeśli nie masz zamiaru nikomu szkodzić nic Ci tam nie grozi, bo niby za co? Bardziej to zjawisko zagraża ludziom nie mającym o tych stanach żadnych wiadomości i o tym co zachodzi, a gdy zajdzie budzących w nich niesamowity strach. Chodzi mi o te ewentualne wtargnięcia w twoją sferę innych. Opiekunów żadnych nie szukaj, bo to może być na Ciebie pułapka, siłę ma twój duch, bo to on ma Cię prowadzić byś nie utracił kontroli nas sobą.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi