Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: Estia72 » 20 sty 2017, 00:00

Wszystko zalezy od naszej swiadomosci i postrzegania zjawisk jakie zachodza i jakich doswiadczamy.
Jesli ktos jest nastawiony negatywnie......to we wszystkim znajdzie zlo....i zla wole innych a w kazdym doswiadczeniu z tym zwiazanym bedzie widzial "szatana, demony i omamianie"

Jedni modla sie przed obrazem, inni figurka, jeszcze inni prosza o wstawiennictwo jakis swietych, aniolow , przewodnikow duchowych , medytuja, cwicza yoge , afirmuja ,doswiadczaja stanow obbe lub zajmuja sie praca z energia, kundalini , aura , ziololecznictwem, jeszcze inni stawianiem kart albo mediumizmem i kontaktem z duchami lub obcymi, jeszcze inni jada do tkz. miejsc swietych wierzac ze otrzymaja tam uzdrowienie i pomoc itd. i widza w tym pomoc i wsparcie .
Inni sa ateistami i materialistami wierzacy tylko w to czego moga dotknac, co jest namacalne. Sa i tacy ktorzy maja sie za tych lepszych ,czystszych i madrzejszych tkz. "umoralniacze" ktorzy beda widzieli w tym wszystkim czyste zlo...
zwiedzenie i okultyzm, wszystko zalezy od tego jakie masz nastawienie, jak postrzegasz swiat i otaczajaca Cie rzeczywistosc i jakie wartosci wyznajesz.... kazdy z nas jest inny i to jest w tym wszystkim najpiekniejsze :)

Co do kolowrotka , wszyscy tu na ziemi w nim jestesmy.... :lol: ;)
OneNight stan Obbe tez jest postrzegane przez tkz. autorytety i tych oswieconych, wiecej wiedzacych czy poboznych jako okultyzm , wiec zostal bys nazwany przez nich okultysta jak nic!..... :shock: :lol:
"Na poczatku Bog ktory jest plomieniem stworzyl Niebo i Niebian"
Awatar użytkownika
Estia72

Postautor: OneNight » 20 sty 2017, 07:27

Kościół katolicki to ciemnogród - oni twierdzą, że jak ktoś zabije kogoś w świadomym śnie albo coś ukradnie, to ma grzech taki jak by to naprawdę zrobił. Tylko oni wypisują takie bzdury na temat oobe.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 20 sty 2017, 11:48

OneNight pisze:Kościół katolicki to ciemnogród - oni twierdzą, że jak ktoś zabije kogoś w świadomym śnie albo coś ukradnie, to ma grzech taki jak by to naprawdę zrobił. Tylko oni wypisują takie bzdury na temat oobe.

To nie są akurat bzdury, ani nie głosi ich żaden ciemnogród. Tak tworzy się rzeczywistość, że najpierw ze słanych informacji powstaje do niej plan, zapisują się intencje i sami sobie to robimy. Potem układamy z tych scen tam zapisanych ciągi zdarzeń nakładając je na linię czasu i tworząc naszą rzeczywistość. Powiedz mi co może się stać, gdy sięgając po ten "koralik" właśnie ten ze scenką morderstwa stworzoną w OOBE ściągniemy i utrwalimy go tutaj? Nic nie ginie.
danut

Postautor: OneNight » 20 sty 2017, 16:34

danut, w życiu nie słyszałem większego bełkotu pseudonaukowego. Jak zabijesz kogoś we śnie, to nikogo nie zabijasz naprawdę - to tylko projekcja mózgu. Według Twojej teorii to powinienem być już seryjnym mordercą. Można to przyrównać do gry komputerowej.

A w OOBE i tak nikogo nie da się zabić, więc żadnych scenek tam nie natworzysz.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 20 sty 2017, 16:42

OneNight pisze:danut, w życiu nie słyszałem większego bełkotu pseudonaukowego. Jak zabijesz kogoś we śnie, to nikogo nie zabijasz naprawdę - to tylko projekcja mózgu. Według Twojej teorii to powinienem być już seryjnym mordercą. Można to przyrównać do gry komputerowej.

A w OOBE i tak nikogo nie da się zabić, więc żadnych scenek tam nie natworzysz.

A czy sprawdzałeś to, jak dana wizja i twój w niej udział z konkretnymi osobami się przetworzy na rzeczywistość?Pewnie nie, to polecam przyjrzeć się temu dokładniej i poobserwować.
danut

Postautor: OneNight » 20 sty 2017, 16:43

Bez związku.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 20 sty 2017, 16:47

OneNight pisze:Bez związku.

Ma związek i wiele z tego jaki to jest związek już przedstawiłam. Jeśli u Ciebie to na nic się nie przekłada w rzeczywistości, to dzieje się tak poprzez brak Twojego związku( uczuciowego, czy jakiegokolwiek z tymi osobami, które tam mordujesz i temu, że to one nie pozwoliły zapisać Ci tej wizji, nie dały dostępu, lub były to całkowicie wymyślone postaci).
danut

Postautor: OneNight » 20 sty 2017, 16:59

Jak już wspomniałem, jest to jak gra komputerowa. Niektórzy praktykujący świadome śnienie gwałcą, zabijają i biją się z innymi osobami, bo wiedzą że to iluzja i nie robią nikomu krzywdy. Jednak żaden z nich nie zrobiłby tego na żywo. To nie ma związku z rzeczywistością. Zajmowałem się świadomym śnieniem zanim jeszcze nauczyłem się czytać - jako kilkuletnie dziecko zaczynałem świadomie śnić. Tyle lat praktyki i nagle ktoś mi chce wmówić, że nie mam racji, bo swoje zachowania ze snu przeniose do rzeczywistości... życie to nie film pt. Incepcja.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 20 sty 2017, 17:05

OneNight pisze:Jak już wspomniałem, jest to jak gra komputerowa. Niektórzy praktykujący świadome śnienie gwałcą, zabijają i biją się z innymi osobami, bo wiedzą że to iluzja i nie robią nikomu krzywdy. Jednak żaden z nich nie zrobiłby tego na żywo. To nie ma związku z rzeczywistością. Zajmowałem się świadomym śnieniem zanim jeszcze nauczyłem się czytać - jako kilkuletnie dziecko zaczynałem świadomie śnić. Tyle lat praktyki i nagle ktoś mi chce wmówić, że nie mam racji, bo swoje zachowania ze snu przeniose do rzeczywistości... życie to nie film pt. Incepcja.

Życie oparte jest jakby to zobrazować ogólnie jakby symbolicznie o programy komputerowe mające się urzeczywistnić, bądź nie, takie zabawy to jest kuszenie losu czy wierzysz w to, czy nie. Każda myśl, każde działanie ma znaczenie i jest zapisane.
danut

Postautor: OneNight » 20 sty 2017, 17:15

Pomyślałem teraz o chmurce w kształcie litery "pi" - i jakie to ma znaczenie? Wniosek: nie każda myśl ma znaczenie.
Awatar użytkownika
OneNight

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi