prosba o pomoc

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

prosba o pomoc

Postautor: paradox2604 » 16 lip 2010, 13:07

witam jestem nowy na forum i szukam odpowiedzi na moje pyt. mianowicie niedawno zginela mi bardzo bliska osoba bardzo to przezywam :( jak i moja cala rodzina czy ktos by mogl mi pomoc w pozyskaniu jakiejs informacji od tej zmarlej osoby ? :(
paradox2604

Re: prosba o pomoc

Postautor: Voldo » 16 lip 2010, 13:46

Jak "niedawno"?

I jaka była za życia?

Jednym ze sposobów uzyskania informacji od zmarłej osoby jest kontakt z nią za pomocą medium. Lecz to będzie trudne, bo w naszym kraju nie ma raczej zbyt wielu prawdziwych mediów...
Można również po prostu poczekać, a osoba ta przyjdzie odwiedzić w śnie, jeśli oczywiście będzie miała ku temu możliwość.

Co mogę poradzić - warto się modlić za tą osobę i myśleć o niej, to jej na pewno pomoże.
Tomasz

„Jezus Chrystus nie prosił nas o wiele, nie wymagał od ludzi, by wspinali się na Mount Everest, czy wielce się poświęcali. Prosił nas tylko o to, byśmy kochali drugiego człowieka.” - Chico Xavier

Wiceprzewodniczący PTSS
Przewodniczący Wrocławskiego Oddziału PTSS
tomasz.grabarczyk.spirytyzm@gmail.com
Awatar użytkownika
Voldo
spirytysta
spirytysta

Postautor: paradox2604 » 16 lip 2010, 14:38

2 tyg temu ta osoba zginela tragicznie:(
byl to moj brat mial 22 lata :(
caly czas sie modle ale nie otrzymalem zadnego jeszcze znaku :(
nawet staram sie nagrywac w jego pokoju liczac ze cos sie nagra na dyktafon ale niestety nie mam zadnego znaku :(
paradox2604

Postautor: cthulhu87 » 16 lip 2010, 16:09

Paradokx, modlitwa to naprawdę najlepsze, co możesz teraz dla niego zrobić. Przykro mi z powodu Twojego brata, na pewno za nim bardzo tęsknisz, ale w pierwszych tygodniach/miesiącach po śmierci, zwłaszcza tragicznej, próba nawiązania kontaktu nie jest dobrym pomysłem. Wiąże się to z tzw. zaburzeniami pośmiertnymi. Trzeba dać mu czas, żeby odnalazł się w nowej sytuacji. Modlitwa natomiast jest wsparciem, które zawsze przynosi efekt.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: paradox2604 » 16 lip 2010, 16:57

wlasnie ale ja bym chcial sie dowiedziec czy on aby napewno (nie wiem jak wy ale ja wierze w niebo) tam jest :( mam tyle pytan juz sam nie wiem o sie dzieje z dusza?:(
paradox2604

Postautor: forrest » 16 lip 2010, 22:00

Chociaż dusze często chciałyby dać jakiś znak... . Raymond A. Moody opisał w książce "Odwiedziny z zaświatów", jak wykonywał wiele udanych prób skontaktowania się ze zmarłymi (nie formułował przy tym żadnych kategorycznych wniosków - np. że coś udowodnił).
Nikt na tym forum niczego Ci nie doradzi - sam poprzez "intuicję" musisz ustalić, jak powinieneś postąpić... .
"Spirytyzm będzie naukowy albo nie będzie go wcale." - Allan Kardec
Awatar użytkownika
forrest

Postautor: paradox2604 » 17 lip 2010, 05:21

czyli na forum nie ma jakiejs osoby ktora ze tak powiem zna sie na rozmowach z duchami?
paradox2604

Postautor: forrest » 17 lip 2010, 08:02

Miałem na myśli, że nikt nie podejmie za Ciebie decyzji, czy absorbować uwagę Twojego brata, czy lepiej poprzestać na modlitwie za tę duszę.
Jeżeli miałbym kogokolwiek polecić, kto zna się na kontaktach z zaświatami, to tutaj na tym forum są osoby najbardziej kompetentne - moim zdaniem - w Polsce.
"Spirytyzm będzie naukowy albo nie będzie go wcale." - Allan Kardec
Awatar użytkownika
forrest

Postautor: paradox2604 » 17 lip 2010, 10:45

czyli jest jakas iskierka nadzieji? ja chce tylko wiedziec czy on odszedl na druga strone:(
paradox2604

Postautor: Manta » 17 lip 2010, 12:08

To, że odszedł jest prawie pewne, gdyby tak nie było pewnie dałby Ci jakiś znak.
Skoro wierzysz w Niebo, to dobrze wiesz, że modlitwa jest zbawienna dla duszy.
Każdy człowiek z natury jest grzeszny i moim zdaniem nie ma co naiwnie liczyc, że Twój brat jest w Niebie. Chwilowo.
Przepraszam za bezpośredniość, może Cię to zranic, ale prawda jest taka, że wierzę w Czyściec i uważam, że każdy powinien oczyścić się ze swojego człowieczeństwa zanim będzie godzien oglądac Królestwo Niebieskie.
Dlatego tak bardzo ważna jest modlitwa, wspomaga ona oczyszczanie.

Poza tym: Niebo, Piekło, Czyściec to nie są fizyczne miejsca tylko stany duszy.
Dlatego też przelej całą swą miłośc do brata w swoje modlitwy, na pewno Ci się odwdzięczy tym samym i będzie się wstawiał zawsze za Tobą.

Musisz wierzyć w to, że jemu jest tam dobrze, bo gdzie lepiej mu będzie jak nie w domu? Tym prawdziwym domu.
Manta

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi