Pytanie do praktyków

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Pytanie do praktyków

Postautor: Xsenia » 17 sty 2017, 21:39

czarnyMag pisze:Ale nie rozumie takich wypowiedzi jak w przypadku zaginionej i poszukiwanej przez Policję osoby, gdzie dana "osoba", dany "forumowicz" pisze, że poszukiwana przez Policję osoba żyje - a potem się okazuje, że gdy ten forumowicz pisał, że "ona" żyje "ona" już nie żyła! Ona już była wtedy martwa!
A wtedy rozumny administrator/moderator zamyka nagle temat!
...dla mnie taka osoba jest NIEWIARYGODNA! w stu procentach!

Nie ma obowiązku wierzyć każdemu forumowiczowi. To do ciebie należy przeanalizowanie i wyciągnięcie odpowiednich wniosków. Przeanalizowałeś, wyszło ci że ktoś jest niewiarygodny i dobrze, czegoś sie nauczyłeś. Następnym razem będziesz podchodził do rewelacji na forum "z pewną dozą nieśmiałości".
Wątek zamknęłam, bo dotyczył POSZUKIWANIA zaginionej. Skoro ciało się znalazło, to wątek przestał być potrzebny. W dalszym ciągu można go czytać, ale nie ma sensu już w nim pisać.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: OneNight » 18 sty 2017, 08:19

Zapomniałeś dodać, że się potem tłumaczyli się tym, że wiedzieli o tym, ale nie chcieli powiedzieć, by nie sprawić bólu ;)

Wg. mnie albo to oszuści albo celowo podano im złą informację. Żeby nie wywoływać kolejnego oburzenia, lepiej nie skomentuje powodu ich rzekomej chęci niesienia pomocy.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 18 sty 2017, 10:27

OneNight i czarny magu - w tej sprawie jestem z Wami, nawet nie potrzebnie skasowano tam moje posty wykładające ją jak kawę na ławę. A po za tym o kolejnym oszustwie tych osób świadczy ta ich niby czerpana ze źródła, czy tam matrycy wiedza o mnie - poczytajcie co wypisują na mój temat i nie ma w tym ani słowa prawdy.
Ps. Ja tam zapytałam autora czy ciało tej kobiety odnaleziono w górach, ale dzięki skasowaniu postów nie otrzymałam od niego odpowiedzi.
danut

Postautor: danut » 18 sty 2017, 13:18

Xseniu ale uważam, ze źle jest kasować posty pokazujące konkrety na temat tego, ze dana osoba jest niewiarygodna, nawet dowody na to. Bo późniejszy efekt przez usuniecie takich postów jest taki, że ludzie czytający biorą zapisywane przez nią kłamstwa za prawdę i ich się trzymają - nikt danej informacji nie zaprzeczył - no to jest ona prawdziwa. I mamy tak 'wkoło macieju".
danut

Postautor: czarnyMag » 18 sty 2017, 14:22

danut pisze:Czarny magu - napisałeś "Czyli Twoja nauka na przeciw Mojego okultyzmu - gdzie ja mogę wpłynąć na rzeczywistość obcej mi osoby a osoba opierająca się o "swoją naukę" nie jest w stanie już wpłynąć na rzeczywistość moją !!!" - Oczywiście, ta wiedza niweczy i szatkuje na drobne całą waszą wiedzę magiczną :D Demaskuje ją, a jeśli chodzi o wpływ na rzeczywistość to własnie :D ta nauka go opisuje, to jak każdy z nas to czyni, jak jedni szkodzą, drudzy się ratują, lub ją naprawiają oraz to na czym polega to oddziaływanie.

Nic nie szatkuje tą wiedzę! Można oczywiście sobie coś domniemywać - ale moja wiedza i Twoja wiedza choć różne - zupełnie odmienne od siebie - to jednak równe sobie! Bo takich jak ja się boją a takich jak Ty naukowo rzecz biorąc...olewają! (bo nauka daje ludziom podejście czysto naukowe :) Czyli Ty Danut z tego Twojego pojęcia "czysto naukowego" (choć nigdzie jeszcze nie udowodnionego) jesteś naukowcem czyli nie skrzywdzisz :) A mag opierający się o okultyzm którego tzw. nauka może cmoknąć (nauka na poziomie Ziemi dla jasności) już może stać się "niebezpieczny" na tym samym poziomie - gdy chce usilnie coś udowodnić a Planetę Ziemia to co on jest w stanie realnie udowodnić to już przerasta :) A więc udowadniający Wam mag coś może przez przypadek realnie zakłócić Waszą drogę tu w tym wcieleniu na tej Planecie!
Ostatnio zmieniony 18 sty 2017, 14:34 przez czarnyMag, łącznie zmieniany 1 raz
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: czarnyMag » 18 sty 2017, 14:43

danut pisze:Xseniu ale uważam, ze źle jest kasować posty pokazujące konkrety na temat tego, ze dana osoba jest niewiarygodna, nawet dowody na to. Bo późniejszy efekt przez usuniecie takich postów jest taki, że ludzie czytający biorą zapisywane przez nią kłamstwa za prawdę i ich się trzymają - nikt danej informacji nie zaprzeczył - no to jest ona prawdziwa. I mamy tak 'wkoło macieju".

A jakie są na niewiarygodność te dowody?! Te dowody na niewiarygodność to tylko prywatna subiektywna wiara w wiarę :lol: że dana osoba mówi/pisze prawdę! Książki to takie same dowody! :lol:
Jest jeszcze coś takiego jak fakt - to coś takiego "informacja publicznie nagłośniona" którą podano do publicznej wiadomości dlatego że nagłaśniający ją wziął osobiste profity z nagłośnienia jej :) Dla mnie ILUMINACI to te fakty w które wierzy Planeta Ziemia jako FAKT :twisted:
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 18 sty 2017, 15:12

czarnyMag pisze:
danut pisze:Xseniu ale uważam, ze źle jest kasować posty pokazujące konkrety na temat tego, ze dana osoba jest niewiarygodna, nawet dowody na to. Bo późniejszy efekt przez usuniecie takich postów jest taki, że ludzie czytający biorą zapisywane przez nią kłamstwa za prawdę i ich się trzymają - nikt danej informacji nie zaprzeczył - no to jest ona prawdziwa. I mamy tak 'wkoło macieju".

A jakie są na niewiarygodność te dowody?! Te dowody na niewiarygodność to tylko prywatna subiektywna wiara w wiarę :lol: że dana osoba mówi/pisze prawdę! Książki to takie same dowody! :lol:
Jest jeszcze coś takiego jak fakt - to coś takiego "informacja publicznie nagłośniona" którą podano do publicznej wiadomości dlatego że nagłaśniający ją wziął osobiste profity z nagłośnienia jej :) Dla mnie ILUMINACI to te fakty w które wierzy Planeta Ziemia jako FAKT :twisted:

Nie wiesz co oznacza słowo "fakt"? To jest coś stwierdzonego ponad wszelką wątpliwość, stan rzeczy, zdarzenie, które na pewno miało miejsce w określonym czasie i miejscu, zapisany, udokumentowany, natomiast to co jest tylko powiedziane, napisane, ale nigdy nie zaszło, nigdy nie będzie faktem. Tak jak - nie bawiłam się w maga, nie jest moją profesją rzucanie klątw i wróżbiarstwo i nie pochodzę z takiej rodziny, tak jak osoby, o których pisałam rzeczywiście żyły i były odnotowane w urzędach ich narodziny i śmierć. Tak jak osoba z tamtego tematu została odnaleziona martwa - to było faktem, a nie napisane przez kogoś, ze to jest nieprawda, bo ona jednak żyje.
danut

Postautor: czarnyMag » 18 sty 2017, 15:36

danut pisze:
czarnyMag pisze:

Nie wiesz co oznacza słowo "fakt"? To jest coś stwierdzonego ponad wszelką wątpliwość, stan rzeczy, zdarzenie, które na pewno miało miejsce w określonym czasie i miejscu, zapisany, udokumentowany, natomiast to co jest tylko powiedziane, napisane, ale nigdy nie zaszło, nigdy nie będzie faktem. Tak jak - nie bawiłam się w maga, nie jest moją profesją rzucanie klątw i wróżbiarstwo i nie pochodzę z takiej rodziny, tak jak osoby, o których pisałam rzeczywiście żyły i były odnotowane w urzędach ich narodziny i śmierć. Tak jak osoba z tamtego tematu została odnaleziona martwa - to było faktem, a nie napisane przez kogoś, ze to jest nieprawda, bo ona jednak żyje.

Ja tego nie wiem czy ta osoba żyje! Ja wiem że jak powiedziałem do opiekuna - jak ma na imię moja dusza? To odebrałem - tyś Fanar! A jak powiedziałem czy "ona" żyje - nie było odpowiedzi!
A fakt to jest dla mnie to, że Bóg (czymkolwiek jest) stworzył nas czymkolwiek jesteśmy a Jezus Chrystus jest głównym duchem w sensie nauczyciel tej planety. Natomiast my jesteśmy na tej planecie z różnych powodów i z różnych światów poprzedzających tu się wcielenie (i większość nie ma pojęcia z jakich światów się tu na Ziemi wcieliło i dlaczego? :) To jest fakt!
Reszta to domniemania i tzw. nauka która sama siebie tak określa a jest tylko tym co władcy tej planety zgadzają się przyjąć i wypuścić w eter! A, że większość wcielonych w ciało w ogóle nie rozumie korelacji władców Ziemi do siebie - to są domniemania które każdy na siłę próbuje połączyć z tzw. nauką.
A nauka Danut to jest lekarstwo na raka które już od 50 lat istnieje a które jest ukrywane gdyż "siła robocza" nie może przewyższyć poziomu akceptowalnego przez siłę która o wszystkim tu decyduje. I choć ludzie wierzą w różne rzeczy to wcale nie znaczy, że mają rację.
Cóż nie jestem w stanie tego udowodnić ale rodzi się coraz więcej ludzi którzy wiedzą więcej i coraz więcej duchów wcielonych się budzi na ten stan faktyczny.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: danut » 18 sty 2017, 16:06

Czarny magu z wieloma rzeczami, o których piszesz jestem w stanie się zgodzić, tak na razie, ale pisz dalej zobaczę kiedy stanę temu na przeciw :D . Ze swoimi argumentami oczywiście.
danut

Postautor: Natasza » 19 sty 2017, 09:14

usunęłaś moją wypowiedź odnośnie ciebie, danut i one nighta - gdzie wyraziłam moją opinię odnośnie waszego bezczeszczenia innych osób jedynych pomagających na tym forum, którzy pomagali w temacie jaki zamknęłaś dotyczącego Malwiny

przez takie osoby jak wasza trójka nazywająca oszustami ludzi pomagających bezinteresownie innym - choćby miało byc to dobre słowo - spowodowało , że nie wyciągną ręki do innych
jesteście z siebie dumni?

co do sprawy Malwiny- w moim temacie - przekazałam Wam tylko jednego maila Dharmy na to co zostało jej przekazane odnośnie poszukiwanej osoby
szukacie dowodów, faktów, a inni Ci prawdziwi pomocni czynią to za waszymi plecami, bez rozgłosu i po cichu przekazując to co zobaczyli ludziom szukającym pomocy
zniszczyliście ideę pomocy, chyba że to forum to miejsce bajania więc bajajcie sobie dalej bez jednej pomocnej osoby

ale kim wy jesteście? jak o sobie pięknie mówicie?
miłosierni?
pochodzący i łączący się z czym???źródłem? bogiem? księgą mądrości?

macie wiele do przepracowania i faktycznie wasza karma będzie was zawracać wciąż i nieustannie
będziecie jak chomiki w kołowrotku

będziecie kręcić się i obracać tworząc wieczny wir i wciąż nie wiedząc dlaczego
co dziś wam przekazuję jako ostatnią wiadomość z tamtej strony kurtyny
kasowanie tej informacji nie ma znaczenia
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi